• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ninkov: Tvrdim da smo jači!

Da je otišao, Pavle Ninkov bio bi upisan kao jedan od rijetkih fudbalera Zvezde, koji su igrali dve i više godina u klubu, a nisu osvojili trofej.

 Ninkov: Tvrdim da smo jači! Izvor: MONDO

Naravno, to što je bar do ljeta ostao među crveno-bijelima, brzonogom desnom beku ne garantuje da će iz klub otići kao šampion ili pobjednik Kupa, ali njegov tim prvi put od januara 2008. godine u situaciji je da proljećni dio prvenstva počne sa ulogom lidera.

To 2008. i 2009. godine nije bio slučaj.

"Tri boda su malo, jer ima 15 utakmica do kraja prvenstva. Ne smijemo da se opustimo nijednog trenutka, jedan kiks može da dovede da uđemo u egal trku (sa Partizanom) i da uđemo u problem", počeo je Ninkov priču za "Sportski žurnal".

Da li je realno očekivati trofeje ove sezone?

"Jeste, jer imamo dobru ekipu, a to smo pokazali i jesenas. Bez obzira na poraz od Partizana očuvali smo lidersku poziciju i sa najvećim šansama, ujedno i nadama, nastavićemo borbu za titulu, Kup takođe", optimista je Ninkov, koji vjeruje da njegova ekipa jača sada, nego jesenas.

"Jači smo, to tvrdim s razlogom", odlučan je Beograđanin, rođen 20. aprila 1985. godine.

Da li zbog toga što je i on ostao?

"Između ostalog i zbog toga", nije želio da bude lažno skroman.

Ninkov je od prvog meča sezone, sa Rudarom u kvalifikacijama za Ligu UEFA, držao formu koja ga je lansirala u fokus pažnje nekolicine evropskih klubova. Praktično, u oktobru su počela svakodnevna medijska nagađanja oko toga da li će, gdje i za koliko novca otići...

"Bio sam opterećen neizvjesnošću, a kada se prelazni rok završio, vjerujte da sam odahnuo. Od tog trenutka sam se maksimalno posvetio pripremama Crvene zvezde", priznaje Ninkov, koji dodaje da ga činjenica da je ostao u Srbiji neće demotivisati na proljeće.

"Nije mi žao što sam ostao. Uostalom, imam još dve godine ugovora, a prvi smo na tabeli i borićemo se za trofeje. Ova sezona može da bude lijepa za sve nas".

Koliko rezultati u pet pripremnih mečeva nagovještavaju uspjehe ili neuspjehe u nastavku prvenstva?

"Rezultati, naravno, nisu bili u prvom planu tokom priprema, ali smo na svakom meču išli na pobjedu. Uspjeli smo da pobijedimo samo dva puta, zbog čega nismo nezadovoljni", prokomentarisao je Ninkov, koji je u februaru 2008. godine debitovao u dresu reprezentacije Srbije.

Zvezda je u Antaliji za protivnike imala Matersburg (0:1), Hirošimu (1:1, strijelac Vujadin Savić), Liteks (2:0, strelci Dejan Lekić i Nikola Lazetić), Slaviju (1:0, strijelac Aleksandar Jevtić) i Leh (1:3, strijelac Aleksandar Jevtić).

Samo su Vujadin Savić, Kadu, Bojan Đorđević, Slavko Perović, Srđan Reljić i Aleksandar Jevtić igrali na svih pet mečeva, ali je najviše minuta na terenu tokom priprema proveo Savio, koji je na četiri utakmice odigrao 270 minuta. Nikola Mikić igrao je 256 minuta, Savić 249, Nikola Ignjatijević 245, a Saša Stamenković 244...

U 16. kolu Superlige, 27. februara na "Marakani", Crvena zvezda dočekuje Jagodinu (13.30).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC