• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stevanović: Samo u Humskoj sa dva špica

Trener Partizana namjerava da napadači Kleo i Dijara igraju zajedno samo na domaćem terenu. U gostima će neko od njih na klupu.

 Stevanović: Samo u Humskoj sa dva špica Izvor: MONDO

Startna postava koju je trener Partizana Goran Stevanović izveo u Udinama mnoge je začudila.

Partzan je duel sa Udinezeom (1:2) počeo sa Almamijem Moreirom i Laminom Dijarom na klupi.
Ta dvojica fudbalera bila su sinonim za dve uzastopne duple krune crno-bijelih, ali...

"Znam da bi svi voljeli da igramo sa dva špica, ali moramo malo više da se posvetimo i odbrani, da ne mislimo samo na napad", objasnio je Stevanović novinarima zbog čega je Partizan na Friuliju nastupio u postavci sa jednim špicem.

To, po svemu sudeći, neće biti izdvojen slučaj. Šef struke šampiona namjerava da postavu sa jednim špicem često koristi kada 27. februara bude nastavljeno prvenstvo Srbije.

U Udinama, prednost na mestu plejmejkera dobio je Saša Ilić, a u špicu Kleo.

"Bili zajedno ili ne na terenu, i od Klea i od Dijare dosta očekujemo na proljeće. Možda na našem stadionu više budu igrali zajedno, a u zavisnosti od forme podijele minutažu u gostima. Tako je najpravednije", rezonuje Stevanović.

Do nastavka lige i duela u Čačku, protiv Borca, crno-bijeli odigraće još jedan pripremni duel sa Sinđelićem u Humskoj (subota, 14.00).
"Problemi u glavama"

"Smatram da bi s našim glavama trebalo dosta 'raditi', prije svega na mentalitetu i psihologiji", osvrnuo se Stevanović na odnos igrača prema igri.

"Ne možemo da dijelimo protivnike na slabije i jače. Želim da upozorim igrače da neće biti prvi u prvenstvu ako pobijede samo u derbiju i velikoj evropskoj utakmici (Šahtjor), već moraju da pobijede i 'male' klubove, poput Mladog radnika", prisjetio se Stevanović činjenice da je Partizan poslije pobjede na stadionu Crvene zvezde odigrao neriješeno sa Mladim radnikom i dozvolio crveno-bijelima da ponovo odmaknu na tri boda prednosti.

"Uzalud pričamo o sistemu i taktici, ako mentalni pristup nije dobar. Sve je uzalud ako ekipa nema identitet, a pojedinci želju da se žrtvuju jedan za drugog", nastavio je Stevanović.

Ipak, "Plavi" je zadovoljan kako su igrači radili na treninzima u Antaliji, Sloveniji i Italiji.

"Imali su maksimalan pristup svakoj vježbi, na svakom treningu su željeli da nauče nešto novo. Ponosan sam na momke, na putu smo da napravimo homogenu ekipu, kako god to drugima izgledalo", hvalio je na kraju Stevanović.

(MONDO, foto: partizan.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC