• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Het-trik za OSAM minuta? Može! (VIDEO)

Autor mondo.ba

Fenomenalni Andrea Beloti postigao tri pogotka u pobjedi Torina protiv Palerma i tako stigao do sjajna 22 gola na 27 utakmica ove sezone u Seriji A.

Andrea Beloti je junak 27. kola Serije A.

Fenomenalni, 23-godišnji golgeter Torina igra u životnoj formi, a u današnjem duelu sa svojim nekadašnjim klubom Palermom postigao je tri pogotka za samo osam minuta i "bikovima" donio veliki preokret i trijumf 3:1.

Bili su to njegov 20, 21. i 22. gol u sezoni, na samo 27 utakmica, čime se osamostalio na vrhu liste najboljih strijelaca Serije A. Drugu poziciju dijele Edin Džeko (Roma) i Gonzalo Iguain (Juventus), koji su protivničke mreže tresli po 19 puta.

"Lijepo je biti ispred Gonzala i Edina. Zahvalio bih se saigračima, koji su mi danas sjajno asistirali. Respektujem Palermo, tamo su mi ostali brojni prijatelji, a njihovi navijači uvijek su me voljeli", nije Beloti zaboravio klub iz kojeg je stigao u Torino prije dvije godine.

Momak rođen u predgrađu Bergama, karijeru je počeo u Albinolefeu, da bi zatim dvije godine nosio dres Palerma. Od dolaska u Torino na 59 utakmica postigao 34 gola za tim koji od prošle godine sa klupe vodi Siniša Mihajlović.

"Andrea je odigrao strašan meč. Bio je naš najbolji napadač, a sada je i prvi strijelac lige. Ali, tu ne smije da se zaustavi. Mora da nastavi da napreduje", poručio je poslije utakmice srpski stručnjak.

Uživajte u Belotijevim majstorijama...

...
Izvor: YouTube

Posljednji igrač Torina koji je u toku jedne sezone postigao više golova od Belotija bio je Bendžamin Cezar Fernandez Santos, koji je harao italijanskim terenima 50-ih godina prošlog vijeka. Argentinac je u sezoni 1949/50. strijelac bio 27 puta.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC