• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jovanović: Kazna na mjestu, Lomić: Nisam čitao

Fudbaleri Partizana Marko Lomić i Marko Jovanović doputovali su u petak u Portorož sa 25 odsto umanjenim godišnjim primanjima.

 Jovanović: Kazna na mjestu, Lomić: Nisam čitao Izvor: MONDO

Uprkos, ne baš maloj novčanoj globi, obojica prvo moraju da budu srećni što su uopšte uvršteni u grupu od 23 fudbalera, koja će u subotu od 14 časova odigrati prijateljski meč sa Koprom, potom i dovršiti mini-pripreme u Sloveniji, prije selidbe u Italiju na meč sa Udinezom.

U prvi mah, kada su se Lomić i Jovanović potukli pred gomilom očevidaca u hotelu tokom priprema u Antaliji, bilo je najavljeno da će biti kažnjeni umanjenjem godišnjih primanja za 40 odsto. Tačka je trebalo da bude stavljena u petak, poslije zasjedanja Disciplinske komisije FK Partizan, međutim, kako u saopštenju sa sjednice nije bilo govora o zvaničnom iznosu novčane kazne, novinarima je ostalo da sami "izbunare" o kojoj se sumi radi.

"Izrečena im je primjerena kazna u skladu sa okolnostima događaja, odredbama Pravilnika i smjernicama Upravnog odbora Kluba. Disciplinska komisija konstatuje da su oba igrača iskazala kajanje i izvinjenje za učinjeni prekršaj, da su nastavili sa radom i zalaganjem na treninzima, kao i da su posljedice tog dogadjaja otklonjene i sanirane, pa više ne utiču na rad i pripreme ekipe", navedeno je u saopštenju.

Ipak, novinari koji prate Partizan tokom januarskih i februarskih priprema, gotovo bez izuzetka objavili su vijest o tome da će Lomić i Jovanović ostati bez četvrtine godišnjih zarada, odnosno da će im one biti umanjene za 25 odsto.

"Kazna je na mjestu. Poštujem odluku kluba i nadam se da ću zalaganjem na terenu pokazati da je sve što se dogodilo u Antaliji prošlost", rekao je Marko Jovanović i dodao da je njegov odnos sa Lomićem sada:

"Korektan i profesionalan. Ništa više od toga".

Marko Lomić kaže da kaznu nije pažljivo pročitao.

"Kazne smo dobili napismeno, ali nisam previše čitao šta u odluci piše. Jedino znam da je kazna umanjena u odnosu na prvobitnu i ona nam je nauk za budućnost".

Takođe kao nezvanična vodi se i procjena koliko umanjenje od 25 odsto zaista iznosi u valuti. Vjeruje se da Marko Lomić godišnje zarađuje oko 190.000 evra. U tom slučaju, četvrtina iznosi 47.500 evra. Prvobitno, kada je najavljeno da će im zarade biti umanjene za 40 odsto, Lomić je bio suočen sa kaznom od 76.000 evra.

Godišnji ugovor Marka Jovanovića procjenjuje se na 15.000 evra, od čega je četvrtina 3.750 evra. U prvi mah, Jovanović je mogao da bude kažnjen sa 6.000 evra od svoje, uveliko, skromne plate u poređenju sa nekim klupskim kolegama.

"Sve što je bilo ostalo je iza nas", poručio je najstariji u timu Partizana, Mladen Krstajić, po dolasku u Sloveniju.

"Riječ je o malom incidentu kojem ne bi trebalo pridavati veći značaj. Bez razloga se digla prašina, možda zbog toga što se sve dogodilo na javnom mjestu, u lobiju hotela, pred mnogobrojnim svjedocima. Inače, bio sam internacionalac u Njemačkoj devet godina i znam da su takve stvari u fudbalu donekle i normalne", dodao je Krstajić za "Sportski žurnal".

"Nećemo se dijeliti! To je sigurno. Poslije svega, ubijeđen sam da smo ostali dobra grupa, da atmosfera nije narušena tim incidentom", zaključio je Krstajić.

(MONDO, foto: partizan.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC