• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA: Arsene, samo te gledamo...

Zbog kritika na račun sudije Martina Hansona, menadžer Arsenala Arsen Venger mogao bi da bude kažnjen od strane UEFA.

 UEFA: Arsene, samo te gledamo... Izvor: MONDO

Evropska fudbalska unija (UEFA) mogla bi da kazni trenera Arsenala Arsena Vengera, jer je optužio sudiju Martina Hansona da je loše sudio na utakmici protiv Porta u Ligi šampiona.

Venger je kritikovao Hansena zbog navodnog lošeg suđenja na prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona protiv Porta, koju je Arsenal izgubio sa 2:1. On je ocijenio da je švedski sudija "nekompetentan i nepošten" i pozvao je UEFA da pažljivije bira sudije.

Francuz je istakao da je Hansen pogriješio kada je dosudio indirektan udarac za Porto, jer je Sol Kembel "slučajno" dodao loptu golmanu Lukašu Fabijanskom, koji je zatim zahvatio rukom.

Fudbaleri Porta su tada brzo izveli indirekt, a igrači Arsenala nisu stigli da naprave "živi zid", poslije čega su domaći postigli pobjedonosni pogodak.

"UEFA bi trebalo da pojasni mnoge stvari, na primjer, na koji način bira sudije... Takođe, svjetska rang lista sudija bi trebalo da bude javna, jer niko ne zna kako se biraju sudije. Dogodilo se mnogo loših stvari u fudbalu zbog lošeg suđenja u posljednjih 30 godina", rekao je Venger.

Sudija Hanson je postao poznat poslije baraž utakmice za Svjetsko prvenstvo između Francuske i Irske, kada je Tijeri Anri rukom dodao loptu do Vilijama Galasa, koji je postigao izjednačujući pogodak za "trikolore" kojim su obezbijedili plasman na Mundijal u Južnu Afriku.

Zanimljivo, Venger je tada stao u odbranu švedskog arbitra i izjavio da on nikako nije mogao da vidi da li je Anri igrao rukom.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC