• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bufon: Oznojićemo se protiv Srba i Slovenaca

Italijanski golman ne potcjenjuje ni Sjevernu Irsku. Selektor Slovenije strahovito poštuje "orlove", a strateg Iraca jedva čeka novi duel.

 Bufon: Oznojićemo se protiv Srba i Slovenaca Izvor: MONDO

"Bivša braća" su od razlaza bila miroljubiva kad god se sretnu. Tako bar djeluje na osnovu rezultata dosadašnjih duela srpske fudbalske reprezentacije sa slovenačkom - sva četiri puta bilo je neriješeno.

Međutim, na terenu je uvijek prštalo.

Još se prepričava meč sa EP 2000. iz belgijskog grada Šarlroa kada su Slovenci vodili 3:0, a Jugosloveni izjednačili za šest minuta. U preostale tri utakmice bilo je 1:1, a posebno je "plave" bolio remi u Humskoj u septembru 2001, koji im je raspršio nade u plasman na SP 2002.

Sada će Srbija, pod tim imenom, prvi put gostovati u "deželi", u Grupi C kvalifikacija za EP 2012. u Poljskoj i Ukrajini, u kojoj su još i Italija, Sjeverna Irska, Estonija i Farska Ostrva.

"Grupa je jaka, jer su u njoj tri učesnika Svjetskog prvenstva. Na nama je da se što bolje spremimo za kvalifikacije, ali to ćemo poslije Mundijala", predočio je Matjaž Kek, selektor Slovenije.

On je svoju ekipu odveo do Južne Afrike kroz baraž u kome je eliminisana Rusija. Kek tvrdi da izuzetno cijeni rad Radomira Antića i njegovih izabranika.

"Imamo sve informacije nadohvat ruke. Strahovito poštujem reprezentaciju Srbije i selektora Radomira Antića zbog načina na koji su se kvalifikovali za Južnu Afriku što dovoljno govori o snazi ekipe", zaključio je Kek.

Sa Sjevernom Irskom imamo odličan skor - sedam pobjeda, dva remija i samo jedan poraz.

Posljednju pobjedu "orlovi" su ostvarili u prijateljskom meču u Belfastu u novembru 2009. Kombinovani Antićev sastav pobijedio je golom Danka Lazovića.

"To je bila dobra utakmica, ali kvalifikacije su nešto drugo. Jedva čekam da se ponovo sretnemo",
istakao je selektor Sjeverne Irske, Najdžel Vortington.

Italijani su favoriti za prvo mjesto u Grupi C, ali se očekuje da poslije Mundijala u Južnoj Africi značajno podmlade reprezentaciju. Međutim, i tada će vjerovatno gol braniti iskusni Đanluiđi Bufon.

"Moraćemo da se oznojimo da bismo stigli na Evropsko prvenstvo. Grupa je jaka, a najteži protivnici će nam biti Srbija i Slovenija, ali bio bih oprezan i protiv Iraca, jer su nezgodni kod kuće",
ocijenio je golman Juventusa i dodao da Estonija i Farska Ostrva sigurno neće konkurisati za prva dva mjesta.

(MONDO, foto Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC