• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dijara: Trener bira, trener odgovara

"Ne pitam se ja. Trener to radi, on odgovara za rezultate. Ako dobri rezultati, ne daj Bože, izostanu, trener će biti odgovoran,”prokomentarisao je Lamin Dijara.

 Dijara: Trener bira, trener odgovara Izvor: MONDO

Još od 4, odnosno 5. jula 2007. godine, kada su jedan za drugim došli u Partizan, Lamin Dijara i Almami Moreira postali su sinonim za uspjehe kluba, a uspjeha je bilo.

Senegalac Dijara od tada odigrao je 107 utakmica za crno-bijele i postigao 58 golova u svim takmičenjima, dok je Portugalac Moreira stigao do 99 nastupa i 18 golova.

U trećoj sezoni u Humskoj, po svemu sudeći, dočekali su da budu rezerve.

"To je život, to je fudbal", kaže "Crna Mamba" Dijara, najbolji strelac Partizana u posljednje dvije i po godine.

Trener Goran Stevanović najavio je da će njegov klub na proljeće češće igrati sa jednim špicem i da će Dijara i Kleo morati da dijele minutažu u gostima "po zasluzi", a potom je dodao da je "tako najpravednije".

"Nisam ja taj koji odlučuje o timu. Tu sam da radim, da izvršavam zadatke, a trener Stevanović je taj koji sastavlja tim", dodao je Dijara, koji je je nastavljao uporno da trese mreže protivnika, uprkos javno izrečenoj želji da ode iz kluba, još prošlog proljeća.

On priznaje da nije očekivao ulogu rezerviste.

"Nisam, ali ponavljam, ne pitam se ja. Trener to radi, on odgovara za rezultate. Ako dobri rezultati, ne daj Bože, izostanu, trener će biti odgovoran, kao što će biti zaslužan u slučaju uspjeha. Nema tu ništa čudno", nastavio je da sliježe ramenima Dijara u izjavi za "Sport".

"Ko se raduje klupi?! Ipak, to je sastavni dio karijere. Na meni je da radim, pa ćemo vidjeti kako će se stvari odvijati... Što se mene tiče, spreman sam da zaigram i u odbrani ako to od mene budu tražili. Vidim da ćemo u Humskoj igrati sa dva špica, na strani baš i ne. Vidjećemo kada počne prvenstvo. Ne odričem se ambicije da (po treći put) budem prvi strijelac lige, time sam sve rekao", zaključio je Dijara, koji se u prethodne dvije sezone radovao duplim krunama u crno-bijelom.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC