• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hidink napušta "zbornaju"

Holandski stručnjak Gus Hidink saopštio je da nakon isteka ugovora u junu definitivno napušta klupu ruske reprezentacije.

 Hidink napušta "zbornaju" Izvor: MONDO

“Poslije vrlo prijatnog razgovora sa novim predsjednikom ruskog fudbalskog saveza odlučili smo da se rastanemo 30. juna kada mi ističe ugovor. Donijeli smo ovu odluku sada kako bi savez imao dovoljno vremena da nađe novog selektora”, napisao je Hidink u svojoj kolumni u holanskom “Telegrafu”.

Hidink vodi rusku reprezentaciju od 2006. godine, a “zbornaja” je pod njegovim vođstvom stigla do polufinala Evropskog prvenstva 2008 u Austriji i Švajcarskoj.

Rusija je poslije Holandije, Južne Koreje i Australije trebala da bude četvrti tim koji će voditi na Svjetskim prvenstvima, ali ga je na posljednjem koraku zaustavila Slovenija, pobijedivši Ruse u baražu.

Hidink bi se međutim mogao naći u Južnoj Africi, pošto je za njega zainteresovana Nigerija, koja je poslije osvajanja trećeg mjesta na Afičkom kupu nacija otpustila selektora Šaibu Amodua.

Holanđanin je definitivno najtraženiji trener u ovom trenutku pošto su njega osim Nigerije zainteresovani i Kina i Turska, te nekoliko evropskih klubova.

Već duže vrijeme njegovo ime dovodi se u vezu sa Juventusom, koji je nakon smjene Ferare kao privremeno rješenje postavio Alberta Zakeronija, a spominjao se i kao nasljednik Rafaela Beniteza u Liverpulu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC