• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Smanjen broj stranaca u Superligi!

Autor mondo.rs

Godinu dana posle odluke da se broj stranaca poveća na šest u Superligi Srbije, Odbor za hitna pitanja FSS doneo odluku da se vrati na četiri.

 Broj stranaca u Superligi smanjen sa šest na četiri! Izvor: MN PRESS

Nije tako davno bio jul 2016. godine kada je usvojen predlog Crvene zvezde da se poveća broj stranaca sa četiri na šest.

Šampion Srbije nagomilao je veliki broj inostranih fudbalera i nije imao kud. Zatražio je promenu pravila od FSS, a Izvršni odbor je taj predlog prihvatio.

Ni godina nije prošla, a Odbor za hitna pitanja FSS na sednici u ponedeljak, i to na inicijativu predsednika FSS Slaviše Kokeze, doneo je odluku o SMANJENJU broja stranih igrača u Superligi sa šest na četiri.

Dakle, u narednoj sezoni 2017/2018 u zapisniku (protokolu) superligaši mogu da imaju četvoricu igrača koji nemaju zvanično državljanstvo Srbije.

U Prvoj ligi Srbije maksimalan broj stranih igrača je dva, a u Superligi za žene i Prvoj futsal ligi četiri.

Ne tako davno, FSS je OPET promenio i sistem takmičenja. Već posle druge sezone sa trokružnim sistemom i polovljenjem bodova, od sledeće se sistem u Superligi vraća na stari dvokružni.

Odbor za hitna pitanja FSS je razmatrajući aktuelno stanje doneo zaključke sa predlozima mera za unapređenje srpskog fudbala:

- Da se smanji broj glavnih i pomoćnih sudija Super i Prve lige Srbije u skladu sa preporukama Sudijske komisije UEFA.

- Da se smanji broj delegata Super i Prve lige Srbije i uvede obavezno polaganje stručnog ispita u cilju kvalitetnijeg nadzora na utakmicama.

- Da se izvrše odgovarajuće izmene i dopune disciplinskog pravilnika FSS u smislu uvođenja disciplinske odgovornosti klubova po osnovu neispunjavanja finansijskih obaveza prema FSS.

- Da se uveća minimalni broj igrača koji nastupaju u reprezentativnim selekcijama FSS sa dva na četiri kao razlog za odlaganje prvenstvenih mečeva Prve lige Srbije.

- Da se da preporuka organima koji upravljaju takmičenjima Super i Prve lige Srbije da se prvenstvene utakmice ubuduće odigravaju i petkom i ponedeljkom. I to tako što će se jedna utakmica Superlige igrati petkom, a utakmice Prve lige Srbije po jedna petkom i ponedeljkom,a sve u cilju povećanja broja gledalaca na fudbalskim stadionima. Odbor je zadužio stručnu službu FSS da sve stavove i zaključke ugradi u odgovarajuće propise i dokumenta za takmičarsku sezonu 2017/2018.  

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC