• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dopuna istrage protiv Zvezdinih funkcionera?

Više tužilaštvo u Beogradu, poslije višemjesečnog razmišljanja, zatražilo je od suda da sprovede dopunu istrage protiv tri funkcionera Crvene zvezde.

 Dopuna istrage protiv Zvezdinih funkcionera?  Izvor: MONDO

Traži se dopuna istrage protiv nekadašnjeg direktora Fudbalskog kluba "Crvena zvezda" Dragana Džajića i još dvojice funkcionera tog kluba, Vladimira Cvetkovića i Miloša Marinkovića.

Portparol Višeg suda u Beogradu Dušica Ristić izjavila je da je tužilaštvo stavilo prijedlog da se dopuni istraga protiv Džajića, Marinkovića i Cvetkovića i spise predmeta dostavilo istražnom sudiji.

Ona međutim nije mogla da precizira na koje istražne radnje se odnosi prijedlog tužilaštva za dopunu.

Istraga protiv Džajića, Cvetkovića i Marinkovića zbog sumnje da su protivpravno prisvojili višemilionske iznose od transfera pet fudbalera tog kluba u inostrane klubove prvobitno je okončana 28. oktobra prošle godine, kada je tužilaštvo počelo razmatranje mogućnosti za podizanje optužnice.

Poslije opšteg izbora pravosudnih funkcija, u tom predmetu određen je novi istražni sudija.

Džajić, Marinković i Cvetković terete se za krivično djelo zloupotrebe službenog položaja za koje je zaprijećena kazna zatvora do 12 godina.

Oni su uhapšeni 5. februara 2008. godine i u pritvoru su proveli pet mjeseci.

Dva dana kasnije, protiv njih je pokrenuta istraga zbog sumnje da su protivpravno prisvojili 5,1 miliona evra prilikom transfera fudbalera Gorana Drulića u špansku Real Saragosu, 2001. godine.

Istraga protiv Džajića i Cvetkovića kasnije je proširena zbog sumnje da su od transfera fudbalera Zorana Njeguša u madridski Atletiko protivpravno prisvojili 3,5 miliona maraka.

Okružni sud u Beogradu je istragu protiv Džajića i Marinkovića proširio i zbog sumnje da su od transfera Nemanje Vidića u moskovski Spartak protivpravno prisvojili dva miliona evra.

Džajić se još sumnjiči da je zajedno sa fudbalskim menadžerom Rankom Stojićem od transfera fudbalera Ivana Dudića u portugalsku Benfiku protivpravno prisvojio pet miliona njemačkih maraka.

Sud je u oktobru prošle godine po drugi put proširio istragu protiv sve trojice bivših Zvezdinih funkcionera zbog sumnje da su protivpravno prisvojili dio novca od transfera fudbalera Perice Ognjenovića u madridski Real, odnosno oko dva miliona dolara.

Nijedan od pomenutih fudbalera, prema izjavama koje su dali novinarima poslije saslušanja pred istražnim sudijom, nije teretio Džajića, Cvetkovića i Marinkovića, niti su ih optužili da su se okoristili njihovim novcem.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC