• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Božović: Stalno smo pod nekom sumnjom...

Autor mondo.rs

"Mislim da je utakmica u Novom Sadu bila fantastična, a o tom se malo priča", poručio je trener Crvene zvezde i poručio da njegova ekipa ide na pobedu protiv Javora.

 Miodrag Božović o preokretu protiv Vojvodine Izvor: MN PRESS

Vojvodina je u Novom Sadu vodila 2:0 posle prvih 45 minuta, ali je tim Miodraga Božovića odigrao odlično u nastavku meča i uspeo da preokrene rezultat u svoju korist (3:2).

Tim trijumfom šampion Srbije je zadržao prednost od šest bodova u odnosu na najvećeg rivala Partizan, a ista očekivanja su i pred meč sa Javorom u okviru 26. kola Superlige (nedelja, 17 časova, Arena Sport 1 i KlikSport).


Trener Crvene zvezde je istakao da je njegov tim favorit, ali da moraju biti oprezni.

"Javor je jedna organizovana i disciplinovana ekipa. Imaju veliki broj iskusnih igrača, vođa na terenu. Mislim na  Đogatovića, Milovića i Cvetkovića - igraju dugo tamo, a imaju i interesantnih mladih igrača. Neće biti lako, ali nadam se pobedi", kazao je on na početku konferencije za medije.

Prvo pitanje prisutnih novinara odnosilo se na prethodni meč i pobedu Zvezde posle preokreta, odnosno zbog čega se sa sumnjom gleda na taj meč?

"Otkako sam ja u klubu Crvena zvezda je stalno pod nekom sumnjom. Da čovek ne zna o kom klub se radi, kao da je u pitanju neki Pofalički, pa kad napravi preokret onda je to senzacija. Mislim da je utakmica u Novom Sadu bila fantastična, a o tom se malo priča. To je bila možda i najlepša utakmica ove sezone, lepi potezi, lepe odbrane...", kazao je Miodrag Božović i dodao da "svi pričaju o šansi Trujića, a niko da je bio ofsajd".

Istakao je da nije znao za podatak da je pobedom u Novom Sadu slavio na svim terenima učesnika Superlige otkako je trener Zvezde, a da jedinu nedoumicu ima oko napadača. 

Izvor: MN PRESS


LAPSUS

Govoreći o utakmici u Novom Sadu Miodrag Božović je hteo da kaže kako je njegov tim spasao golman Filip Manojlović, ali je umesto njega spomenuo Predraga Rajkovića. Brzo se ispravio, uz osmeh svih prisutnih.

Nije siguran da će po peti put ove sezone izvesti istih "jedanaest", pošto Ričmonda Boaćija i dalje muči povreda zadnje lože i zbog toga bi mogao da "odmori" protiv Javora.

Veruje da će pobeda nad Vojvodinom biti dobra za samopouzdanje igrača, ali ističe da do kraja prvenstva neće biti nimalo lako zbog teškog rasporeda. Kazao je da su sve utakmice do kraja "regularnog dela sezone" teške, a posebno one u plej-ofu.

Upitan za mišljenje o sistemu takmičenja, odnosno da li bi bolje bilo bez podele bodova...

"Ne znam, što manje pričam, to mi je biolje. Sve što kažem mogu da zloupotrebe. Bolje da ćutim i da konferencija traje što kraće", kazao je Božović i dodao da podržava takmičenje "B" timova iz razloga što je to korisno za igrače koji nisu u takmičarskoj formi.

Prokomentarisao je još i slučaj "stranaca" u srpskom fudbalu.

"Pogledajte koliko ima Italijana u Juventusu, ili u drugim ekipama, pogledajte koliko ima Engleza. Svi dovode strance. Sad, to što naši ljudi misle da treba da dođe stranac koji je besplatan. Neki su dolazili na lične preporuke i lične emocije. Nemoguće je pogoditi svaki put sa strancima. Mi smo pravili greške, praviće se greške i dalje... Najbolji način je da se dovode mlađi igrači, da postoji dobra skauting služba, pa onda da se ti igrači ponovo prodaju. Objektivno se ovde radi samo o preprodaji", kazao je Božović i dodao da stranci u Crvenoj zvezdi "sigurno imaju kvalitet". 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC