• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Bajer pobijedio... Zamalo

Verder izjednačio protiv Bajera na 2:2 u 92. minutu. Šalke vodio, ali izgubio u Volfsburgu (2:1). Herta se nada opstanku.

 BUNDES: Bajer pobijedio... Zamalo Izvor: MONDO

Poslije kiksa Bajerna u Nirnbergu (1:1) u subotu, u Bajeru su se nadali da će pobjedom u Bremenu u derbiju 23. kola Bundeslige pobjeći najvećem konkurentu u borbi za titulu.

Tim iz Leverkuzena bio je blizu uspjeha protiv Verdera, ali je domaćin izjednačio u 92. minutu - 2:2 (1:1).

Na "Vezeru" su pljuštali golovi za priču...

Jedini neporaženi tim lige je poveo pogotkom Eren Derdijuka u 29. minutu. Švajcarac je izveo slobodan udarac, lopta je zaobišla "živi zid" i bježeći od golmana Tima Vizea završila u mreži - 0:1.

Međutim, izjednačenje je stiglo samo pet minuta kasnije. I domaćin je dao gol poslije "slobodnjaka". Naldo je snažno tukao iz velike daljine, a golman Rene Adler napravio veliku grešku. Zbunila ga je "žabica", pa je ispustio loptu, koja mu je zatim prošla kroz noga, a sve je ispratio Klaudio Pizaro i sa gol-linije samo potvrdio pogodak - 1:1.

Ipak, Toni Kros je ponovo doveo goste u vođstvo. Igrač pozajmljen iz Bajerna opalio je sa distance, Vize je napravio paradu, ali je lopta milimaterski precizno našla put do gola - 1:2.

Veliko slavlje "zelenima" donio je Per Mertezaker u 92. minutu. Domaćin je krenuo u napade "na sve ili ništa", a reprezentativni defanzivac je izjednačio udarcem glavom sa peterca - 2:2 .

Šalke se značajno udaljio od borbe za titulu. Na poluvremenu utakmice u Volfsburgu imao je vođstvo i nadu da će se približiti vodećem tandemu, ali je Grafite kreirao preokret u nastavku.

Prednost gostima doneo je Kevin Kuranji, 12. golom prvenstvu, kojim je prišao na korak od vodećeg strijelca, Štefana Kislinga. Ipak, to nije bilo dovoljno gostima iz Gelzenkirhena.

Grafitea, koji je dugo bio u lošoj formi, u posljednjih nekoliko utakmica se zahuktao. To je i Šalke osjetio na svojoj koži, jer je postigao dva gola za prvu pobjedu Volfsburga poslije deset utakmica - 2:1. Istovremeno, Šalke je pretrpio poslije osam mečeva.

HERTA SE NE PREDAJE


Herta je ostvarila treću pobjedu u Bundesligi ove sezone. Berlinci su prethodno dva puta "tukli" Hanover, u prvom i 18. kolu, a u 23. je "stradao" i Frajburg.

Ekipa Fridhelma Funkela pobijedila je na gostovanju Frajburg 3:0 (2:0) i ponovo može da se nada opstanku u njemačkoj elitnoj ligi. Herta sada ima 15 bodova, i dalje je na dnu tabele, ali sa samo dva boda manje od Nirnberga i Hanovera, a četiri upravo od Frajburga (dva tima ispadaju, a 16. ide u baraž).

Dva gola je postigao Brazilac Sisero, a domaćina je prethodno "načeo" Kolumbijac Adrijan Ramos.

Frajburg je najgori domaćin lige što se potvrdilo, jer ga je savladao najgori gost lige. Poslednji put Frajburg je pobijedio 28. novmebra 2009, odnosno "posti" već devet kola.

U sastavu Herte nije bilo srpskih internacionalaca, Gojka Kačara i Nemanje Pejčinovića.

REZULTATI 23. KOLA:

Frajburg - Herta 0:3 (0:2)
/Ramos 28, Sisero 35, 57/

Volfsburg - Šalke 2:1 (0:1)
/Grafite 71, 77 - Kuranji 30/

Verder - Bajer Leverkuzen 2:2 (1:1)
/Pizaro 34, Mertezaker 90+2 - Derdijuk 29, Kros 57/

subota:

Nirnberg - Bajern 1:1 (0:1)

Keln - Štutgart 1:5 (1:3)

Borusija Dortmund - Hanover 4:1 (1:0)

Hamburg - Ajntraht 0:0

Majnc - Bohum 0:0

Petak:

Hofenhajm - Borusija Menhengladbah 2:2 (0:1)

TABELA: Bajer 49, Bajern 49, Šalke 45, Hamburg 40, Dortmund 39, Ajntraht 35, Verder 35, Majnc 32, Štutgart 31, Hofenhajm 29, Menhengladnah 29, Volfsburg 28, Bohum 26, Keln 25, Frajburg 19, Hanover 17, Nirnberg 17, Herta 15.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC