• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Arsenal se vraća, poraz Čelsija

Arsenal smanjio zaostatak za Čelsijem i Mančester junajtedom. Čelsi poražen u Liverpulu od Evertona. Junajted na bod do "plavaca".

 PREMIJER: Arsenal se vraća, poraz Čelsija Izvor: MONDO

Rekao je trener Arsenala Arsen Venger uoči 26. kola Premijer lige da se njegov tim nije odrekao titule, jer ima još mnogo do kraja prvenstva i da vjeruje da će vodeći dvojac Čelsi i Mančester junajted kiksirati.

Bio je u pravu.

Arsenal je minimalnom pobjedom nad Liverpulom u derbiju kola smanjio zaostatak za Čelsijem i Mančester junajtedom.

Liverpul je bez pobjede u Londonu protiv Arsenalom punih 10 godina!

Dobro su se preznojili igrači Arsenala da dođu do pobjede nad Liverpulom, ali su tri boda zaslužili. Gol odluke postigao je Dijabi glavom u 72. minutu, poslije odlične akcije Niklasa Bentnera i Tomaša Rosickog.

Najbolju priliku za izjednačenje Liverpul je imao pet minuta prije kraja utakmice na "Emiratima", kada je Rajan Babel poslije solo akcije sjajno šutirao sa 18 metara, a lopta je uz pomoć Manuela Almunije i prečke otišla u korner.

Čelsi je vodio protiv Evertona u Liverpulu, ali su uporne "karamele" uspjele da preokrenu u režiji Luja Sahe, dvostrukog strijelca.

Floran Maluda doveo je londonske "plavce" u vođstvo u 17. minutu majstorskim udarcem, a izjednačio je Luj Saha u 33. minutu glavom poslije kornera. Zanimljivo je da je Everton izjednačio poslije trećeg kornera u nizu, što bi rekli "tri korne penal".

U posljednjem minutu prvog dijela Everton je propustio veliku šansu da povede. Poslije prekršaja Karvalja nad Donovanom, sudija je svirao penal, a udarac Sahe odbranio je Petr Čeh.

Ipak, u 75. minutu, Saha se iskupio, postigavši spektakularan gol iz voleja sa više od 20 metara.

Do kraja meča velika borba na terenu, Čelsi je sve karte bacio u napad, a igrači Evertona "ginuli" su za svaku loptu. Požrtvovanje im se isplatilo.

Mančester junajted je sa desetoricom odnio bod iz Birmingema, na gostovanju Aston Vili. Domaćin je poveo u 19, a samo tri minuta kasnije Junajted je izjednačio autogolom Džejmsa Kolinsa. To je četvrti autogol u korist Mančestera u posljednje dvije utakmice (u pobedi nad Portsmutom 5:0, tri gola u svoju mrežu ubacili su igrači Portsmuta).

Šampion Engleske igrao je cio sat sa igračem manje, jer je u Portugalac Nani isključen u 29. minutu zbog pogibeljnog starta sa obe noge nad Petrovim. Dobio je direktan crveni karton.

Birmingem je poslije sjajne serije doživio drugi poraz u posljednjih 15 mečeva. Bolji od Birmingema bio je Vest Hem.

Vulverhempton je pobijedio Totenhem, golom Dejvida Džonsa i prekinuo je crni niz od pet utakmica bez trijumfa. Takođe, poslije tri utakmice na svom stadionu Vulvsi su dali gol i sa tri boda, bar privremeno, pobjegli sa dna. Za Vulverhempton je od 78. minuta igrao i Nenad Milijaš.

REZULTATI 26. KOLA:

sreda:

Arsenal - Liverpul 1:0 (0:0)
/Dijabi 72'/

Aston Vila - Mančester junajted 1:1 (1:1)
/Kueljar 19 - Kolins 22'ag/

Vest Hem - Birmingem 2:0 (1:0)
/Dijamanti 45', Kol 67'/

Vulverhempton - Totenhem 1:0 (1:0)
/Džons 27'/

Blekburn - Hal 1:0 (1:0)
/Majhil 16ag'/

Everton - Čelsi 2:1 (1:1)
/Saha 33', 75' - Maluda 17'/

utorak:

Mančester siti - Bolton 2:0 (1:0)
/Tevez 31’p, Adebajor 73’/

Portsmut - Sanderlend 1:1 (0:1)
/Dindan 90+5' - Bent 12’p/

Vigan - Stouk 1:1 (1:0)
/Šarner 14’ - Sanli 74'/

Fulam - Barnli 3:0 (2:0)
/Marfi 23’, Elm 31’, Zamora 54’/

TABELA: Čelsi 58, Mančester junajted 57, Arsenal 52, Liverpul 44, Mančester siti (-2) 44, Totenhem 43, Aston Vila (-1) 42, Birmingem (-1) 37, Everton (-1) 35, Fulam 34, Blekburn 31, Stouk (-2) 30, Sanderlend (-1) 26, Vigan (-2) 24, Hal 24, Vest Hem (-1) 24, Vulverhempton (-1) 24, Barnli (-1) 23, Bolton (-2) 22, Portsmut (-1) 16.

(www.mondo.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC