• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stevanović: Bićemo nepobjedivi!

Trener Partizana Goran Stevanović ocijenio dosadašnji rad na pripremama kao maestralan i poručio da će crno-bijeli biti nepobjedivi.

 Stevanović: Bićemo nepobjedivi! Izvor: MONDO

Poslije prvog dijela priprema u Antaliji stručni štab Partizana na čelu sa trenerom Goranom Stavanovićem ima puno razloga za zadovoljstvo.

Popularni Plavi ocijenio je dosadašnji rad kao maestralan. On je u izjavi za zvanični sajt kluba istakao da tim već sada djeluje moćno i da će Partizan na proljeće biti nepobjediv.

"Krenuli smo novim pravcem i nadam se da će on dati rezultat. Nešto se već nazire, ali je potrebno i strpljenje. Odlučili smo se za mnogo utakmica, tako da smo već osmi dan priprema počeli sa kontrolnim mečevima. Krenuli smo dosta agresivno. Nismo htjeli da odvajamo tri faze priprema, fizičke, psihološke i onu u kojoj se tim uigrava. Sve smo to počeli da radimo od prvog treninga. Da igrači od početka vide ideju, kakve su nam ambicije i da razvijaju sebe u tom pravcu."

Stevanović kaže da se u prvom dijelu priprema dosta radilo na uigravanju.

"U Turskoj smo puno vremena posvetili uigravanju tima, na prihvatanju discipline igre u jednom sistemu u kojem će svako da da sebe, a ne da se individulano istakne. To će učiniti ekipa. Mislim da smo u tom pravcu dosta postigli i da ekipa djeluje moćno kao tim."



Šef stručnog štaba crno-bijelih zadovoljan je i kao tim djeluje na fizičkom planu.

"U ovom momentu, za ovaj dio priprema izuzetno smo dobro fizički spremi. Ekipa je motivisana, diše kao jedan i želi isti cilj. Ima još posla ispred nas i formu ćemo još više podići."

Partizan želi da od početka prvenstva bude na vrhunskom nivou.

"To je jedan od razloga što smo krenuli od početka sa jakim utakmicama. Ne želim da se žalimo na 'teške noge', već da od starta krenemo sa odličnim igrama što bi trebalo da bude posljedica dobrog rada na pripremama i teških kontrolnih utakmica. U prvih šest kola u šampionatu može dosta toga da se definiše."

Stevanović je veoma zadovoljan i kako su igrači prihvatili njegove ideje i način rada.

"Najteži dio je uigrati ekipu. Međutim, kada igrači osjete da stručni štab ima ideju i zna šta hoće, onda je lako. Fudbaleri tada brzo prihvataju.To se odnosi i na igrače koji su ove zime stigli u Partizan."

"Iznenadile su me novajlije, koje su takođe vrlo lako prihvatile način rada i sistem igre kojima želimo da ih prilagodimo. Nadam se da će i teret igranja u Partizanu, odnosno stalnu težnju ka pobjedama isto tako prihvatiti", očekuje Stevanović i naglašava:

"Zračimo pouzdanjem, zračimo verom i nadam se da ćemo sve vrlo brzo uvjeriti da je Partizan na dobrom putu da ostvari igru koja će privući dosta publike. Mi tome težimo."



Između stručnog štaba i igrača uspostavljena je dobra komunikacija. Trener Partizana kaže da je za tako nešto potrebno da postoji talenat kod obe strane.

"Ekipu čine 25 igrača, 25 različitih glava... Sve to treba uskladiti. Mislim da je vreme agresivnih, bezobraznih trenera prošlo. Mi imamo generaciju inteligentnih fudbalera koji poštuju autoritet i znanje. Na kraju dobra saradnja između igrača i trenera zavisi i od talenta obe strane. Stvorili smo povjerenje između nas."

Ipak, nije sve tako sjajno bilo na pripremama. Rad crno-bijelih u Tuskoj obeležile su dvije afere "Ilić-Moreira" i "Lomić-Jovanović".

"'Ilić-Moreira' je veliki dobitak za Partizan, zato što ćemo imati dva odlična igrača na traženoj poziciji. To je zdrava konkurencija i ne vidim tu problem. Bolja forma, kvalitet, protivnik, taktika... to su elementi koji će odlučiti ko će igrati", objasnio je Plavi, i rekao svoje mišljenje za incident koji se dogodio pred povratak u Srbiju.

"'Lomić-Jovanović', ne opravdavam, ali to se često dešava. Njihova kazna uopšte nije mala. Znate i sami da je najteže 'udariti po džepu'. Da smo se odlučili za neku jaču kaznu bilo bi pitanje koga tu kažnjavamo, njih ili klub. Znate i sami da je zadnju četvorku najteže uigrati."

Još jedna novina uvedena je na ovim zimskim pripremama u Partizanu. Svakom igraču urađen je psihološi profil.

"Mislim da je klubu kao što je Partizan potrebna takva analiza. Profesor Lazeravić je to uradio na jednom vrhunskom nivou. Dobio sam prve rezultate koji kažu da je izvanredno selektirana ekipa što se tiče moralno-voljnih osobina. Rečeno mi je da ekipa ima cilj i da je gladna trofeja. Naravno, rezultati su pokazali i vrline i mane na koje može da se utiče, što je vrlo važno."



Partizan do početka prvenstva očekuju još dvije provjere. Crno-bijeli se već u petak sele za Sloveniju gdje će se u subotu sastati sa Koprom, prvoplasiranom ekipom slovenačkog šampionata. Poslije toga slijedi duel na Friuliju protiv Udinezea.

"Naprono će biti sve do utakmice sa Udinezeom, za koju smatram da bi trebalo da bude uvertira, odnosno slika Partizana kakvog možemo da očekujemo na proljeće. Imam već jasnu sliku o svima, a naredne dvije provjere će biti šansa da se još neko iskaže."

Stevanović je na kraju poručio navijačima Partizana...

"Budite sigirni da ćete na proljeće vidjeti jedan agresivan, moćan Partizan, koji će na svakoj utakmici ići na pobjedu i željeti da pregazi protivnika. Siguran sam da će navijači podržati ovakav Partizan i kada se uspostavi ta energija i emocija između nas i navijača - bićemo nepobjedivi."

(MONDO - foto:FK Partizan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC