• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Juventusovim rezervama dosta dva minuta!

Autor mondo.rs

Juventus slavio na gostovanju u Portu 2:0 golovima rezervista Marka Pjace i Danija Alvesa i tako ostvario veliku prednost pred revanš u Torinu. Porto sa igračem manje igrao više od sat vremena

Utakmice koje su odigrane u utorak su ipak bile samo izuzetak!

Juventus i Porto su nas vratili u realnost i još jednom nam pokazali da su mečevi u nokaut fazi Lige šampiona često dosadne i taktičke bitke dva trenera te da ih i gubi ih onaj ko više greši!


Na krcatom "Dragauu" više je grešio domaći sastav koji je od 27. minuta igrao sa igračem manje zbog neopreznih startova Aleksa Telesa koji je za dva minuta dobio dva žuta kartona i svoj tim ostavio na cedilu, dok je podjednako vremena bilo potrebno Juventusovim rezervistima da "reše" ovaj meč, a potencijalno i čitav dvomeč.

Mučili su se starteri Juventusa, falilo je nešto u napadu, a onda je Marko Pjaca u 72. minutu doneo svežinu, poletnost i gol, da bi u 74. uradio i Dani Alves, takođe po ulasku sa klupe.

Maks Alegri je tako u potpunosti pogodio sa izmenama i ostvario važnu pobedu, koja nije bila rutinska kako to rezultat govori, nego je Juve morao mnogo da se "oznoji" u Portugalu kako bi mirno ušao u revanš u Torinu.

PORTO - JUVENTUS 0:2 (0:0)

Dva žuta kartona Aleksa Telesa došla su u delu igre kada Juve nije bio ni naročito opasan po gol Porta, a upravo se nakon isključenja "osokolio" i počeo da preti Ikeru Kasiljasu. Mladi Brazilac je "naseo" na foru iskusnog Lihtštajnera i morao u svlačionicu sat vremena ranije.

Imali su gosti inicijativu, "kampovali" pred golom, ali malo toga su uradili krilni igrači Mandžukić i Kvadrado, a više njihovi bekovi Sandro i Lihtštajner.

Sve je polazilo od Paula Dibale koji bi jednim potezom uspevao da iznenadi odbranu Porta, a najbolju šansu Juve je imao baš preko njega kada je na kraju prvog poluvremena kada je šutiravši iz mesta pogodio stativu španskog golmana koji je danas igrao svoju 174. utakmicu u Ligi šampiona.

Napadi su bili sve intenzivniji, Dibala je imao i poništen gol, Iguain je šutirao tik pored gola, ali sve se promenilo kada je Marko Pjaca zakoračio na teren i pokazao zašto ga je Juventus toliko platio prethodnog leta Dinamu iz Zagreba.

Zahvaljujući dobrom kretanju sačekao je da lopta koju je poslao Dibala, uz malo sreće, stigne do njega ponovo u noge i reagovao u stilu najiskusnijih napadača.

Portu, koji se do tog momenta branio vrlo organizovano, sve je palo u vodu, a već dva minuta posle toga na semaforu je upisan i gol Danija Alvesa koji je sačekao centaršut drugog beka, Aleksa Sandra, i kontra nogom, u padu, savladao Kasiljasa.

Kedira je na kraju mogao da postigne i treći gol, ali neće Juve biti nezadovoljan...

/GOLOVE PRONAĐITE ISPOD U RUBRICI IZ MINUTA U MINUT/

PORTO: Kasiljas - Maksi Pereira, Markano, Felipe, Teles - Danilo, Erera, Neveš (od 60. Korona) - Brahimi (od 73. Žota), Andre Silva (od 30. Lajun) i Soareš.

JUVENTUS: Bufon - Lihtštajner (od 73. Alves), Barzalji, Kijelini, Aleks Sandro - Kedira, Pjanić, Kvadrado (od 66. Pjaca), Dibala (od 86. Markizio), Mandžukić - Iguain.

Meč sudi Feliks Brih iz Nemačke.

LIGA ŠAMPIONA, osmina finala:

Porto – Juventus 0:2 (0:0)
/Pjaca 72, Alves 74/

Sevilja – Lester siti 2:1 (1:0)
/Sarabija 25, Korea 62 - Vardi 73/

utorak, 21. februar:

Mančester siti – Monako 5:3 (1:2)
/Sterling 26. Aguero 58, 71, Stons 77, Sane 82 - Falkao 32, 61, Mbape 40/

Bajer Leverkuzen – Atletiko Madrid 2:4 (0:2)
/Belarabi 48, Savić 68ag - Saul 17, Grizman 26, Gameiro 58p, Tores 86/

utorak, 14. februar:

Benfika – Borusija Dortmund 1:0 (0:0)
/Mitroglu 48/

PSŽ – Barselona 4:0 (2:0)
/Di Marija 18, 55, Draksler 40, Kavani 72/

sreda, 15. februar:

Real Madrid – Napoli 3:1 (1:1)
/Benzema 18, Kros 49, Kasemiro 54 - Insinje 8/

Bajern Minhen – Arsenal 5:1 (1:1)
/Roben 11, Levandovski 53, Alkantara 56, 63, Miler 88 - Sančez 30/

Revanši će biti odigrani 7, 8, 14. i 15. marta. 

IZ MINUTA U MINUT:

90+2' - Kraj!

87' -
Velika šansa za Kediru, Pjaca lepo u prostor, ali Nemac šutira preko Kasiljasa i lopta ide pored gola.

85' -
Pao je tempo, Juve ga je svesno oborio. I Erera dobija žuti karton. Markizio menja Dibalu.

74' - ALVES! GOL! 0:2!

Porto se stoički branio do gola, ali polako se ruši kula od karata. I drugi rezervista Dani Alves se upisuje u strelce, pošto je na drugoj stativi sačekao odličnu loptu Aleksa Sandra i kontra nogom uspeva da savlada Kasiljasa.


72' - PJACA! GOL! 0:1!

Juventus je konačno uspeo da "slomi" Porto preko desne strane. 

Trajao je i trajao napad, Pjaca je ušao sa krila i dodao loptu Dibali, ovaj je hteo da odigra za Iguaina, ali je pogodio Lajuna u nogu - što je, ispostaviće se, bilo i bolje po Juve. Mladi Hrvat je nastavio da trči, lopta je stigla do njega, a on reaguje iskusno i smešta loptu u dalji ugao iznenađenog Kasiljasa.


66' – Iguain!

Najbolja šansa u drugom poluvremenu... Odlična lopta Iguainu, on posle driblinga uspeva da prevari Felipea i da se na brzinu namesti na desnu nogu, gađa desni ugao gola Kasiljasa, ali ide malo pored gola!

Ulazi Marko Pjaca umesto očajno Kvadrada.

60' - Kedira! "Drop kik" ide pored gola....

50' -
Lihtštajner u kaznenom prostoru Porta pravi faul i dobija žuti karton. Dibala opet preti iz daljine.

47' - GOL DIBALA! PONIŠTEN!

Juve odmah od starta pokušava da "pritisne" Porto, a nakon odličnog "loba" preko odbrane koji je izveo Pjanić do lopte dolazi Dibala, pogađa, ali je gol poništen zbog ofsajda. Bio je i Mandžukić blizu lopte, nije bio u nedozvoljenoj poziciji i možda je bolje bilo da je Argentinac prepustio loptu. 

Vrlo mali ofsajd!

Preti i Porto preko Erere, Lajun je poslao loptu, ali pored gola.


45+1' - DIBALA!

Koliko malo treba ovom argentinskom majstoru fudbala?

Dugo i dugo traju napadi Juventusa, a Dibala je odlučio da prekine "nepregledna dodavanja" i šutirao je po prijemu lopte sa 17-18 metara, ali lopta je završila na desnoj stativi!

To je sve od prvog poluvremena...

38' - Iguain!

Najbolja šansa za Juve do sada. Aleks Sandro po ko zna koji put šalje dobru loptu sa krila, Iguain uspeva da šutira, lopta od Felipea pomalo menja pravac, ali Kasiljas opet sjajno reaguje i "skida" gol bivšem saigraču iz Reala.

34' - Juve hoće gol do poluvremena.

Prvo oštar šut Miralema Pjanića, ali hvata to Kasiljas, da bi potom nakon centaršuta Aleksa Sandra sa leve strane probao i Kedira. Ide pored gola... Kasiljas se žali na povredu.

30' -
Morao je Espiritu Santu da reaguje i uvodi Lajuna umesto napadača Silve.

28' - Odmah "tuče" Kvadrado sa 25 metara, najbliži do sada golu...

27' - Kakva nesmotrenost Aleksa Telesa! CRVENI!

Brazilski bek je za dva minuta dobio dva žuta kartona. Loše je startovao na Kvadradu, pa na Lihtštajneru, a Brih nije imao kud nego da mu pokaže crveni karton. Protest igrača Porta, ali je Teles stvarno bio neoprezan...


23' - Beležimo i prvi šut, ali bezopasan...

Kedira, pa glavom prebacuje Iguain, lopta stiže na ivicu kaznenog prostora do Dibale, koji vidi "rupu" između dvojice štopera, ali u brzini se okliznuo, loše šutirao, pa lopta ide visoko preko gola Kasiljasa.

18' -
Juve "stihijski" stiže do gola, ali opet akciju završava bez šuta. Iguain je lepo kombinovao sa Dibalom, ali se bivši napadač Napolija dugo nameštao i "opljačkan je".

14' -
Juve se, žargonski rečeno, polako oslobađa pritiska i sve je češće na polovini rivala. Aleks Sandro za sada dobro napada po levoj strani, dobru je loptu poslao za Kediru, ali Nemac je zaustavljen pre nego što je loptu prebacio na desnu nogu.

6' -
Porto konkretniji na početku, domaća publika će biti zadovoljna. Kijelini pravi loš faul na 18-19 metara od gola, pokušava Brahimi iz slobodnjaka, ali ide lopta preko gola.

1'
- Meč je počeo!

- Dva tima su na vrhuncu forme. Porto ima šest pobeda u nizu, a Juve čak sedam.

- Porto i Juve su se poslednji put sastali u grupnoj fazi Lige šampiona u sezoni 2001/02, kada je italijanski klub slavio pred svojim navijačima (3:1), a remizirao na "Dragau" (0:0). Isti rivali su se 1984. godine borili za trofej "Kupa pobednika kupova", a Juve je bio uspešniji (2:1).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC