• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Janjoš: Bili smo sami protiv cijelog stadiona

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Derbi između Željezničara i Sarajeva završen je bez pogodaka. Oba trenera izrazila su žaljenje što njihovi igrači nisu realizovali prilike i što nisu osvojili tri boda.

 Sarajevski derbi Željezničar - Sarajevo 0-0, Petrović i Janjoš Izvor: MONDO/Samir Cacan

“Derbi je bio na nivou, pokazao je da obe ekipe opravdano jurišaju na vrh tabele. Možda kada se sve sabere da smo imali zrelije prilike, ali moram biti zadovoljan prezentacijom svog tima”, kazao je Mehmed Janjoš, trener “bordo sastava”.

Težak raspored i česte utakmice uticale su, prema njegovom mišljenju, i na rezultat susreta.

"Igrati svaka tri dana utakmicu je teško izdržati. Umor je učinio svoje i oba sastava nisu imala dovoljno koncentracije da to naplate. Još uvijek je osamnaest bodova u igri i ne treba nikoga otpisivati. Naravno da je Zrinjski u blagoj prednosti, ali tu je Željezničar i tu smo i mi", kazao je Janjoš.

On je istakao da je ponosan na svoje igrače koji su igrali bez podrške svojih navijača.

"Mi danas nismo imali nikakvu podršku. Danas su igrači pokazali vrhunski karakter. Bili su sami protiv cijelog stadiona. Fudbal se igra zbog navijača. Vjerujem da su Horde zla bile danas da bi bio još veći spektakl", kazao je Mehmed Janjoš.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Slavko Petrović na licu nije mogao sakriti nezadovoljstvo osvojenim bodom.

"Vidjeli smo atraktivnu utakmicu. Obje ekipe su izašle sa željom da igraju ofanzivno. U prvom poluvremenu smo imali pet dobrih šansi i mislim da smo za nijansu bili bolji iako smo protivniku dopustili tri šanse. Obje ekipe su zaslužile tri boda, jer bod ne pomaže ni jednima ni drugima. Čestitam mojim igračima na požrtvovanosti", kazao je Petrović koji ističe kako se umor od čestih utakmica nije mogao primjetiti na igračima.

"Ovdje je bio jako visok ritam. Ne može se reći da je to nešto smetalo. Moguće je da koncentracija padne kada se nađete u nekoj šansi, ali trkački smo odlično odradili posao", kazao je Petrović.

“Puno ljudi je uvijek nezadovoljno, čak i kada se pobijedi. Vidjeli smo dobar derbi, bolji nego na Koševu. Treba ostati na tome da je večeras ipak bio spektakl”, kazao je Petrović.

Obje ekipe već u srijedu očekuju teški, uzvratni susreti polufinala Kupa Bosne i Hercegovine. Sarajevo gostuje kod Mladosti koja ima prednost gola u gostima, dok će Željezničar pokušati nadoknaditi minus od jednog gola iz Širokog Brijega.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC