• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Usporeno, kadrirano - Đurđević, ipak, igrao rukom?

Autor mondo.rs

Pogledajte spornu situaciju iz 87. minuta iz više uglova.

U burnom, 153. "večitom derbiju" između Crvene zvezde i Partizana, završenom rezultatom 1:1, nije postignut jedan neregularan gol, već... dva?

Ono oko čega nije bilo dileme još tokom same utakmice, odigrane pred
41.132 navijača u subotu uveče na Stadionu "Rajko Mitić", jeste činjenica da je lopta napustila igralište u akciji iz koje je Crvena zvezda povela u 34. minutu.

U trenutku kada je Džon Ruiz odigrao za Ričmonda Boaćijea, a ovaj potom asistirao Geloru Kangi za efektan gol, lopta je na trenutak celim obimom prešla gol-aut liniju, ali je meč nastavljen i domaćin stigao do prednosti.



Oko toga da li je pogodak regularan ili ne, i nije bilo preterane diskusije utoliko što je TV Arena sport imala odličan kadar, koji je odmah potvrdio sumnje u veliku grešku sudijske petorke na čelu sa Majom Vujovićem.

Međutim…

Identičan kadar, odnosno "total", nije mogao u toku TV prenosa da pruži nedvosmislen odgovor na pitanje o kojem je, ruku na srce, počelo da se govori tek po završetku utakmice, a tiče se izjednačujućeg gola crno-belih za 1:1 u 87. minutu meča.

Ono što se u prvi mah videlo je da je centarfor Partizana Uroš Đurđević, posle centaršuta kapitena Miroslava Vulićevića sa desne strane, držao visoko podignute ruke ispred glave neposredno pre nego što je došao u kontakt s loptom. Na snimku se, takođe, vidi da Đurđević pravi trzaj glavom i spušta ruke, a da potom lopta odlazi iza leđa Filipa Manojlovića.

Da li je, tom prilikom, Đurđević zapravo igrao rukom ili, bolje rečeno, igrao i rukom i glavom, nije moglo sa sigurnošću da se zaključi iz onoga što je bilo "u ponudi" na YouTube kanalu, tim pre što je meč ubrzo završen, a prenos zamenila uključenja sa konferencije za medije na kojoj su govorili treneri "večitih", Miodrag Božović i Marko Nikolić.

Čak je i sam Božović rekao da ne zna da li se mladi napadač crno-belih poslužio rukom kod gola koji je ostavio Partizan u šampionskoj trci.



Jutro posle derbija, na YouTube kanalu pojavio se usporen i dodatno kadriran sporni detalj iz 87. minuta, koji zaista daje bolji uvid u celu situaciju i na osnovu kojeg deluje da je Đurđević zahvatio loptu i glavom i levom rukom, koja je stajala "tik" uz telo Marka Petkovića.

Uostalom, pogledajte, pa procenite sami…

Đurđević
Izvor: YouTube


Anketa

Da li je Đurđević dao gol rukom?

  • Da, očigledno

    19.63% (21)

  • Zahvatio je loptu i glavom i rukom, dakle jeste

    27.1% (29)

  • Ne, udario je loptu glavom

    45.79% (49)

  • Nemoguće je proceniti

    7.48% (8)

Da li je Đurđević dao gol rukom?

Rezultati


U međuvremenu, Đurđević je kratko prokomentarisao u izjavi za "Mozzart sport" da nema govora o tome da je igrao rukom i da mu se slično događalo u Holandiji, jer se na taj način priprema za udarac glavom.

Navijači Crvene zvezde i Partizana teško će se složiti oko toga da li je ovaj pogodak regularan ili ne, ali se dan posle 153. "večitog derbija" moramo složiti oko toga da se Vujovićev tim delegiran za najvažniju utakmicu srpskog fudbala nije snašao…

...bio jedan gol neregularan ili oba.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC