• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dječaci srušili Junajted, Čelsi odmiče

Evertonovi tinejdžeri Gosling i Rodvel nanijeli su Mančester junajtedu šesti poraz u Premijer ligi (3:1). Drogba "plesao sa vukovima".

 Dječaci srušili Junajted, Čelsi odmiče Izvor: MONDO

Den Gosling rođen je 2. februra 1990. godine, a Džek Rodvel 11. marta 1991.

Menadžer Evertona Dejvid Mojes bio je dovoljno "lud" da ih ubaci u igru tokom drugog poluvremena meča 27. kola Premijer lige, dok je na drugoj strani terena bio najbolji tim Engleske u posljednje dvije decenije, Mančester junajted.

Klinci su "tata" Mojesu podarili golove za tek drugu pobjedu Evertona nad Mančester junajtedom u posljednjih 15 godina!

Na Gudison Parku: Everton - Junajted 3:1 (1:1).


To je bila peta uzastopna pobjeda Evertona na Gudisonu u ligi, a druga uzastopna protiv timova sa vrha tabele. Prije deset dana, Mojesov tim dočekao je lidera Čelsi, gubio je sa 1:0, ali je pobijedio sa 2:1.

Slično je bilo i ove subote, kada je gostovao drugoplasirani Junajted. Ponovo je gost vodio sa 1:0, ali je Everton dobio meč sa 3:1. Prije dolaska na Gudison, tim Aleksa Fergusona pobijedio je u svakom premijerligaškom meču ove sezone u kojem je prvi postigao gol, ali i tome je morao da dođe kraj.

Bugarin Dmitar Berbatov iskoristio je lošu reakciju defanzivca domaćih Silvena Distana u 16. minutu i jedan prosječan centaršut Antonija Valensije sa desnog boka poslao od prečke u mrežu Tima Hauarda - 0:1.

Samo tri minuta taj rezultat stajao je na semaforu, jer je dugu loptu svojih odbrambenih igrača i loše ispucavanje Džonija Evansa, u gol pretvorio Rus Dinijar Biljaletdinov. On je prvo primirio loptu, a onda "zategao" ljevicu tako da je Edvin van der Sar mogao samo da gleda - 1:1.

Do poluvremena najbolju šansu za gol imao je Amerikanac Lendon Donovan. Pozajmljeni igrač LA Galaksija nije očekivao da će odbrana Junajteda u sastavu Geri Nevil, Džoni Evans, Ves Braun, Patris Evra djelovati tako trapavo i da će mu lopta doći u posjed na pet metara pred golmanom rivala. Spetljao se i promašio.

Junajted je u drugom poluvremenu imao inicijativu i bolje prilike za gol, ali je onda Mojes povukao dva poteza za koje kolege na Ostrvu, pa i Ferguson, mogu samo da mu skinu kapu. Ubacio je tinejdžere u igru, a Gosling i Rodvel pokazali su "bezobrazluk" i u dva navrata reagovali kao "matori".

Prvo je Gosling iz prve zakucao u mrežu pas Stivena Pijenara sa lijevog krila, a igrao se 76. minut, poslije čega je kontru i loptu koju je dobio u prostor, Džek Rodvel znalači pretvorio u definitivnu pobjedu "karamela". Punom je pogodio dalji Van der Sarov ugao i gostima ostavio samo četiri minuta nadoknade da potraže spas.

Nije ga bilo, tako da Čelsi ima priliku da pobjedom nad Vulverhemptonom pobjegne na četiri boda prednosti u odnosu na Mančester junajted, kome je ovo bio šesti poraz u šampionatu.

Duel Evertona i Junajteda počeo je rukovanjem dvojice kapitena, ujedno i rođene braće, Fila i Gerija Nevila. Mlađi, Fil, kapiten je Evertona, dok je stariji Geri, nosilac trake u Mančester junajtedu, klubu u kojem su obojica počela karijeru.

Kiks aktuelnog šampiona par sati kasnije je iskoristio Čelsi, koji je golovima Didijea Drogbe u 40. i 67. minutu savladao Vulverhempton rezultatom 2:0 i svoju prednost povećao na četiri boda.

Branislav Ivanović solidno je odigrao svih 90 minuta za lidera Premijer lige, dok je Nenad Milijaš, na drugoj strani, presjedio utakmicu na klupi.

Čelsi bez nekolicine standardnih ili važnih igrača (Lampard, Esijen, Karvaljo, Džo Kol, Aleks) nije baš dominirao na stadionu Molino, ali je imao čovjeka koji zna kako se postižu golovi i drugog raspoloženog pojedinca među stativama svog gola.

Drogba je svoj konto u prvenstvu uvećao na 19 golova, pošto je iz blizine matirao Hanemana na pas Jurija Žirkova, a zatim majstorski izigrao užu odbranu Vulvsa poslije daleko ispucane lopte od strane Petra Čeha.

A češki golman je pri rezultatu 1:0 "skinuo" opasne šuteve Gedijure i Folana, da bi Džon Teri u posljednjim minutima izbacio loptu sa gol-linije. Domaćin je zaslužio makar počasni pogodak...

REZULTATI I PAROVI 27. KOLA:


Everton - Mančester junajted 3:1 (1:1)
/Biljaletdinov 19, Gosling 76, Rodvel 90 - Berbatov 16/

Arsenal - Sanderlend 2:0 (1:0)
/Bentner 27, Fabregas 90p/

Vest Hem - Hal 3:0 (1:0)
/Behrami 3, Karlton Kol 59, Fober 90/

Vulverhempton - Čelsi 0:2 (0:1)
/Drogba 40, 67/

Portsmut - Stouk 1:2 (1:0)
/Pikjone 35' - Hat 50', Dijao 90'/

U nedelju:

Blekburn - Bolton (15.00)
Aston Vila - Barnli (17.00)
Fulam - Birmingem (18.00)
Mančester siti - Liverpul (18.00)
Vigan - Totenhem (19.15)

TABELA: Čelsi 61, Mančester junajted 57, Arsenal 55, Mančster siti (-2) 45, Liverpul (-1) 44, Totenhem (-1) 43, Aston Vila (-2) 42, Everton (-1) 38, Birmingem (-2) 37, Fulam (-1) 34, Stouk (-1) 34 bodova...

(MONDO, foto: Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC