• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željo sprema osvetu Slobodi, uz "vjetar sa istoka"

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Derbi susret prvog kola Lige za prvaka Bosne i Hercegovine igrat će Željezničar i Sloboda u subotu od 19 na stadionu "Grbavica", gdje će novoizgrađenu istočnu tribinu svečano otvoriti legenda kluba Ivica Osim.

 Željezničar Sloboda 1. kolo Lige za prvaka najava Izvor: MONDO/Samir Cacan

Utakmica osim takmičarskog, ima dodatnu vrijednost za ekipu koju s klupe predvodi Slavko Petrović, a riječ je o otvaranju istočne tribine.

"Neočekivano visoka pobjeda Slobode nad Sarajevom je za nas opomena koja je stigla na vrijeme. Znamo kako treba ući u utakmicu. Sloboda je ekipa koja je izgubila nekoliko igrača, ali to je još uvijek jedna ekipa koja je u vrhu bh. fudbala. Ako se gledaju postignuti golovi, oni su najefikasnija ekipa uz Zrinjskog. Igraju protiv najbolje odbrane lige i bit će interesantno vidjeti šta će moći napraviti protiv naše odbrane. Nadam se da Sloboda neće pogledati prema našem golu kao i nekoliko posljednih protivnika", kazao je Petrović.

Šef stručnog štaba "plavih" istakao je kako će njegova ekipa nakon eventualne pobjede u ovoj utakmici biti "jednom nogom u Evropi".

"Pobjedom Slobodu ostavljamo iza nas sa zaostatkom od 12 bodova, vjerovatno i Radnik s deset. Onda bi nam ostalo da to u naredne dvije utakmice finaliziramo, a onda možda tražiti neki drugi cilj", kazao je Petrović aludirajući na osvajanje jednog pehara.

Sloboda je ekipa s kojom Željezničar ove sezone ima najlošiji skor. Naime, "crveno-crni" su u Tuzli savladali "plave" 2:0, dok je na "Grbavici" bilo 1:1. Na ruku Tuzlacima ide i činjenica da je Željezničar na svom stadionu "crveno-crne" zadnji put savladao prije više od pet godina. Stoga u sarajevskom timu žele "osvetu".

"Sloboda je naš dužnik. To je jedina ekipa s kojom imamo negativan bilans. Poznato je da je posljednja pobjeda Želje bila ovdje 2011. godine. Ni Radnik dugo nije izgubio, pa su na kraju morali kući otići bez bodova", optimističan je Petrović koji će u ovom susretu imati na rasporalagnju sve igrače, sem Crnova koji je tek ušao u trenažni proces.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Kapiten Željezničara Zajko Zeba također je optimista pred sutrašnji duel.

"Što se ekipe tiče, mogu reći da sutra jedva čekamo da počne utakmica i mislimo na naš maksimalan pristup može dovesti do pobjede. Uz dužno poštovanje svakom protivniku, pa i Slobodi, ali mislim da se mi, pogotovo sutra, pitamo i uz maksimalan pristup ne bi smjelo biti problema", kazao je Zeba.

Zeba kaže da otvaranje istočne tribine nije teret, nego vjetar u leđa igračima.

Novoizgrađena tribina broji 4.266 mjesta, od čega 666 otpada na kupljene desetogodišnje ulaznice. Sada kapacitet stadiona "Grbavica iznosi" 13.499 sjedećih mjesta.

"Koliko je prednost što dolaze rasterećeno, toliko je i nama snaga što se borimo za nešto. Dosta smo iskusna ekipa i siguran sam da smo dobrih stvari napravili za ovih mjesec i pol i šteta bi bilo to ispustiti. Otvaranje tribine je samo dodatni impuls i jedva čekamo utakmicu. Mogu reći u ime svih, a naručito nas koji smo Željina djeca, da ćemo dati posljednji atom da slavimo o uvoj utakmici", kazao je Zeba.

U dosadašnja 22 kola regularnog dijela Premijer lige BiH fudbaleri sarajevskog kluba osvojili su 44 boda, te ostvarili 13 pobjeda, pet neriješenih i četiri izgubljena susreta uz gol razliku 28:14 što je bilo dovoljno za drugu poziciju na tabeli.

Tuzlaci se nalaze na petoj poziciji s devet bodova manje od sutrašnjeg protivnika. Sloboda je ostvarila devet pobjeda, osam neriješenih i pet poraza uz gol razliku 31:24.

Utakmica između Željezničara i Slobode počinje u subotu od 19 sati, a ceremonija otvaranja istočne tribine počinje pola sata ranije.

Tribinu će svečano otvoriti legenda Fudbaskog kluba Željezničar Ivica Osim, a u sklopu programa otvaranja tribine pjesmu "Grbavica" na gitari će svirati kompozitor Mustafa Čizmić.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Krs

Tribina je totalni krs, kao i vecina stvari u Sarajevu.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC