• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Real sa petoricom "pozadi" prošao kroz Pamplonu

Autor mondo.rs

Ne baš kao razjareni, više kao zbunjeni i uplašeni bik, Real je prošao ulicama Pamplone i vratio u Madrid zlata vredna tri boda pred utakmicu sa Napolijem. Nove povrede u Zidanovom timu, koji je izveo petoricu defanzivaca.

Ne baš kao razjareni bikovu ulicama Pamplone u kultnoj "feriji", ali Real Madrid je prošao kroz ovaj grad i osvojio tri važna boda u delu sezone kada noge škripe, a lopta tandrče.

Najgori tim lige umalo je otkinuo dva boda prvaku Evrope, koji je s tri utakmice manje od najvećeg rivala, Barselone, nekoliko sati bio na drugom mestu, ali se vratio na čelo Primere i posle nekompletnog 22. kola.

Posle nimalo impresivnog izdanja tima koji je na pljusak pred 18.000 bučnih navijača izveo Zinedin Zidan: Osasuna - Real Madrid 1:3 (1:1).

Real ima bod više i dve utakmice manje od Barselone i to je jedino pozitivno vezano za "kraljeviće", koje već u sredu uveče očekuje prvi od dva okršaja sa Napolijem na startu "nokaut" faze Lige šampiona.

U ovom trenutku najjači raspoloživi sastav Reala poslagan u nesvakidašnju formaciju 5-3-2 (Navas - Danilo, Ramos, Varan, Naćo, Marselo - Kasemiro, Modrić, Isko - Ronaldo, Benzema) apsolutno je nadigrao domaćina na startu utakmice i samo je Italijan na golu Osasune, Salvatore Sirigu, zaslužan što nije bilo 0:2 ili 0:3 pre nego je sjajni Serhio Leon u 33. minutu izjednačio na 1:1 i poništio gol Kristijana Ronalda iz 24. minuta (osvajaču "Zlatne lopte" za 2016. godinu to je bio 21. gol u sezoni, 13. u ligi).

Do poluvremena i Sirigu i Kejlor Navas mogli su da "vade" loptu iz mreže, a kada je pljusak pojačao u nastavku, delovalo je da će defanzivno postavljeni Real, sa mnogo kadrovskih problema i usput izgubljenim samopouzdanjem, teško ponovo pronaći put do mreže.

Tek nakon što je i Danilo doživeo povredu zbog koje je iznet s terena, a Zidan u igru umesto beka uveo ofanzivnog vezistu Džejmsa Rodrigeza, Real je uspeo u nameri da vrati vođstvo. Karim Benzema je petljao i zapetljao, a na nesreću domaćih lopta je završila u nogama Iska, pred kojim je bio nebranjen gol - 1:2 u 62. minutu i ružna scena utoliko što je publika u "vreloj" Pamploni tvrdim predmetima gađala goste u trenucima radosti.

Osasuna 1 - 3 Real Madrid
Izvor: YouTube



Semafor:

0:1 - Ronaldo (24)

1:1 - Leon (33)

1:2 - Isko (62)

1:3 - Vaskez (93)

Domaćin, u čijim redovima su 90 minuta dobro igrali srpski vezista Goran Čaušić i crnogorski štoper Nikola Vujadinović, pokušavao je povremeno sa distance, a jedan takav udarac neumornog Emanula Rivijea umalo je savladao Navasa.

I, kad su momci našeg trenera Petra "Peđe" Vasiljevića krenuli u konačan juriš po najslađi bod u sezoni, kažnjeni su iz kontre koju je u 93. minutu u konačnih 1:3 pretvorio rezervista Lukas Vaskez prvim golom u sezoni.

Real je od pobede nad Granadom od 5:0, zabeležene 7. januara, do trijumfa nad Real Sosijedadom od 3:0 prošlog vikenda, dobio samo jednu od pet utakmica, uz dva poraza i eliminaciju iz Kupa kralja, što je serija koja se svakako videla na licima igrača. Utoliko, "trojka" pronađena po kiši na stadionu najgoreg tima lige znači mnogo više od obične pobede lidera nad poslednjim na tabeli.

A, Osasuna?

Spasila Vasiljević, koji je prihvatio da pokuša nemoguće, nasledio je ekipu koja je večeras vezala i 14. utakmicu bez pobede u prvenstvu u seriji koja je započeta 17. oktobra prošle godine pobedom nad Eibarom u gostima od 2:3.

Ako ništa drugo, navijačima Osasune, a i Vasiljeviću, može da bude puno srce zbog načina na koji se ekipa borila večeras...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC