• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Porto prihvatio poklon, Bajern jedva

Porto je savladao Arsenal, a Bajern bio bolji od brojčano slabije Fiorentine u prvim mečevima osmine finala Lige šampiona u srijedu uveče.

 LŠ: Porto prihvatio poklon, Bajern jedva Izvor: MONDO

Na semaforima stadiona Dragao i Alijanc arene zasijao je identičan rezultat - 2:1, koji svim ekipama daje nadu pred revanš susrete 9. marta u Londonu i Firenci.

Fudbaleri Portoa vratili su se tradiciji nepobjedivosti na domaćem terenu u susretima sa engleskim timovima.

Slavili su poklon-golovima Silvestra Varele u 11. i Radamela Falkaoa u 51. minutu, dok je strijelac važnog pogotka za "tobdžije" bio Sol Kempbel u 18. minutu.

PORTO: Elton, Fusile, Rolando, Bruno Alveš, Pereira, Mikael (od 85. minuta Beluski), Fernando, Meireleš (od 68. Košta), Varela, Falkao, Hulk (od 81. Gonzales).

ARSENAL: Fabijanski, Sanja, Kempbel, Vermelen, Kliši, Dijabi, Denilson, Fabregas, Rosicki (od 68. minuta Volkot), Nasri (od 88. Ebue), Bentner (od 83. Vela).



VAN GALA SPASILI DŽOKERI

Fiorentina je bez straha ušla u meč na Alijanc areni. Igrače "viole" nije prepala ni činjenica da je Bajern vezao 12 pobjeda. Najagilniji u napadu bili su Stevan Jovetić, Vargas i Alberto Đilardino, koji se propisno obrukao kada je išao sam prema golu Hansa-Jerga Buta i u odsudnom trenutku se sapleo o loptu. Bila je to najbolja šansa za italijansku ekipu u prvom dijelu.

Bajern nije igrao ništa posebno. Sve akcije su zaustavljane pred šesnaestercem Fiorentine, pa su Frank Riberi i Mario Gomez probali sa distance, ali se Sebastijan Frej nije dao iznenaditi.

I kada su svi na stadionu krenuli po kobasice i pivo - gol za Bajern! Trenutak nepažnje odbrane Fiorentine, dopustili su Riberiju da uleti u šesnaesterac, pritom je oboren, lopta se odbila do Gomeza koji je ubacuje u mrežu.

Ali, sudija Tom Hening Ovrebo, koga navijači Čelsija ne mogu da smisle od onog duela sa Barselonom prošle sezone, jer nije dosudio najstrožu kaznu, ponovo je odlučio da bude u prvom planu. Umjesto da pusti prednost ovog puta je svirao penal!? Sreća po njega pa je Arjen Roben poslao Freja u jednu, a loptu u drugu stranu mreže. Holanđanin je potvrdio ono što je Gomez već uradio kojih dvadesetak sekundi ranije.

Fiorentina je šokirala Alijanc arenu već na startu drugog dijela. Posle greške cijele odbrane Bajerna, lopta se od koljena Jovetića odbila do Klordrupa koji je sa par metara ubacio u mrežu.

Izuzetno važan gol za Fiorentinu, koji joj daje veliku šansu da će poslije 30 godina igrati u četvrtfinalu najjačeg evroskog takmičenja.

U 66. minuta trener Bajerna Luj van Gal ubacuje sveže napadače - Olića i Klosea, ali ni to nije dalo rezultata, a samo šest minuta kasnije Ovrebo je ponovo u prvom planu. Odlučio je, na asistenciju pomoćnika, da pokaže direktan crveni karton Masimu Gobiju zbog starta laktom na Robena. Utisak je preoštro.

Počela je žestoka ofanziva Bajerna, gol je visio u vazduhu, a odbrana Fiorentine poklekla je dva minuta prije kraja meča. Šutirao je Roben, Frej je odbio loptu, Olić jee glavom dodao do Klosea, koji je, čini se, bio u ofsajdu, ali se samo poklonio i glavom je loptu ubacio u mrežu.

Bez obzira na pobjedu Bajerna od 2:1, sve je otvoreno u revanšu.

BAJERN: But, Lam, Van Bujten (od 46. minuta Dijego Kontento), Demikelis, Badštuber, Roben, Van Bomel, Švajnštajger, Riberi, Gomez (od 66. Klose), Miler (od 66. Olić).

FIORENTINA: Frej, De Silvestri, Kroldrup, Natali (od 84. Paskval), Gobi, Montolivo (od 83. Donadel), Bolati, Markioni, Jovetić (od 78. minuta Felipe), Vargas, Đilardino.

(MONDO - foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC