• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIMERA: Podmornica sa šest rupa

Viljareal dugo "pratio" domaćina na Santjago Bernabeu, a na kraju pretrpio debakl, Real pobjedio 6:2.

 PRIMERA: Podmornica sa šest rupa Izvor: MONDO

Trka se nastavlja. Razlika između Barselone i Real Madrida je ostala dva boda. Sudeći prema slici sa Santjago Bernabeua u nedjelju uveče, aktuelnom šampionu Španije biće teško da odbrani tron.

"Kraljevi" su potopili "žutu podmornicu" sa šest projektila:

Real Madrid - Viljareal 6:2 (2:1)

Možda gosti ne bi tako loše prošli u Madridu da nisu "izazivali" domaćina. Real je poveo 2:0 preko Ronalda i Kake iz penala, a Viljareal je prije odlaska na odmor lijepim golom Markosa Sene iz "slobodnjaka" smanjio na 2:1. U nastavku je Migel Iguain povećao na 3:1, a Nilmar opet smanjio (3:2).

To je, valjda, razljutilo "kraljeve", pa su sa još tri lopte u mreži ispratili Viljareal kući.

Posebno raspoložen za igru bio je Kristijano Ronaldo, strelac prvog gola. U 18. minutu tukao je iz slobodnog udarca snažno, neodbranjivo, u golmanov ugao. Pogodak je proslavio podizanjem dresa da bi se vidjela majica na kojoj je pisalo "Madeira". Portugalac je na taj način pružio podršku sunarodnicima, unesrećenim poplavama.

Kaka je van forme, ali je dva puta tresao mrežu... Na kraju, navijači su tražili da (drugi) penal izvede i Ćabi Alonso i zahtev im je ispunjen.

Na tribinama, ali i na terenu vladala je slavljenička atmosfera. Zaboravljen je minuli poraz od Liona (0:1) u osmini finala Lige šampiona, jer je rola Madriđana protiv Viljareala ulila veliku dozu samopouzdanja (igračima) i optimizma (navijačima) da će i Francuzi slično proći u revanšu.

PRIMERA: Obradović gledao, Smiljanić slavio

Hoze Antonio Kulebras skrivio je jedanaesterac u 17. minutu meča Atletik Bilbao - Tenerife i pritom zaradio crveni karton. Na taj način, defanzivac Tenerifa riješio je meč na San Mamesu.

Centarfor Atletika Fernando Ljorente pogodio je sa bijele tačke minut kasnije, "otvorio" goste, koji grcaju u borbi za opstanak, a do kraja Baskijci su dodatno napunili mrežu gostiju sa Kanarskih ostrva - 4:1 (2:0).

Reprezentativac Srbije Ivan Obradović nije bio u timu Saragose na meču u kojem je njegov tim očekivao četvrto uzastopno kolo bez poraza u Primeri. Nije ga dočekao, jer je na La Romaredi, ubijedljivo slavio Sporting iz Hihona - 1:3 (0:1).

Do 74. minuta za Hihonce igrao je još jedan bivši fudbaler Partizana, Miljan Smiljanić, koji od ove zime nastupa za Sporting kao pozajmljen igrač Espanjola. Saragosa je 23. kolo dočekala sa dvije pobjede i remijem u prethodne tri nedelje, ali je porazom od Sportinga napravila korak unazad u borbi za opstanak.

Saragosa bi naredni vikend dočekala ispod crte da plejmejker Osasune Havijer Kamunjas Galjego nije postigao izjednačujući gol u 86. minutu meča u Pamploni i tako osujetio pobjedu Valjadolida (1:1).

Svih 90 minuta za Malagu igrao je Milan Stepanov, koji za andaluzijski tim nastupa kao pozajmljen igrač iz Porta. Stepanov se u nedelju popodne radovao vrijednoj pobjedi svog tima, protiv Espanjola - 2:1 (1:1).

Pobjedonosni gol za Malagu u 75. minutu postigao je 22-godišnji centarfor iz Nigerije, Viktor Nsofor Obina, koji se takođe nalazi na pozajmici, ali iz Intera.

Poslije prošlog vikenda, tokom kojeg su postali prvi i za sada jedini tim, koji je ove sezone pobijedio Barselonu (2:1), fudbaleri Atletiko Madrida doživjeli su još jedan (ne)očekivani poraz od timova ispod svog renomea, istorije i bogatstva.

U Andaluziji, Atletiko je pogodio prečku, promašio nekoliko nevjerovatnih prilika, a onda ponovo stradao od Argentinca Pabla Pjatija. Taj igrač postigao je četvrti gol u sezoni, a treći u mrežu Atletiko Madrida, za vrijednu pobjedu Almerije u borbi za opstanak - 1:0 (0:0).

Pjati je bio strelac u 87. minutu, tako da trener gostiju Kike Sančez Flores nije imao kada da reaguje i promijeni odnos snaga na terenu. Flores se prethodno ziheraški već ustremio ka remiju, defanzivnim izmjenama i to mu se osvetilo.

U prvom meču ove sezone između istih rivala, na Visente Kalderonu, bilo je 2:2, a Pjati je postavio konačan rezultat u 90. minutu.

REZULTATI 23. KOLA:

Atletik Bilbao - Tenerife 4:1 (2:0)
/Ljorente pen 18, Tokero 23, Iraola 54, Gabilondo 63 - Alfaro 59/

Malaga - Espanjol 2:1 (1:1)
/Fernando 14, Obina 75 - Ruiz 45/

Osasuna - Valjadolid 1:1 (0:0)
/Kamunjas 86 - Medunjanin 81/

Saragosa - Sporting Hihon 1:3 (0:1)
/Arizmendi 89 - Bilić 38, Moran 63, Baral 90/

Almerija - Atletiko Madrid 1:0 (0:0)
/Pjati 87/

Real Madrid - Viljareal 6:2 (2:1)
/Ronaldo 18, Kaka penal 20, Iguain 54, 71, Kaka 79, Alonso penal 87 - Sena 31, Nilmar 66/

U ponedjeljak:

Valensija - Hetafe (21.00)

U subotu:

Barselona - Rasing 4:0 (3:0)
/Inijesta 7, Anri 29, Markez 34, Nasimento 84/

Deportivo - Herez 2:1 (2:1)
/Gvardado penal 3, Riki 6 - Bermeho 38/

Majorka - Sevilja 1:3 (1:1)
/Suarez 5 - Navas 23, Dragutinović 57, Peroti 63/

TABELA: Barselona 58, Real Madrid 56, Valensija (-1) 43, Sevilja 42, Deportivo 38, Majorka 37, Atletik Bilbao 36, Hetafe (-1) 32, Osasuna 30, Viljareal 29, Sporting 28, Malaga 27, Atletiko Madrid 27, Espanjol 26, Almerija 26, Rasing 25, Saragosa 21, Valjadolid 20, Tenerife 20, Herez 11.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC