• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federbet sumnja u Zvezdu i Volgar

Autor mondo.rs

Prijateljski meč crveno-belih, odigran minulog vikenda na Kipru, našao se pod lupom međunarodne organizacije koja na osnovu kvota u kladionicama traga za neregularnostima u sportu.

Fudbaleri Crvene zvezde (mahom oni iz drugog plana) u subotu su na Kipru odigrali 3:3 sa ruskim drugoligašem Volgarom. Bila je to još jedna u "nepreglednom" nizu kontrolnih utakmica, čiji su akteri ove zime bili srpski timovi i verovatno je se već za par nedelja niko više ne bi sećao...

Međutim, međunarodna organizacija Federbet, o čijim aktivnostima smo pisali pre desetak dana, u nedelju uveče je na svoju Facebook stranicu postavila video reportažu sa meča Zvezda - Volgar, uz navođenje kladioničarskih kvota pre i za vreme utakmice, kao razlog za sumnju u časne namere (nekih) njenih aktera.

Navodno je početna kvota na tri ili više postignutih golova bila 1,96, da bi već u 13. minutu, pri rezultatu 0:0, pala na samo 1,27, što navodi na zaključak da se kladionica (ne kaže se koja) zaštitila posle velike uplate.

"Vrlo čudno", konstatuje Federbet, međunarodna organizacija koja se bavi otkrivanjem i prijavljivanjem nezakonitih radnji u sportu na osnovu kladioničarskih koeficijenata.

Zvezda je dobila prvo poluvreme golom iz penala, a "3+" je moglo da se "zaokruži" u 67. minutu, jer su crveno-beli i Volgar po jednom zatresli mrežu posle centaršuteva i gužvi u kaznenom prostoru.

Federbet pominje i da su Rusi u poslednjih nekoliko minuta anulirali Zvezdinu prednost od 3:1, ali u tom delu ne potkrepljuje sumnju u regularnost bilo kakvim podacima.

Svako je nevin dok se ne dokaže suprotno, ali svakako nije prijatno kada se ime nekadašnjeg prvaka Evrope i sveta, kao i perjanice srpskog fudbala, nađe u "istom košu" sa opskurnim klubovima iz istočne Evrope ili nižih italijanskih liga, kakvi se uglavnom nalaze pod sumnjom Federbeta.

Pogledajte golove sa pripremne utakmice Crvena zvezda - Volgar - 3:3. Strelci za crveno-bele bili su Andrija Luković, Predrag Sikimić i Nenad Milijaš.
Izvor: YouTube

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC