• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igrači Želje - žrtve auto mafije u Sarajevu

Autor mondo.ba

Fudbaleri sarajevskog Željezničara posljednjih mjeseci ponovo su na meti opasnih kriminalnih grupa, koje se bave krađom automobila.

 Fudbaleri FK Željezničar žrtve auto mafije u Sarajevu Izvor: MONDO

Naime, igrači tima s "Grbavice" ponovo su žrtve automafije koja godinama najradije ''lovi'' upravo u ovom dijelu prestonice Bosne i Hercegovine. Posljednji je neugodnost doživio novi fudbaler Želje Goran Zakarić, piše "N1".

Povremeni reprezentativac proteklog vikenda je ostao bez vozila koje je ukradeno na parking prostoru ispred zgrade u kojoj stanuje.

Nešto ranije, s istim problemom susreli su se i drugi igrači Želje - svojevremeno je bez automobila ostao napadač Eldin Adilović, a s istom sudbinom morao se pomiriti i Samir Bekrić.

''Ovo je strašno, imao sam grozno iskustvo, i uvijek je teško sjetiti se tog događaja. Nadam se da će ovoga biti manje i da će policija imati više uspjeha u pronalasku lopova. Mnogo mi je žao saigrača Zakarića i nadam se da će policija uraditi svoj posao'', izjavio je Bekrić.

Više sreće nije imao ni Marijan Antolović čiji je slučaj bio medijski najprisutniji. Bivši golman Željezničara na koncu je pronašao svoj automobil, ali u ne baš dobro stanju. Potom se u njemu fotografisao.

Podsjećamo, mediji su proteklog vikenda izvještavali i o krađi BMW-a selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmeda Baždarevića.

Treba naglasiti da je bilo informacija o još nekim igračima kluba s Grbavice koju su na slične načine ostajali bez svojih skupocjenih ljubimaca, ali takve vijesti nikada nisu dobili zvanične potvrde.

Prema istraživanjima, najviše automobila na području Kantona Sarajevo se ukrade u naseljima Ilidža, Novi Grad i Novo Sarajevo, a statistički - to iznosi dva ukradena automobila dnevno.

Naselja Dobrinja i Grbavica, upravo gdje je smješten stadion Željezničara, najčešće su polje djelovanja auto mafije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC