• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Eterington: Prokockao sam bogatstvo

Jedan od najboljih fudbalera Stouka, Metju Eterington, priznao je da je u periodu zavisnosti od kockanja izgubio oko milion i po funti!

 Eterington: Prokockao sam bogatstvo Izvor: MONDO

Sa problemom se uhvatio u koštac tek septembra prošle godine, kada su ga po povratku sa treninga sačekali roditelji, sestra i devojka i zatražili da im sve otkrije. Kroz suze su mu rekli: "Želimo da ti pomognemo..."

"Kocka me je promijenila. Povukao sam se u sebe, nisam bio osoba koju su poznavali... Kada ste kockar, vi ste u drugom svijetu. Ne čujete ljude iz svog okruženja jer razmišljate samo o sljedećoj opkladi", ispričao je Eterington.

"Sa alkoholičarom ili narkomanom je lako, vidiš ga i odmah ti je jasno da nešto nije u redu. Kockara je teže provaliti. Nikom nisam pričao šta radim i većina nije imala pojma u kakvim sam dugovima. Tog dana, kada sam došao kući, shvatio sam koliko sam povrijedio ljude koje najviše volim. Shvatio sam da to mora biti kraj mog poroka".

Eterington je januara prošle godine prešao u Stouk iz Vest Hema, gdje je kartajući se sa saigračima umio da unaprijed prokocka cijelu platu. Ta plata uopšte nije bila mala - iznosila je 20 hiljada funti nedeljno.

"Kada razmislim o svom ponašanju u to vrijeme, nije mi jasno kako sam se spremao za utakmice. Na jednom putovanju autobusom, mogao si da izgubiš 20 hiljada ili dobiješ isto toliko. A to ne može biti dobro po moral tima. Svaki normalan čovjek koji izgubi veliki novac, počeće da mrzi čovjeka koji mu ih je uzeo. I kako da igraš dobro, kada znaš da ti je zarada unaprijed prokockana?"

Fudbaler sredine terena kaže da je kocka bila jedina stvar u njegovoj glavi.

"Prvo što bih uradio ujutru, bila je opklada, preko interneta ili preko bukmejkera. Umjesto da se koncentrišem na utakmicu, ja sam razmišljao na kojeg konja da uložim novac. Kad bih se istuširao poslije utakmice, odmah bih uzeo mobilni da saznam rezultate trka".

Naravno, sa gubicima je došlo osjećanje prezira prema samom sebi, ali odluku da prekine sa pogubnom navikom nije donio tako lako.

Jesenas je prošao tretman u centru koji je osnovao nekadašnji as Arsenala i reprezentacije Engleske Toni Adams, a sada dva puta nedeljno posjećuje instituciju sličnog tipa u Birmingemu.

Da ne bi ništa prepustio slučaju, brigu o svojim prihodima i rashodima povjerio je majci.

"Bolest će uvijek biti tu. Znam da čeka da se opustim i pomislim da više ne može da me savlada. Ako se opkladim još jednom, mogao bih da upropastim ostatak svog života, a to nikako ne želim", zaključio je Metju Eterington.

Ima 28 godina, prije Stouka i Vest Hema igrao je za Totenhem i Piterboro, a dres mlade reprezentacije obukao je tri puta. Ove sezone je na 23 utakmice Premijer lige postigao tri gola.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC