• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Konte "kulira" Abramoviča, u Interu trljaju ruke

Autor mondo.rs

Bez obzira kako trenutno stoje stvari, nije nemoguće da Čelsi narednog leta ponovo krene u potragu za menadžerom.

Vlasnik Čelsija Roman Abramovič, svestan da nije a priori verovao u sada već hit menadžera Antonija Kontea, očajnički želi što pre da sedne sa mladim italijanskim stručnjakom i dugoročnije ga veže za Čelsi.

Ali…

Prema pisanju britanske štampe, legendarni fudbaler i trener Juventusa odbija da razgovara o produžetku saradnje i povišici u Čelsiju dok traje sezone i potera za titulom prvaka.

Čelsi ima deset bodova više od drugoplasiranog Totenhema, što je scenario koji je malo ko očekivao prošlog leta, kada su se Abramovič i Konte dogovorili da on postane naredni menadžer londonskog kluba. Sada, kada je jasno da bi "pola Evrope" volelo da vidi Kontea na svojoj klupi, a tu se pre svega misli na agilne vlasnike Intera, ljude iz kineske kompanije Suning, Čelsi se našao u nezavidnoj situaciji.

Italijan, prema pisanju dnevnika "The Telegraph", ne namerava da razgovara ni sa kim pre završetka sezone u Premijer ligi, svestan da ima šansu ne samo da osvoji titulu u svojoj prvoj sezoni van Italije, već i "duplu krunu" jer je Čelsi kandidat i za FA kup trofej. On smatra da bi ga pregovori o novom ugovoru, u trenuku kada mu stari ističe tek za dve godine, samo dekoncentrisali i odvukli mu pažnju sa suštine - a to je prva naredna utakmica.

Međutim, ovaj stav pomalo čini nervoznim Abramoviča, s obzirom na to da je Konte u međuvremenu postao ne samo interesantan za Inter, već i za Atletiko Madrid koji se polako sprema za život posle Dijega Simeonea.

Inače, u Interu se nadaju da bi činjenica da Konte i dalje živi sam, odvojen od supruge i dece, mogla da ga natera da razmisli o povratku u Italiju, sve i ako osvoji Premijer ligu. Vlasnici "nerazura" spremni su da ga učine jednim od najplaćenijih menadžera u svetu fudbala što prema aktuelnom ugovoru sa Čelsijem nije.

Faktor u celoj priči su i prve zvezde Čelsija. Dijego Košta kao da je najavio svoj odlazak sa "Bridža", a Evropa bruji o tome da klub neće moći da izdrži nalet Real Madrida, koji se sprema da "otme" Edena Azara. Pored toga, Tibu Kurtoi uskoro ističe ugovor, a pregovori o nastavku saradnje s njim su se produžili, tako da Konte moguće čeka kraj sezone da vidi i s kakvim timom će raspolagati za potencijalnu odbranu titule, uz neminovan povratak u Ligu šampiona.

U Londonu već pitaju navijače Čelsija koga bi želeli umesto Košte, bivšeg napadača kluba Romelua Lukaku ili Alvara Moratu, ali nije nemoguće da uskoro bude postavljeno pitanje - koga biste želeli umesto Kontea?

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC