• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda na "Grofovom" skeneru: Bez lažnih obećanja!

Autor mondo.rs

Trener crveno-belih detaljno analizirao urađeno na pripremama, najavio koji tim će početi utakmicu protiv Novog Pazara i pojedinačno komentarisao učinak i adaptaciju pojačanja.


Trener Crvene zvezde Miodrag Božović podvukao je crtu pod urađenim na pripremama na Kipru.

U generalnoj oceni, šef struke lidera Superlige rekao je da će najbolji uvek imati prednost u prvom timu u nastavku sezone i dodao da se nada boljoj realizaciji nego jesenas.

"Nadam se da ćemo poboljšati realizaciju i dati što više golova, zato i vežbamo, ali s obzirom na to koliko vežbamo, mislim da nismo preterano precizni", rekao je Božović novinarima.

Zvezda će narednog vikenda utakmicom protiv Novog Pazara nastaviti takmičenje u Super ligi, u kom posle prvog dela ima šest bodova više od drugoplasiranog Partizana.

Božović je najavio da u nastavku "neće biti previše rotacija".

"Jesenas je bilo zbog šest utakmica u Evropi, možda ne bismo bili prvi u prvenstvu da nismo rotirali. Ekipa koja je ispala od Ludogoreca je bila u psihološkom šoku, kao što sam bio i ja, tako da je lakše bilo da u prvenstvu igraju oni koji nisu igrali tu utakmicu", dodao je.

Trener crveno-belih je najavio da će prvu utakmicu u Super ligi protiv Novog Pazara igrati isti tim koji je nastupio u generalnoj probi sa ukrajinskom Zirkom, ako svi budu zdravi.

On je naveo da bi Nemanja Milić verovatno bio u sastavu za taj duel, da nema suspenziju zbog žutih kartona, tako da bi utakmicu trebalo da počne Srđan Plavšić, za koga je rekao da se dobro pokazao u generalnoj probi (dva gola i dve asistencije).

Božović je istakao da uopšte ne razmišlja o evropskim takmičenjima jer o tome treba da se misli i govori tek kada se završi sezona.

"Uvek sam optimista, čovek mora da se bori i radi sve što je do njega da napravi dobar rezultat. Ali, ne treba ljudima da dajemo lažna obećanja. To smo radili prošle godine, pa su ljudi bili strašno razočarani posle Ludogoreca. Svi su pomislili, čak i mi, da imamo nešto, a u stvari je ispalo ništa", kazao je Božović. 

"Milijaš pokazao: Ko zna - zna"

Izvor: MN PRESS



Kada je reč o timu, Božović je kazao da nije lako uigrati ekipu, posebno zbog činjenice da su najefikasniji sa početka sezone, oni koji su učestvovali kod skoro svih golova Aleksandar Katai, Luis Ibanjes i Ugo Vijeira, napustili klub.

"Prošle godine su sa nama bili igrači koji su postigli skoro sve golove za Zvezdu. Videćemo, daj Bože da budemo bolji nego što smo bili. Rezultati će sve pokazati. Igračima je sada lakše da razumeju jedan drugoga i znaju ko šta može i kako ko s kim treba da se postavlja i odnosi, tako da je sa te strane meni mnogo lakše", rekao je Božović.

On je naveo da ne zna kada će Nenad Milijaš biti fizički potpuno spreman. Rekao je da je on doveden zbog kvaliteta koje ima, pas, pregled igre i prekid.

"To nam je malo nedostajalo. Milijaš je iskusan i sam će najiskrenije reći kada bude bio spreman jer nema razloga da zavarava ni samog sebe, ni nas. Pokazao je da, ko zna - zna", dodao je Božović.

Božović je bio pun reči hvale za novog napadača crveno-belih Ričmonda Boaćija, koji je dao šest golova na tri pripremne utakmice, ali je trener ipak istakao da treba da se sačeka sa konačnom ocenom.

"Boaći razume igru, dobro se kreće, uvek može da mu se doda lopta. Ima dobar pregled igre, odlično sarađuje i nagovestio je da ima veliki potencijal. Ipak, sačekaćemo jer smo se mnogo puta zaletali i dolazili u situaciju da pljujemo onoga koga smo hvalili", rekao je Božović.

Za Boaćijevog sunarodnika iz Gane, štopera Abrahama Frimponga je kazao da "poseduje kvalitet".

"Izvanredno je brz, što nama posebno treba u poslednjoj liniji. Nadam se da će svojim igrama dokazati da smo doveli dobrog igrača", kazao je trener crveno-belih.

Kada je reč o napadačima, posebno Milanu Pavkovu, Božović je naveo da će igrati najbolji, a da doskorašnjem fudbaleru Radničkog treba posebno vreme da se prilagodi sistemu rada.

"Pavkovu treba vreme da se prilagodi. Umoran je, teške su mu noge jer je naišao na drugačiji rad. Krupniji igrači teže dolaze do forme", rekao je Božović.

Izvor: MN PRESS



Božović je rekao da još nije odlučeno šta će biti sa omladincima koji su prošli pripreme sa prvim timom.

"Bilo bi mnogo važno da omladinci budu prvi zbog Lige šampiona mladih, koja služi za sticanje iskustva i afirmaciju. Videćemo šta je najbolje, ko će ići tamo, ko će ostati, a ko će ići na pozajmicu", rekao je Božović.

On je naveo da ne želi da sluša kritike što ne forsira više mladih igrača.

"Velika većina igrača je pri kraju karijere, a dolazi nova grupa mladih. Ta smena generacija mora da se polako napravi. Ima mnogo kritika što ne forsiram mlade igrače, ali oni najbolje uče i stasaju uz starije", kazao je on.

Božović je rekao da je zadovoljan uslovima koje je klub imao na Kipru, a istakao je da je "senku na sve bacila" povreda Mihaila Ristića. Dodao je da se nada da će Ristić, kome se predviđa još oko dve nedelje pauze, dobro da se oporavi.

Govoreći o samim pripremama, trener Zvezde je kazao da je "teško reći" u kakvom je stanju ekipa, ali da je očigledno da ima "više mogućnosti za kombinovanje" sastava, bar što se tiče napadačkog dela.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC