• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rimljani: Forza Napoli!

Nedelja, 14. februar, biće rijedak dan kada će većina Rimljana navijati za ponos Napulja, fudbalski tim Napoli.

 Rimljani: Forza Napoli! Izvor: MONDO

Zašto?

Ukoliko Napoli u nedjelju uveče (20.45) napravi podvig i drugu godinu zaredom pobijedi šampiona Inter na San Paolo stadionu, tada će Roma moći da kaže da se u potpunosti vratila u trku za skudetom.

"Vučica" je subotu uveče deklasirala Palermo na Olimpiku (4:1), zabilježila devetu uzastopnu pobjedu, ujedno odigrala i 20. meč bez poraza u nizu, tako da sada ima samo šest bodova manje od lidera Intera. Naravno, tim Žozea Murinja bi pobjedom u Napulju ponovo pobjegao na devet bodova razlike, ali ako tim Valtera Macarija bude zablistao kao što umije, ne samo da će pogurati Romu prema lideru, već će i sam uzeti četvrtu poziciju na tabeli iza Milana.

Roma je bila jedini takmac Interu u trci za skudeto, od kada su Juventus i Milan kažnjeni tokom afere "Kalčopoli". Vjerovalo se da su bjankoneri i rosoneri spremni da ove sezone ravnopravno igraju sa nerazurima, ali se vremenom ispostavilo da je opet Roma ta, koja jedina može da prati Interove rezultate.

Da su Rimljani samo malo bolje počeli sezonu, sada bi vjerovatno navijali za Napoli da im odbrani prvo mjesto...

Napoli će protiv Intera pokušati da se oporavi od prvog poraza u Seriji A, od kada je tim jesenas preuzeo Valter Macari. Napolitanci su bili u nevjerovatnoj seriji od 16 mečeva bez poraza u ligi, dok ih pod sumnjivim okolnostima prije nedjelju dana nije dobio Udineze na Friuliju (3:1).

U Napulju vjeruju da je na Friuliju suđenje u korist domaćeg tima bilo toliko očigledno i tendenciozno, da će protiv Intera svi nositi maske sa likom najboljeg sudije svih vremena, Italijana Pjerluiđija Koline. Na taj način, prisutni na San Paolu pokušaće da podsjete sadašnje arbitre na koji način je svoj posao obavljao neprikosnoveni Kolina.

"Apsolutno svi igrači Rome će biti pored TV-a i navijati za Napoli u nedjelju uveče", rekao je vezista "vučice" Mateo Brigi, koji je postigao dva gola protiv Palerma.

"Činjenica je da smo i dalje iza njih (Intea) i da su oni jak tim, tako da ćemo morati da nastavimo da pobjeđujemo i čekamo kiks lidera", dodao je Brigi, koji se nada da Inter neće peti put uzastopno postati šampion.

Dok je nepobjedivost pala u Udinama, Napoliju ostaje činjenica da na San Paolu nije izgubio ove sezone i da je primio samo sedam golova pred svojim navijačima. U tim bi trebalo da se vrati Argentinac Ezekijel Lavezi, koji je postigao dva gola u posljednja dva meča sa Interom.

Inter na jug stiže sa serijom od 12 mečeva bez poraza u Seriji A, ali i činjenicom da tim nije uspio u srijedu da pobijedi Parmu, koja je igrala sa desetoricom. Ukoliko Vesli Snajder bude počeo meč za Inter, posao za Napoli će biti još teži, jer šampion nije izgubio ove sezone kada je holandski plejmejker bio u startnih 11.

TABELA: Inter (-1) 53, Roma 47, Milan 45, Sampdorija 39, Napoli (-1) 38, Palermo 37, Juventus (-1) 35, Đenova 35 (-1)...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC