• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIFA: Južna Afrika nije spremna!

Južna Afrika još nije spremna za Svjetsko prvenstvo, izjavio generalni sekretar FIFA Žerom Valke.

 FIFA: Južna Afrika nije spremna! Izvor: MONDO

Generalni sekretar Svjetske fudbalske federacije (FIFA) Žerom Valke izjavio je u utorak da Južna Afrika nije spremna za organizaciju Svjetskog prvenstva i da još ne zna gdje će biti smještene 32 reprezentacije koje učestvuju.

FIFA je tražila da lista trening kampova reprezentacija bude gotova do 23. februara, ali ekipe još mijenjaju planove za takmičenje koje će se održati od 11. juna do 11. jula.

Stadion Soker Siti, na kome bi trebalo da se igra prva utakmica, kao i finale turnira, još nije završen, a do početka Mundijala ostalo je svega tri mjeseca.

"Ako je pitanje da li Svjetsko prvenstvo može da počne sutra ujutro, odgovor je ne", rekao je Valke poslije sastanka sa predstavnicima ostalih učesnika Svjetskog prvenstva.

"Soker Siti nije gotov, pa je činjenica da sada ne bismo mogli da igramo prvi meč. Činjenica je i da tek treba da prodamo još 700.000 ulaznica. Trenutno mogu da nabrojim gomilu toga što još nije urađeno", dodao je Valke, ali je izrazio nadu da će svi problemi biti riješeni na vrijeme.

"Imamo još 108 dana. Čini se da je to malo vremena... i jeste malo. Ali bićemo spremni za Svjetsko prvenstvo čak i ako budemo morali da budemo budni svako veče do početka turnira", istakao je Valke.

Svjetska fudbalska federacija nije dobila potvrdu da će Engleska biti smještena u blizini Rustenburga, ali i da li će reprezentacija Alžira da se preseli u novi hotelski kompleks, kao što je najavila.

Srbija je pitanje smještaja u prvoj fazi Mundijala riješila krajem januara. "Orlovi" će biti smješteni u hotelu "Sanisajd park" u Johanesburgu.

Ministarstvo turizma Južne Afrike pokrenulo je istragu povodom sve češćih tvrdnji da su cijene hotelskih aranžmana u periodu održavanja Svjetskog prvenstva u fudbalu previsoke i nerealne.

Predstavnici udruženja hotelijera odmah su odgovorili saopštenjem u kojem se ističe da sa "velikim zadovoljstvom" dočekuju pokretanje istrage, uz ocjenu da će ona pokazati da su cijene adekvatne.

Zbog optužbi za previsoke cijene prošlog mjeseca pokrenuta je istraga i o cijenama avionskih karata nacionalne kompanije Južne Afrike u vrijeme održavanja Mundijala.

"Uznemiruje nas što ima ljudi koji su utrostručili cijene. Razmišlja se kratkoročno. Iskreno, razmišlja se glupo", kazao je predsjednik državne kompanije za ravoj turizma Jabu Mabuza.

(Beta/MONDO )

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC