• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lane: Sitnice me "skrenule" ka Liverpulu

Napadač Standarda siguran da je donio ispravnu odluku i to u najbolje vrijeme. Poručuje da sada može da se usredsredi na teren.

 Lane: Sitnice me "skrenule" ka Liverpulu Izvor: MONDO

Milan Jovanović biće uzadanica menadžera Rafe Beniteza i navijača Liverpula od naredne sezone. Srpski reprezentativac potpisao je predugovor sa engleskim velikanom čije redove će pojačati na ljeto.

Naći će se uz rame sa Fernandom Toresom, Stivenom Džerardom... I sa Milošem Krasićem, koji će po završetku sezone takođe potpisati za Liverpul.

"Siguran sam da sam donio ispravnu odluku i to u najbolje vrijeme... I ranije sam ponavljao da će ova odluka biti najvažnija u karijeri i, vjerujte, da sam zbog toga sagledao sve aspekte prije nego što sam prelomio", rekao je Jovanović u telefonskoj izjavi agenciji Beta.

Napadača Standarda su željeli i drugi evropski velikani, među kojima Milan, Juventus i Valensija.

"Odlučile su sitnice iz pregovora sa čelnicima Liverpula",
pojasnio je Jovanović, koji je pristanak na saradnju sa engleskim klubom dao tek poslije ubjeđivanja trenera "crvenih" Rafe Beniteza.

Jovanović će sa Liverpulom potpisati ugovor na tri sezone sa mogućnošću da se saradnja produži na još godinu dana ako obje strane budu zadovoljne.

"Da vidimo kako će ove tri godine da prođu", kazao je 28-godišnji Jovanović i podsjetio da će ugovor biti validan tek kada prođe ljekarske preglede.



Nekadašnji fudbaler novosadske Vojvodine bi, prema navodima medija u Engleskoj, u naredne tri godine u Liverpulu trebalo da zaradi 11 miliona evra.

Liverpul će biti četvrti Jovanovićev klub van Srbije.

Vojvodinu je napustio 2003. godine i prešao u ukrajinski Šahtjor gdje se nije najbolje snašao. Uspjeha potom nije imao ni u Lokomotivi iz Moskve, pa je 2006. godine otišao u Standard iz Liježa, gdje je doživio potpunu afirmaciju.

Jovanović je sa Standardom dva puta osvajao titulu prvaka Belgije, a proglašen je i za najboljeg fudbalera tamošnjeg šampionata. U svakoj od prethodne četiri sezone u Belgiji Jovanović je postizao više od 10 golova. Ove sezone je na 23 utakmice postigao 12 golova.

Dobre igre u Standardu Jovanoviću su donijele i mjesto u reprezentaciji Srbije za koju je igrao 23 utakmice i postigao devet golova.

Prije prelaska u Liverpul trebalo bi učestvuje na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

"Najbitnije je da sam odlučio gdje ću igrati naredne sezone i da sada mogu da se potpuno posvetim terenu. Da se na najbolji mogući način pripremim za Svjetsko prvenstvo, koje je je veliko iskušenje za svakog fudbalera i koje lično doživljavam kao krunu karijere... O Liverpulu još ne razmišljam", naglasio je Jovanović.

Menadžer Zoran Stojadinović, koji zastupa Jovanovića, britanskim medijima je rekao da njegov klijent govori engleski jezik i da sigurno neće imati problema sa adaptacijom na Premijer ligu.

(Beta, MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC