• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Boaći poručuje: Biću problem za Partizan!

Autor mondo.rs

"Sada ću ja biti veliki problem Partizanu. I neka očekuju to", poručio je Ričmond Boaći sa Kipra.

"Derbi" je počeo, iako su timovi još na zimskim pripremama.

Novi fudbaler Crvene zvezde Ričmond Boaći najavio je danas da će na terenu praviti "velike probleme" Partizanu i da se nada golovima tokom predstojeće polusezone.

Boaći je u razgovoru sa novinarima na pripremama na Kipru rekao da je njegov sunarodnik iz Gane Prins Tejgo bio raspoložen u utakmicama sa Zvezdom dok je igrao za Partizan i da očekuje da on preuzme tu ulogu u "večitim" derbijima.

"Sada ću ja biti veliki problem Partizanu. I neka očekuju to", istakao je Boaći u Pafosu.

On je rekao da mu je nevažno da li će biti strelac ili asistent protiv Partizana.

"Pre nekoliko dana sam pričao sa Tejgom, i rekao mi da je to je jedna od najopasnijih utakmica i da će mi se mnogo svideti ako dam gol. Znam da će Bog da mi dozvoli da igram. Biću zadovoljan ako budem strelac, a ako budem asistent, i tada će biti dobro", kazao je Boaći.

Govoreći o ostalim klubovima Super lige, Boaći je rekao da ne misli da će biti problem to što većina njih igra defanzivno protiv Zvezde.

"Ne verujem da će to biti problem. Ko igra tako, taj napravi grešku, a onda mi damo gol. Svi greše, a mi ćemo tu grešku da iskoristimo i da pobedimo", rekao je on.


Boaći je dodao da Zvezda mora da poštuje svakog protivnika, bez obzira na njegovo ime.

"Poštujem svaki tim, svakog defanzivca. Nikoga ne smete da potcenite zato što ste Zvezda, ali im i kažete nema šanse da nas pobedite. To su moje pozitivne misli", naveo je on.

Boaći je od dolaska u Zvezdu igrao dve pripremne utakmice. Na prvoj je dao jedan, a na drugoj dva gola.

Kako je rekao, želi da postigne što više golova u prolećnom delu sezone, ali nije želeo da kaže sa koliko bi bio zadovoljan.

"Ne volim da prognoziram, ali želim da ih dam što više. Ako mi Bog dozvoli, daću 20. Svaki napadač mašta o što više golova, razmišljam o golovima i da pomognem timu. To je suština fudbala", rekao je Boaći.

On je kazao da se u mladosti najviše ugledao na Samjuela Etoa, Ronalda i Ruda Van Nistelroja.

"Uvek sam se ugledao na napadače kao što su Eto, 'stari' Ronaldo, Van Nistelroj, kako se kreću, kontrolišu loptu. Gledao sam ih kako bih naučio od njih. Takođe, uvek ću da odam zahvalnost saigračima jer bez njih ne bih uspeo. Oni vam daju loptu, a vi bi trebalo da uradite nešto sa njom", kazao je Boaći.

Kod sva tri gola koja je dao na pripremama, asistent mu je bio levi bek Dušan Anđelković.

Prema njegovim rečima, to je shvatio tek posle druge utakmice i tada je zagrlio svog saigrača.

"Odmah sam ga zagrlio zbog tih asistencija. Nadam se da će tako da se nastavi i u prvenstvu. Ima 34 godine, ali za mene kao da ima 22. Trči kao da ima toliko godina. Dobar je, veoma je dobar", rekao je napadač iz Gane.

On je dodao da Zvezda funkcioniše kao tim i da mu nije bitno da li će davati golove ili asistirati.

"Ne moram ja uvek da dajem golove, bitno je da tim pobeđuje. Ako žurite, nećete dati gol. Ako ste strpljivi, lopta će da dođe do vas i daćete gol. U to ja verujem", naveo je ovaj 24-godišnjak.

Boaći je kazao da je video da su njegovi novi saigrači agresivni, odlučni i željni pobede, bez obzira na to što je ekipa još u pripremnom periodu.

"U svlačionici pred utakmicu sam čuo da govore da ne smemo da izgubimo, da moramo da pobedimo. Svi razmišljaju tako, o pobedi. Drago mi je da sam deo grupe koja uvek želi da pobeđuje, koja je pozitivna. Ne volim da gubim. Kad izgubim, čak i ne jedem", rekao je Boaći.

Boaći je tokom prijateljskih utakmica nosio dres sa brojem 14. On je rekao da "misli da ga neće menjati", iako ga do sada u karijeri nije nosio, s obzirom na to da mu je "očigledno srećan".

On je naveo da se oseća loše zbog toga što je Gana eliminisana u polufinalu Kupa afričkih nacija jer je nacija veoma želela trofej. Po njegovom mišljenju, to treba da se zaboravi i reprezentacija već treba da se koncentriše na sledeći šampionat.

Boaći je rekao i da veruje da će se vratiti u reprezentaciju Gane ako bude davao golove u Crvenoj zvezdi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC