• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opet ta "Mestalja": Real čekao 68 dana i izgubio!

Autor mondo.rs

Kada je došao red da meč bude odigran, ove srede nešto pre termina za Ligu šampiona, lider šampionata doživeo je poraz na vreloj "Mestalji": Valensija - Real Madrid 2:1 (2:1) i to golovima u januaru angažovanih pojačanja.

Punih 68 dana čekali su fudbaleri Reala na priliku da povrate prednost koju su imali nad Barselonom i odigraju derbi sa Valensijom.

Mnogo toga promenilo se od 17. decembra, kada je Real osvajao titulu prvaka sveta, do danas. Najviše u samoj Valensiji.

Kada je došao red da meč bude odigran, ove srede nešto pre termina za Ligu šampiona, lider šampionata doživeo je poraz na vreloj "Mestalji": Valensija - Real Madrid 2:1 (2:1) i to golovima u januaru angažovanih pojačanja - Simonea Zaze u 4. i Giljermea Oreljane u 9. minutu.

Posle šokantnog početka susreta na stadionu na kom Madriđani nisu pobedili od 2013. godine, Realu je bilo potrebno 20-ak minuta da se sabere i krene u ofanzivu koja je završena ulaskom sva 22 igrača u šesnaesterac ispred golmana Dijega Alveša, računajući i njegovog kolegu Kejlora Navasa.

Valensija: Alveš - Kanselo, Garaj, Mangala, Gaja - Enco Perez, Pareho - Munir, Oreljana, Sikeira – Zaza.

Real Madrid: Navas - Karvahal, Varan, Ramos, Marselo - Kasemiro, Modrić, Kros - Rodrigez, Ronaldo, Benzema.

Na tom putu, završenog zviždukom arbitra De Benkoečee, šampion Evrope postigao je samo jedan pogodak - osmi Kristijana Ronalda u poslednjih osam mečeva sa Valensijom, ali ne i više od toga. Ronaldov pogodak glavom na centaršut Marsela u 44. minutu nije bio dovoljan bar za bod.

U međuvremenu, igrači i ljubičastom promašili su veliki broj prilika, najmanje sreće imao je Ronaldo koji je posle gola u 44. minutu odmah ušao u novu šansu i promašio samo zato što je lopta na putu ka golu pogodila Elakvima Mangalu, a slično se dogodilo i u 92. minutu, kada je oporavljeni Garet Bejl, kao rezervista, bio najviši u skoku pred golom Alveša, ali je njegov udarac glavom umesto u mreži završio na potkolenici Enca Pereza, koji se nekako našao na metar od svoje gol-crte.

Ronaldo je potom tukao glavom "tik" pored stative na još jedan pas Marsela, a posle kornera koji je usledio, i golman Navas obreo se u šesnaestercu gostiju, međutim u nepreglednoj gužvi igrača dva tima prvi je do lopte došao jedan od onih u belim dresovima, tako da je treći trener Valensije ove sezone (koji takođe nije bio tu u decembru, kao i Zaza i Oreljana) Voro Gonzales proslavio najveću, a drugu uzastopnu pobedu svog tima koji polako beži iz opasne zone.

Treba reći i to da je Valensija, uoči 17. decembra i prvobitno zakazanog meča sa Realom, imala jednu pobedu u 12 susreta i to nad Leganesom u Kupu kralja, kao i da je nedugo posle toga tek postavljeni trener Ćezare Prandeli otišao iz kluba priznajući da ne može da uradi mnogo toga kada je atmosfera u klubu i svlačionici u pitanju.

Posle ovog poraza, ekipa Zinedina Zidana ima da nadoknadi još jedan meč u La Ligi, onaj koji 5. februara nije odigran zbog pljuska, ali kada dođe vreme za to neće "kraljevićima" biti ništa lakše nego večeras na "Mestalji" - igraju sa Seltom, na "Balaidosu", a to je sezonama unazad jedno od najtežih gostovanja za favorite u Španiji.

Realu do daljeg ostaje bod prednosti u odnosu na Barselonu, koja je i sama u krizi, ali koja je u nedelju uveče uspela, volšebno, sa penala u 93. minutu da pobedi skromni Leganes kod kuće i nekako osvoji tri boda.

Uskoro opširnije...

Tabela:Real (-1) 52, Barselona 51, Sevilja 49, Atletiko M. 45, Sosijedad 41, Viljareal 39, Eibar 35, Atletik B. 35, Selta (-1) 33, Espanjol 32, Alaves 30, Las Palmas (-1) 28, Betis (-1) 24, Malaga (-1) 23, Valensija (-1) 23, Deportivo (-1) 19, Leganes 18, Sporting 16, Granada 16, Osasuna 10.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC