• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alegri kalkulisao, ali 30. "recka" nije izostala

Autor mondo.ba

Empoli se dobro držao u prvom poluvremenu, ali je u nastavku Juventus postigao dva pogotka, čime je seriju prvenstvenih pobjeda pred svojim navijačima produžio na 30 mečeva.

Juventus nezaustavljivo grabi ka šestoj uzastopnoj tituli u Italiji.

Tim Masimilijana Alegrija večeras je slavio protiv Empolija i tako stigao do rekordnog 30. uzastopnog prvenstvenog trijumfa pred svojim navijačima.

JUVENTUS - EMPOLI 2:0 (0:0)

Alegri je, za razliku od meča sa Portom, od prvog minuta na teren poslao Leonarda Bonućija, koji nije bio u ekipi nakon sukoba sa trenerom.

RASPORED

Već u utorak, Juventus u prvom meču polufinala Kupa Italije dočekuje Napoli, dok će za vikend gostovati u Udinama. Zatim slijedi prvenstveni derbi sa Milanom, a onda i revanš osmine finala Lige šampiona protiv Porta.

Zbog zgusnutog rasporeda i niza teških utakmica, strateg "Stare dame" odlučio je da odmori Đanluiđija Bufona, Đorđa Kjelinija, Paola Dibalu, Stefana Lihtštajnera i Andreu Barzaljija, dok zbog lakše povrede nije igrao ni Sami Kedira.

"Bjankoneri" su u prvih 45 minuta djelovali poprilično nezainteresovano, a osim nekoliko prilika koje je promašio Mario Mandžukić, malo toga je viđeno pred golom Lukaša Skorupskog.

Ipak, u nastavku je do izražaja došao kvalitet domaćina. U potpunosti su igrači Juventusa uspjeli u namjeri da bez pretjeranog umora upišu nova tri boda.

Frozinone je posljednji klub koji je stadion Juventusa napustio neporažen, 23. septembra 2015. godine.

Hrvatski napadač konačno je pronašao put do protivničke mreže u 52. minutu. Dobro je Mandžukić šutirao, Skorupski je uz pomoć prečke pokušao da odbrani, ali je lopta završila iza njegovih leđa. Gol je na kraju pripisan poljskom čuvaru mreže.

Samo trinaest minuta kasnije, Aleks Sandro povisio je na 2:0 i omogućio svom timu da posljednjih tridesetak minuta odigra u laganom ritmu i rutinski privede meč kraju.

Pogledajte golove...

SERIJA A - 26. KOLO:

Napoli - Atalanta 0:2 (0:1)
/Kaldara 28, 69/

Juventus - Empoli 2:0 (0:0)
/Skorupski 52 autogol, Aleks Sandro 65/

U nedjelju:

Palermo - Sampdorija (12:30)
Đenova - Bolonja (15:00)
Krotone - Kaljari
Sasuolo - Milan
Kjevo - Peskara
Lacio - Udineze
Inter - Roma (20:45)

U ponedjeljak:

Fiorentina - Torino (20:45)

TABELA: Juventus (+1) 66, Roma 56, Napoli (+1) 54, Atalanta (+1) 51, Inter 48, Lacio 47, Milan 44, Fiorentina 40, Torino 35, Sampdorija 34, Kjevo 32, Sasuolo 30, Udineze 29, Kaljari 28, Bolonja 27, Đenova 25, Empoli (+1) 22, Palermo 14, Krotone 13, Peskara 12.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC