• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dan penala – Milan slavio, Baka se obrukao

Autor mondo.ba

Milan i Lacio do tri boda stigli golovima sa bijele tačke. Karlos Baka se obrukao ali mu je gol protiv Sasuola ipak priznat. Prethodno Sasuolo promašio jedanaesterac.

U matine utakmici Palermo je stigao do remija iz jedanaesterca protiv Sampdorije, a udarac sa “bijele tačke” bio je dovoljan Milanu i Laciju za sva tri boda u duelima sa Sasuolom, odnosno Udinezeom..

Milan je slavio sa minimalnih 1:0 na gostovanju Sasuolu u vrlo borbenoj, na momente i preoštroj utakmici u kojoj je sudija Đanpaolo Kalvareze bio jedan od lošijih aktera.

Trenutak odluke i jedan od nekoliko spornih na ovoj utakmici desio se u 22. minutu, kada je dosuđen penal za Milan. Nije bio sporan prekršaj za najstrožu kaznu već način na koji je on izveden.

Kolumbijac Karlos Baka izveo je jedanaesterac, ali se tom prilikom okliznuo i loptu prvo dirao lijevom pa šutnuo desnom i ona je završila u mreži.

Baka penal
Izvor: YouTube

Domaći fudbaleri reklamirali su neregularan pogodak, jer prema pravilima igrač koji izvodi jedanaesterac smije da dira loptu samo jednom, ali je sudija Kalvareze ipak priznao gol.

Pogledajte ovu situaciju i iz drugog ugla i sami prosudite da li je gol regularan.

Baka penal drugi ugao
Izvor: YouTube

Da stvar bude gora po Sasuolo, momci u zeleno-crnim dresovima su prije toga imali priliku da povedu iz jedanaesterca, ali je Berardi u 11. minutu poslao loptu pored gola.

Tražili su domaći fudbaleri i navijači novi jedanaesterac u 58. minutu, kada se Palota okliznuo i pokupio Pelegrinija, međutim, Kalvareze je pokazao da se igra nastavi.

Prva pobjeda Milana nakon tri uzastopna poraza na gostovanju Sasuolu bila je zaslužena, iako je malo nedostajalo da domaći izvuku bar remi.

“Rosonere” koji sun a ovom meču igrali u bijelim dresovima u 73. minutu je spasio golman Điđi Donaruma koji je krajnjim naporom odbranio dobar šut Berardija.

Ofanziva Sasuola otvorila je mnogo prostora za kontranapade Milana, međutim, igrači Vićenca Montele nisu uspjevali da ih završe kako treba.

Najbolju priliku propustio je Suso u 81. minutom kada je poslije kontranapada bio praktično sam pred golom, ali je njegov šut odbranio Konsilji.

Isti igrač promašio je još jednu odličnu priliku bukvalno u posljednjoj sekundi meča. Suso je poslao loptu pored gola, a Kalvareze je odsvirao kraj. 

Lacio je stigao do tri vrlo važna boda u borbi za evropska takmičenja minimalnom pobjedom nad Udinezeom. I na ovoj utakmici odluka je pala nakon jedanaesterca koga je u gol pretvorio Ćiro Imobile.

NIŠTA OD "ZEMANLANDIJE"

Zdenjek Zeman uspio je da na svom debiju u prošlom kolu na klupi Peskare savlada Đenovu  sa ubjedljivih 5:0 i vrati nadu u opstanak, međutim, već u sljedećem meču upisao je poraz.

Peskara je poražena na gostovanju kod Kjeva rezultatom 2:0 i ostaje posljednjeplasirani tim Serije A sa vrlo malim šansama za opstanak.

Nešto veće šense za to ima Đenova, koja je na deset bodova od zone ispadanja, ali ne zahvaljujući svojim dobrim rezultatima već prvenstveno zahvaljujući lošim igrama klubova ispod nje, Palerma Krotonea i Peskare.

Ni ovog vikenda Đenova nije uspjela da dođe do trijumfa, već je odigrala 1:1  sa Bolonjom kod kuće. Ovo je njen treći remi uz sedam poraza u posljednjih deset utakmica.

Đenovljane je spasio Olivije Nčam postigavši gol za izjednačenje u četvrtom minutu sudijske nadoknade.  Dvadesetjednogodišnji Francuz ušao je u igru samo 120 sekundi ranije.

SERIJA A - 26. KOLO:

Palermo - Sampdorija1:1 (1:0)
/Nestorovski 31 pen - Kvaljarela 90/

Đenova - Bolonja 1:1 (0:0)

/Nčam 90+4 - Vivijani 57/


Krotone – Kaljari 1:2 (1:1)

/Stojan 10 – Žoao Pedro 32, Borijelo 69/


Sasuolo – Milan 0:1 (0:1)

/Baka 22 penal/


Kjevo – Peskara 2:0 (1:0)

/Birsa 12, Kastro 61/


Lacio - Udineze1:0 (1:0)

/Imobile 71 penal/


Inter - Roma (20:45)

Odigrano u subotu:

Napoli - Atalanta0:2(0:1)
/Kaldara 28, 69/

Juventus - Empoli2:0(0:0)
/Skorupski 52 autogol, Aleks Sandro 65/

U ponedjeljak:

Fiorentina - Torino (20:45)

TABELA: Juventus 66, Roma (-1) 56, Napoli 54, Atalanta 51, Lacio 50, Inter (-1) 48, Milan 47, Fiorentina (-1) 40, Torino (-1) 35, Sampdorija 35, Kjevo 32, Kaljari 31, Sasuolo 30, Udineze 29, Bolonja 28, Đenova 26, Empoli 22, Palermo 15, Krotone 13, Peskara 12.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC