• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BBB: Nećemo ligu sa Srbima!

Bad Blue Boys na svojoj internet strani poručili da će se protiviti bilo kakvoj ligi u kojoj bi Dinamo igrao protiv srpskih i crnogorskih klubova.

 BBB: Nećemo ligu sa Srbima! Izvor: MONDO

Navijači zagrebačkog Dinama, ozloglašeni Bad Blue Boys, iznijeli su svoj, očekivani, stav povodom ideje o pokretanju regionalne fudbalske lige, po ugledu na košarkašku.

"Udruženje navijača Dinama ovim putem želi da poruči da NIKADA neće podržati nijedan oblik takmičenja ili regionalnu ligu u kojoj će Dinamo nastupati zajedno sa klubovima iz Srbije,Crne Gore i Republike Srpske. Ovo se naravno ne odnosi na Ligu šampiona ili Ligu Evrope", navodi se u poruci Dinamovaca objavljenom na njihovom sajtu.

Bad Blue Boys, koji su proteklih godina nanosili mnogo štete svom klubu divljanjem po inostranstvu, ali i u Hrvatskoj, poručili su da će se njihovo udruženje i svi njegovi članovi "boriti svim sredstvima protiv takvog takmičenja i nastupa Dinama u njemu".

Očekivano.

To je još jedan pokazatelj da je fudbalska regionalna liga, odnosno reaktiviranje takmičenja u vrijeme bivše Jugoslavije, daleko.

O toj ideji bilo je riječi i na nedavnom sastanku predsjednika fudbalskih saveza zemalja bivše SFRJ, održanom u Ljubljani, a generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković rekao je da je to bio samo neformalni razgovor.

"Dotakli smo se regionalne lige i ništa nismo dogovarali. Predstavnici UEFA nemaju ništa protiv osnivanja takve lige, međutim potreban je konsenzus klubova. u principu, provjerili smo jedni kod drugih da li ima jedinstva po tom pitanju," rekao je Laković.

Svako malo u srpskoj i hrvatskoj javnosti povede se priča o regionalnoj ligi. Nedavno je prvi čovjek Dinama Zdravko Mamić takođe pominjao tu ideju, a predsjednik Crvene zvezde Vladan Lukić odgovorio je da je prevashodni interes kluba iz Ljkutice Bogdana jačanje srpskog fudbala i da je za regionalnu ligu još rano.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC