• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Bombama" Naingolana Roma uništila Inter

Autor mondo.ba

Roma savladala Inter 3:1 prelijepim golovima Rađe Naingolana i pogotkom Perotija sa bijele tačke. Džeko nije tresao mrežu ali je izborio jedanaesterac.

Nije moglo bez penala ni u derbiju 26. kola Serija A između Intera i Rome, ali nije moglo ni bez sjajnih golova.

Dvije "bombe" Rađe Naingolana donijele su Romi ogromnu prednost od 2:0 a kada je Inter smanjio na 2:1, "vučica" je ovjerila pobjedu golom Perotija iz jedanaesterca koji je izborio Džeko.

Roma se tako učvrstila na drugoj poziciji na tabeli, dok Inter ostao na šestom sa dilemom ne samo da li može u Ligu šampiona, već da li može uopšte do Evropu.

Znao je Stefano Pioli da ga samo pobjeda nad Romom definitivno gura u sami vrh pa je u nedjelju izveo prilično ofanzivan sastav bez klasičnih bekova, umjesto kojih su po strani igrali vrlo opasni Perišić i Kandreva, te Ikardi u špicu.

Znali su to i igrači Intera koji su pred ovu utakmicu izjavljivali da je ovo "trenutak istine", ali istina je ta da su nadigrani od igrača Rome, kojima takođe nije nedostajalo motiva, jer još ne odustaju od borbe za skudeto.

Vrlo pametno igrala je Roma, pritisnula protivnika pomjerivši njegove udarne igle daleko od gola, dok su istovremeno Naingolan, Salah, Strotman i De Rosi garantovali siguran posjed na sredini terena.

Na početku utakmice desila se jedna interesantna situacija poslije koje je Ivan Perišić zaradio žuti karton, činilo se nepravedno…

Negodovala je publika na stadionu, vjerovatno i ona pored malih ekrana, čudeći se zašto karton, ali sve je u suštini bilo čisto. Pravilo čiju primjenu nemamo često priliku da vidimo kaže da nije dozvoljeno podizanje lopte nogom i namjerno vraćanje golmanu glavom, pa je Paolo Taljavento ispravno dosudio indirektan udarac i dodijelio žuti karton Perišiću zbog nesportskog ponašanja.

Prvu pravu priliku imala je Roma, Salah je šutirao u desetom minutu, ali je Handanović odbranio.

Samo dvije minute kasnije "vučica" je povela maestralnim potezom Rađe Naingolana. Belgijanac je dobio loptu od Edina Džeke, potom zalomio u sredinu, a onda sa ivice šesnaesterca pogodio suprotan ugao.

Inter - Roma 0-1
Izvor: YouTube

Minut kasnije na drugoj strani terena u prvom planu bio je Žoao Mario, međutim, Šćešni brani njegov udarac.

Najbolji napadač Rome ove sezone, Edin Džeko našao se u dobroj prilici u 36. minutu, ali nije šutirao dovoljno dobro da savlada Handanović.

Posljednju priliku u prvom dijelu imao je Brozović, ali još jednom Šćešni je siguran i Roma je na odmor otišla sa minimalnom, ali psihološki velikom prednošću.

Ekipa Lučana Spaletija na startu drugog dijela prepustila je loptu protivniku, svjesna da Inter mora da napadne ukoliko želi da osvoji bar bod.

A onda taj ogromni prostor koji se otvorio u 56. minutu iskoristio je Rađa Naingolan i sve sam uradio za svoj drugi pogodak.

Veznjak Rome dobio je duel sa prilično "mekanim" Galjardinijem duboko na svojoj polovini, a onda povukao loptu do kraja i sa 25 metara poslao «projektil» u Handanovićevu mrežu – 2:0.

Inter - Roma 0-2
Izvor: YouTube

Nakon što Inter nije iskoristio gužvu u protivničkom šesnaestercu u 72. minutu Peroti je imao šansu da stavi "tačku na i", međutim nije uspio da završi dobar kontranapad i da uputi pas ka potpunom samom Džeki.

Umalo da se ovo osveti "vučici", samo minut kasnije, međutim, sudija Taljavanto nije nakon starta Strotmana nad Ederom pokazao na "bijelu tačku", iako je možda i mogao.

Roma je znala kako da sačuva gol, Ridiger, Facio i Manolas su prije svega radili odličan posao, a imali su vremena i da se našale sa svojim protivnicima.

Možda ne baš previše korektan potez štopera Rome, ali dovoljno govori o samopouzdanju "vučice" na ovom meču.

Tračak nade Interu donio je Ikardi u 81. minutu. Perišić je probio po desnoj strani i iz okreta centrirao za napadača Intera koji smanjuje na 2:1.

Ikardi gol
Izvor: YouTube

U jeku ofanzive na gol Rome, pogodak je pao na drugoj strani.

Džeko je probio u šesnaesterac poslije kontrapada, Medel ga ruši za jedanaesterac, koji u gol pretvara Peroti za četvrtu uzastopnu pobjedu Rome.


SERIJA A - 26. KOLO:

Palermo - Sampdorija 1:1 (1:0)
/Nestorovski 31 pen - Kvaljarela 90/

Đenova - Bolonja 1:1 (0:0)

/Nčam 90+4 - Vivijani 57/


Krotone – Kaljari 1:2 (1:1)

/Stojan 10 – Žoao Pedro 32, Borijelo 69/


Sasuolo – Milan 0:1 (0:1)

/Baka 22 penal/


Kjevo – Peskara 2:0 (1:0)

/Birsa 12, Kastro 61/


Lacio - Udineze 1:0 (1:0)

/Imobile 71 penal/


Inter - Roma 1:3 (0:1)

/Ikardi 81 - Naingolan 12, 56, Peroti 85 penal/


Odigrano u subotu:

Napoli - Atalanta0:2(0:1)
/Kaldara 28, 69/

Juventus - Empoli2:0(0:0)
/Skorupski 52 autogol, Aleks Sandro 65/

U ponedjeljak:

Fiorentina - Torino (20:45)

TABELA: Juventus 66, Roma 59 Napoli 54, Atalanta 51, Lacio 50, Inter 48, Milan 47, Fiorentina (-1) 40, Torino (-1) 35, Sampdorija 35, Kjevo 32, Kaljari 31, Sasuolo 30, Udineze 29, Bolonja 28, Đenova 26, Empoli 22, Palermo 15, Krotone 13, Peskara 12.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC