• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ibišević: Ozbiljno protiv Gibraltara

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Rade Krunić oporavio se od povrede i spreman za subotnju utakmicu. Šetnja umjesto jutarnjeg, poslijepodnevni trening fudbalske reprezentacije BiH na stadionu "Bilino polje" zatvoren za javnost.

Igor Janković, trener u stručnom štabu fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine rekao je danas da pripreme za utakmicu petog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, koju će "zmajevi" igrati protiv Gibraltara u subotu u Zenici "teku prema planu".

"Pripreme teku kako treba, igrači obavljaju svoje obaveze na terenu. Uživamo u radu i pokušavamo doći u optimalnu formu. Htjećemo da pokažemo ko je domaćin i bolja ekipa, a to smo mi, te da bez problema zabilježimo pobjedu", rekao je Janković.

Rekao je i da je Rade Krunić zaliječio povredu i nalazi se u konkurenciji za tim, odnosno selektor Mehmed Baždarević će moći računati na njega na stadionu "Bilino polje".

"Najbitnije je da pobijedimo, zabilježimo tri boda, izaći ćemo napadački. Svakog protivnika treba ozbiljno shvatiti, igrači su svjesni u kakvoj smo situaciji i da ganjamo baraž, te da samo pobjedom možemo nastaviti. Gol razlika u baražu nam nije bitna nego međusobni rezultati. Treniraćemo danas na 'Bilinom polju', da se prilagodimo terenu i probamo neke taktičke zamisli", dodao je Janković.

I sam Krunić nada se da će igrati protiv Gibraltara.

"Nisam imao većih problema što se tiče treninga, ali sam radio dva treninga odvojeno od ekipe. Kao i svaki igrač, nadam se da ću igrati", istakao je Krunić, te dodao:

"Svi znamo da je protivnik lakši, ali moramo da damo 100 odsto mogućnosti. Malo smo oslabljeni, ali imamo sigurno igrače da nadoknade one koji nisu sa nama u ovoj utakmici. Nadam se da ćemo pobijediti."

Amer Gojak najmlađi je član reprezentacije BiH u Trening kampu FS BiH u Zenici.

"Želim da se zahvalim selektoru za pozivu u reprezentaciju. Velika mi je čast biti tu i ostvario mi se dječački san. Atmosfera je dobra, momci su me prihvatili odlično i nema problema. Osjećam se kao da sam 10 godina tu. Uradiću sve da opravdam poziv", rekao je Gojak.

Vedad Ibišević biće najstariji član reprezentacije u meču sa amaterima iz Gibraltara.

"Ovaj put je drugačije jer imamo dosta mladih igrača, te je na njima da se prilagode. Nedostaje nam nekoliko suspendovanih i povrijeđenih igrača i ova utakmica može biti opasna bez obzira koliko protivnik nema ili ima kvaliteta. Moramo biti ozbiljni. Ne smijemo dopustiti nikakva iznenađenja", decidan je bio Ibišević.

Objasnio je kako se očekuje defanzivna igra protivnika, ali da je cilj bosanskohercegovačke reprezentacije da što prije postigne gol.

"Očekujemo defanzivnu igru protivnika, a naš cilj je da što prije damo gol i otvorimo utakmicu. Ne smijemo biti nervozni jer glavni cilj je tri boda i što ubjedljivija pobjeda. Imamo dosta mladih novih igrača, posebno u napadu, što je veliki plus. Siguran sam da svi momci jedva čekaju da dobiju šansu. Ja kao najstariji igrač u ekipi sigurno trebam preuzeti neku vrstu odgovornosti, pritiska svakako uvijek ima. Rado sam tu i daću svoj maksimum kao i svi drugi igrači", kazao je Ibišević.

Bh. reprezentativci su danas odradili šetnju umjesto jutarnjeg treninga, dok će naveče trenirati na travnjaku "Bilinog polja". Odlukom stručnog štaba trening će biti zatvoren za javnost.

Utakmica BiH - Gibraltar igra se u subotu, 25. marta, od 18 sati na stadionu "Bilino polje" u Zenici.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC