• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barsa - Atletiko: 11 žutih, 3 crvena, 1 finalista!

Autor mondo.rs

Revanš će biti formalnost posle madridskih 1:2? Velika zabluda!

Kakav revanš!?

Ako je iko pomislio da će posle madridskih 1:2, u režiji Luisa Suareza i Lea Mesija, posle čega je pogodio i Antoan Grizman, revanš u Barseloni biti protokolaran - prevario se!

Barselona - Atletiko Madrid 1:1 (1:0) u drugom meču polufinala Kupa kralja, posle kojeg je "Blaugrana" zabeležila četvrti uzastopni, a peti u plasman u finale ovog takmičenja u poslednjih šest sezona.

Ali, tek posle burnih stotinak minuta fudbala, tokom kojih je najteže bilo arbitru Hilu Mancanu.

On je morao da isključi trojicu igrača, dvojicu domaćeg tima, 11 žutih kartona osmorici igrača (trojica su dobila po dva), a dosudio je i penal, koji je mogao da dovede kasnije do potpunog preokreta i možda produžetaka, ali se Kevin Gameiro nije proslavio u 80. minutu.

Za utehu mu ostaje što se tri minuta kasnije upisao u strelce...

NE PROPUSTITE KOMPLETAN VIDEO IZVEŠTAJ

Poslednjih pet finala:

2015-16, "Visente Kalderon": Barselona - Sevilja 2:0, 0:0

2014-15, "Kamp Nou": Barselona - Atletik Bilbao 3:1

2013-14, "Mestalja": Real Madrid - Barselona 1:0

2012-13, "Santijago Bernabeu": Atletiko Madrid - Real Madrid 2:1, 1:1

2011-12, "Visente Kalderon": Barselona - Atletik Bilbao 3:0

Posle dve fantastične odbrane rezervnog golmana Barse, Jaspera Silesena, koji je u 6. minutu zaustavio Janika Karasoa, a pet minuta kasnije Grizmana, domaćin je poveo posle klasičnog solo prodora Mesija. On je nanizao nekoliko fudbalera Atletika, potpuno razbio linije tima gostiju i šutirao sa ivice šesnaesterca, što je Migel Anhel Moja krajnjim naporima zaustavio - ali imao je tu nesreću da je Mesijev prodor "povukao" za sobom i Felipea Luisa pa je Suarez ostao sam na desnom krilu i rutinski pogodio za 1:0 u 43. minutu.

Iako Atletiko nema pobedu na "Kamp Nou" stadionu od sada već daleke 2006. godine i iako je posle 45 minuta gubio 3:1 ukupno i morao da postigne bar dva gola da bi izborio produžetke - tim Dijega Simeonea odbio je da se preda!

Atletiko je u nastavku zaigrao na sve ili ništa, a samopouzdanje gosti su pronašli u činjenici da su u eliminacionim utakmicama imali znatno više uspeha od Luisa Enrikea u prethodnih nekoliko sezona, što je unervozilo domaći sastav. Crveno-beli ne samo da su napadali, već su u duele ulazili sa 101% snage i situacija na terenu je počela da se menja, a u takvoj igri počeli su i da se ređaju žuti kartoni.

Za nepotreban i zakasneo start prvo je isključenjem kažnjen Serđi Roberto u 57. minutu, međutim umesto da izjednače u golovima, "Čolovi" momci izjednačili su u isključenjima, jer je Karasko u 69. minutu takođe teško objašnjivim startom naterao Mancana da i njega pošalje pod tuš.

Enrike i Simeone su do 72. minuta već bili izvršili svih šest izmena, s tim da je trener Atletika menjao u 48, 49. i 61. minutu, kada je na teren ušao Gameiro umesto nevidljivog Fernanda Toresa. I to je bio dobar potez, mada je mogao da ne znači ništa utoliko što je majstor nad majstorima, Mesi, uzdrmao prečku iz slobodnog udarca u 77. minutu.

Sa francuskim napadačem u špicu, crveno-beli su postali još opasniji, pa je odbrana Barse pukla u 80. minutu i Đerar Pike nije imao kud nego da napravi faul za najstrožu kaznu, ali...

Svi osvajači:

28 – Barselona

23 – Atletik Bilbao

19 – Real Madrid

10 – Atletiko Madrid

7 – Valensija

6 – Saragosa

5 – Sevilja

4 – Espanjol

4 – Real Union

2 – Real Sosijedad

2 – Betis

2 – Deportivo La Korunja

1 – Arenas

1 – Majorka

Lopta se posle udarca Gameira odbila od prečku!

Samo tri mintua kasnije, Gameiro se ispravio posle Grizmanove asistencije i doveo ekipu na gol od produžetaka, a kako je igra nastavila - Barselona je postigla pogodak koji je u 85. minutu poništen zbog ofsajda u kom se našao napadač Suarez, strelac dva od tri pogotka svog tima u ovom nadigravanju u polufinalu najmasovnijeg španskog takmičenja.

Suarez je šokirao trenera Enrikea nakon što je u razmaku od samo tri minuta, u 87. pa 90, dobio dva žuta kartona i eliminisao sebe iz finalne utakmice u kojoj će se Barsa sastati sa boljim iz dvomeča Selta - Alaves, no to nije bio kraj revije - do kraja susreta koji je imao sedam minuta nadoknade vremena požuteli su još Felipe Luis i Serđo Buskets...

...međutim, golova više nije bilo.

Barselona je opet u finalu, Luisu Enrikeu nije se dogodila sezona od kad je postao trener crveno-plavih, a da nije igrao tu utakmicu.

Barselona: Silesen - Roberto, Pike, Umtiti, Alba - Rakitić, D. Suarez, Gomeš - Mesi, Turan, L. Suarez.

Atletiko Madrid: Moja - Huanfran, Godin, Savić, Luis - Nigez, Koke, Gaitan, Karasko - Grizman, Tores.

Rezultati revanš mečeva polufinala:

Barselona - Atletiko Madrid 1:1 (1:0), prvi meč 2:1
/Suarez 43 - Gameiro 83/

Alaves - Selta (sreda, 21.00), prvi meč 0:0

Finale je zakazano za 27. maj, a ukoliko osvajač pre toga ne obezbedi plasman u Evropu kroz La Ligu, obezbediće sebi mesto u Ligi Evrope.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC