• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petrović: Želju je teško nadigrati u dva meča

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Fudaleri Željezničara u pozitivnoj atmosferi dočekuju revanš susret polufinala Kupa Bosne i Hercegovine protiv Širokog Brijega.

 Kup BiH: Željezničar - Široki Brijeg, revanš polufinala, najava Izvor: MONDO/Samir Cacan

U taboru sarajevskog kluba uvjereni su da mogu nadoknaditi zaostatak od jednog gola s „Pecare“.

„Ući ćemo maksimalno profesionalno. Očekujem da moja ekipa izgara na terenu i da shvatimo da

nam je ovo šansa da dođemo do jedne titule i da se tako ponašamo. Nadam se da ćemo ponoviti pristup kao na utakmici protiv Sarajeva”, rekao je trener Željezničara Slavko Petrović, koji je istakao da će biti promjena u odnosu na gradski derbi.

„Biće sigurno promjena. U toj utakmici smo odmarali određene igrače. Ušli smo s tri svježa fudbalera. Očekivao sam da lijeva strana odradi dobro protiv Sarajeva. (Ivan) Crnov je iznenadio i Srđan (Stanić) je dobro odradio. Malo je zakazao (Uglješa) Radinović, ali...“

Nakon crvenog kartona Semira Kerle priliku na 110. gradskom derbiju dobio je mladi Kemal Osmanković koji je, prema riječima Petrovića dobro odradio svoj posao. Osmanković, ipak, najvjerovatnije neće biti u prvih jedanaest protiv Širokog Brijega.

„Što se tiče naših štopera, sva četiri sam zadovoljan kako igraju. Moram reći da je prema (Mateu) Bokačiniju napravljena nepravda jer je ispao iz prvih jedanaest i on će imati malu prednost u početnoj postavi“, kazao je Petrović koji je italijanskog internacionalca morao izostaviti iz sastava kako bi imao tri mlada igrača među prvih osamnaest.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

S obzirom na to da se vrše ispitivanja tla kako bi se gradila nova tribina, fudbaleri Željezničara neće imati podršku s južnog tiribine. Najvatreniji navijači će biti na sjeveru, a ulaznice za tu i istočnu tribinu biće puštene u prodaju po cijeni od 5 KM.

“Navikli smo na veliku podršku navijača. To je jedna armija. Pogledajte koliko puta smo napunili stadion poslije zimske pauze. Fenomenalna atmosfera i to sigurno pomaže ekipi. Nadam se da i pored toga što ih neće biti na jugu, da će napuniti i istok i sjever i da će to biti dodatni motiv, jer je ovo je jedna od jako bitnih utakmica”, kazao je Petrović.

Srbijanski stručnjak smatra kako dobro poznaje ekipu Širokog Brijega, ali vjeruje kako su njegovi izabranici kvalitetniji.

„Široki nas nije iznenadio s postavom. Sigurno su malo većom željom ulazili u duele i nadam se da ćemo mi njima uzeti skalp ovdje. Očekujem da će ekipa pružiti sve od sebe na terenu. U dvije utakmice Želju je teško nadigrati za bilo koju ekupu u ligi“, kazao je Petrović.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Bočni igrač “plavih” Srđan Stanić vjeruje da njegova ekipa može nadoknaditi minus s „Pecare“.

“Prvu utakmicu nisam igrao zbog tri žuta kartona. Mislim da je ekipa solidno odigrala tu utakmicu, izgubili smo rezultatom koji možemo stići. Kvalitetniji smo, igramo pred svojim navijačima, i učinićemo sve da prođemo u finale“, rekao je Stanić.

Meč između Želje i Širokobriježana igra se u srijedu na „Grbavici“ s početkom u 18 časova, a pravdu na susretu će dijeliti Zoran Grbić iz Prijedora.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC