• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mamić: Ja bio za regionalnu ligu!?

"Nikad nisam rekao da Dinamo želi igrati u regionalnoj ligi! Ne, Dinamo nije za regionalnu ligu!", tvrdi izvršni potpredsednik Dinama Zdravko Mamić.

 Mamić: Ja bio za regionalnu ligu!? Izvor: MONDO

Izvršni potpredsjednik Dinama Zdravko Mamić pokrenuo je lavinu događaja i izjava 3. februara ove godine kada je zagrebačkim "Sportskim novostima" izjavio:

"Mene su zbog želje da se formira regionalna liga nazivali protivnikom Hrvatske. To su ekstremi. Mislim da klubovi sami ne razmišljaju dovoljno o toj ideji. Tebalo bi mi da se dogovorimo i države dovedemo pred svršen čin. Smatram da su klubovi jedini krivci što ona nije zaživjela. Naše države već odavno sarađuju na mnogim poljima, samo u fudbalu ne. On propada i zbog toga mislim da smo glupi, nesposobni i primitivni", rekao je tada.

Nedugo zatim, na seminaru UEFA na slovenačkom jezeru Bled, predstavnici fudbalskih saveza Srbije, Hrvatske, Slovenije, BiH, Crne Gore, Makedonije, Bugarske i Slovačke razgovarali su o mogućnosti da se zaista i formira regionalno fudbalsko takmičenje, a govora je bilo i o formatu takmičenja.

Za početak zamišljeno je da bude održan turnir šampiona zemalja iz sastava nekadašnje SFRJ, a iz UEFA je nezvanično stigao odgovor da "nema niko ništa protiv, ali da se prvo pošalje projekat u Nion".

Prvi su potom reagovali navijači Dinama, koji su poručili da "nikada neće prihvatiti bilo kakvu ligu u kojoj će Dinamo igrati protiv klubova iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske". Istog dana, predomislio se i Mamić.

"Nikad nisam rekao da Dinamo želi igrati u regionalnoj ligi! Ne, Dinamo nije za regionalnu ligu! Nismo ni za slovenački prijedlog (o turniru šampiona), više nismo ni za što. Mi trebamo čuvati Hrvatsku ligu! Ako će liga brojati deset ili 12 klubova, onda je to - to. Mi smo za nacionalni program izgradnje stadiona, uređenje zakonskih propisa. Dinamu nije potrebna regionalna liga, mi proizvodimo sjajne mlade igrače, naši igrači su temelj hrvatske nacionalne ekipe, svake godine igramo evropske utakmice. Nama, dakle, nije potrebna nikakva regionalna liga", oglasio se ponovo u "Sportskim novostima" Zdravko Mamić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC