• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KOPA ITALIJA: Dibala i Iguain presudili Napoliju

Autor mondo.ba

Juventus na korak do finala Kupa Italije poslije pobjede 3:1 nad Napolijem. Dva penala za Juventus iskoristio Dibala, strelac i Iguain.

Prvoplasirana i trećeplasirana ekipe Serije A sastali su se u prvom polufinalu „Kopa Italija“, a na kraju je Juventus stigao do velike prednosti pobjedom 3:1 nad Napolijem.

Meč u Torinu stigao je u ne baš najpovoljnijem trenutku za goste, kojima već u subotu slijedi prvenstveni derbi sa Romom, a onda i duel a Real Madridom u Ligi šampiona, ali Mauricio Sari nije došao sa bijelom zastavom.

Izostali su samo povrijeđeni i suspendovani igrači, dok je Masimilijano Alegri na drugoj strani poštedio Barzaljija i Bufona.

I bez njih Juventus je stigao do solidne zalihe pred revanš koji se igra tek za mjesec dana, a meč su obilježili Argentinci Paolo Dibala I Gonzalo Iguain.

Prvi je pretvorio dva jedanaesterca u golove, a treći postigao gol protiv svog bivšeg kluba u pravom trenutku i prelomio meč.

Alegri je izveo prilično ofanzivnu postavu u kojoj se našao još jedan napadač Mario Mandžukić i upravo on je mogao da se proslavi, međutim u dva navrata je promašio odlične prilike i otklonio Alegrijeve dileme ko od napadača treba da ima prednost, ako ih ouopšte ima.

Prvu od njih promašio je u 14. minutu kada je šutirao preko gola, a uzvratio je Napoli preko Insinjea u 24. minutu međutim njegov šut završio je direktno u rukama Neta, koji je zamijenio Bufona.

U sljedećih par minuta Napolitanci su imali još dve dobre prilike, prvo je u šanci bio Hamšik, potom i Rog, međutim Neto je bio siguran.

Uvijek kada igraju Juventus i Napoli u prvom planu je Iguain, koji ne prašta svom bivšem klubu, međutim u 33. minutu bio je neprecizan poslije odlične akcije sa Asamoom i prodora.

Kazna za ovaj promašaj stigla je na drugoj strani. Gosti su izveli vrlo lijepu akciju koju Kaljehon završava pogotkom za vođstvo Napolija u Torinu.

Juventus - Napoli gol Kaljehon
Izvor: YouTube

Sjajnu priliku da poravna rezultat u posljednjim trenucima prvog dijela nije iskoristio Mandžukić čiji šut glavom sa šest metara brani Reina, a potom i pokušaj Lihtštajnera.

Juventus se „nije ni vratio na teren“ a stigao je do izjednačenja. Kulibali je oborio Dibalu, a maleni Argentinac sam izveo jedanaesterac i pogodio za 1:1 u 47. minutu.

Juvenstus - Napoli gol Dibala
Izvor: YouTube

Da meč neće završiti bez pobjednika znalo se praktično prije meča, posljednji put to se desilo 2013. godine, a potvrda toga stigla je u 64. minutu.

Veliki preokret Napoliju donio je, ko bi drugi nego Gonzalo Iguain, koji se našao u pravom trenutku poslije kornera i iskoristio veliki kiks Karlosa Reine koji je otišao u prazno i ostavio nebranjen gol.

Juve - Napoli gol Iguain
Izvor: YouTube

Samo pet minuta kasnije Juventus je stigao do trećeg pogotka, ali iz pomalo sporne situacije.

„Bjankoneri“ su uzeli loptu i izveli munjevitu kontru, Dibala je poslužio Kvadarada koji pada u šesnaestercu nakon intervencije Reine, a sudija Valeri je pokazao na bijelu tačku.

Igrači Napolija žestoko su protestovali, ne samo zbog toga što je Reina prvo izbio loptu, već i zbog toga što im desetak sekundi prije toga nije dosuđen prekršaj, nakon čega su fudbaleri Juventusa uzeli loptu i krenuli u kontranapad.

Paolo Dibala još jednom je bio neumoljiv sa „bijele tačke“ i postavio konačnih 3:1, što će biti solidna zaliha pred revanš u Napulju.

Juventus - Napoli drugi gol Dibale
Izvor: YouTube

Kup Italije, polufinale:

Juventus – Napoli 3:1 (0:1)

/Dibala 47 penal, 69 penal, Iguain 64 – Kaljehon 36/

Srijeda

Lacio – Roma

Revanč mečevi igraju se 5. aprila

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC