• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan razbio Zvezdu na "Marakani"!

Autor mondo.rs

Dva gola Leonarda, za dramu u poslednjih šest kola!

 Crvena-zvezda-Partizan-154.-derbi Izvor: MN PRESS

Leonardo i Tavamba su poručili: NIJE GOTOVO!

Partizan je i drugi put ove sezone pobedio Crvenu zvezdu i uveo prvenstvo u više nego uzbudljivu završnicu! Brazilac je postigao dva gola, a Kamerunac jedan, za konačnih:

ZVEZDA - PARTIZAN 1:3 (0:1)

Marko Nikolić spremio je Miodragu Božoviću nerešivu enigmu - Leandrea Tavambu!

Snažni centarfor odigrao je sjajan meč, dobio svaki duel, razigravao saigrače i postigao važan gol, za 1:2. Pre i posle toga, Leonardo je tresao mrežu crveno-belih - iz "slobodnjaka" za 0:1 (21. minut), a potom i posle brze kontre, na asistenciju Petra Đuričkovića za konačnih 1:3 u 79. minutu!

U međuvremenu, crveno-beli su reagovali na rezultatski minus sa poluvremena, izjednačili golom Ričmonda Boaćija u 47. minutu, ali je period njihove bolje igre završen posle dvadesetak minuta nastavka.

Nakon borbenog prvog dela, u kojem su stvorili dve dobre šanse (Urošu Đurđeviću), crno-beli su u 68. minutu Tavambinim golom posle kornera ponovo stekli prednost i ispostavilo se - odlučili pobednika!

Partizan potom nije dopustio Zvezdi prostor za novu reakciju, pa je Leonardovim hicem preko Manojlovića stavio tačku na još jednu ovosezonsku pobedu nad braniocem titule!

Nakon ovog derbija, "večiti" rivali su izjednačeni na vrhu tabele, s tim da je Zvezda i dalje u matematičkoj prednosti za to što je kao prvoplasirana završila uvodnu fazu prvenstva. Međutim, Partizan je tim čiji niz dobrih rezultata i dalje traje, koji je za sobom ostavio i 28. meč bez poraza i u koji je u tu seriju ubrojao i sva tri derbija!

Tim iz Humske najavio je da će doći da pobedi, u tome je uspeo i apsolutno zasluženim trijumfom uveo šampionat u odlučujućih šest kola! Bio je hrabriji, konkretniji, diktirao je igru u većem delu meča i još jednom ogolio Zvezdine slabe tačke, koje su u kolima između derbija "markirali" uspesi lidera.

Pogledajte golove derbija:

Leonardo gol
Izvor: YouTube

...
Izvor: YouTube

...
Izvor: YouTube

IZJAVE TRENERA:


Marko Nikolić: Na vrh mi jezika...


Božović: Sve je otvoreno, nadamo se tituli


Pitamo vas - zašto niste otišli na "večiti derbi"?



ZVEZDA: Manojlović - Petković, Frimpong, Luković, Ristić, Donald, Le Talek, Ruiz (od 76' Srnić), Kanga, Plavšić (od 86' Sikimić), Boaći

PARTIZAN: Kljajić - Vulićević, Ostojić, Milenković, Miletić (od 85' Radin) - Everton, Jevtović, Leonardo, Janković (od 72' Đuričković), Tavamba (od 77' Kosović), Đurđević

UŽIVO:

- KRAJ UTAKMICE, POBEDA PARTIZANA 3:1! -

93' Đurđević pokušava još jednom, sa ivice kaznenog prostora, na šta Manojlović reaguje i sprečava goste da postignu i četvrti gol.

92' Jevtović dobija žuti karton sprečivši Kangu da "izvuče" kontru domaćih. Partizan je i sada opasniji, a Đurđević je u prvom planu.

90' Dok utakmica ulazi u dodatni period, igra se kod korner zastavice Zvezde. Crveno-beli uveliko pokušavaju dugim loptama, ali ne uspevaju ni da se približe golu Partizana.

88' Frimpong grubo faulira Leonarda na sredini terena i dobija žuti karton. Sada se i Brazilac žali na povredu, dok se meč bliži kraju.

87' Crno-beli mirno kontrolišu utakmicu, čekajući da sudija Grujić odsvira kraj.

86' Božović pravi još jednu promenu. Na teren istrčava Sikimić umesto Plavšića.

84' Miletića odvoze sa terena, pa je Nikolić prinuđen da ga zameni Radinom.

83' Sada Boaći dobija i žuti karton. Faulirao je Miletića sa leđa na sredini terena, posle čega je defanzivac crno-belih ostao da leži na travi. Nagazio je špic Zvezde nogu beka Partizana i veliko je pitanje da li će moći da nastavi utakmicu.

81' Boaći pokušava da zapreti Kljajiću, ali se aktivirao iz ofsajda.

79' PONOVO LEONARDO! PARTIZAN VODI 3:1!

Brazilac je pokrenuo kontru, dodao loptu Đuričkoviću, koji mu je perfektno vratio, za šut sa ivice peterca, preko Manojlovića!

...
Izvor: YouTube



78' Donald pokušava da sa distance iznenadi Kljajića i šalje loptu daleko od gola.

76' Posle prve izmene gostiju - odmah je usledila i druga. Kosović menja Tavambu. U međuvremenu, Božović je takođe prvi put menjao, ubacivši Srnića umesto Ruiza.

72' Prva izmena u Partizanu, izašao je Janković, a ušao Đuričković.

72' Ruiz šutira snažno posle odbijene lopte i pogađa Ostojića, koji pada na zemlju držeći se za stomak.

68' PARTIZAN OPET VODI! 2:1! TAVAMBA!

Manojlović je nesigurno krenuo na loptu posle kornera, a napadač crno-belih se našao ispred njega i sa ivice peterca poslao loptu u mrežu
!

Pogledajte!

...
Izvor: YouTube



67' Velika šansa za Partizan! Tavamba je ponovo odlično asistirao ka Leonardu, koji je iz teškog ugla sa desne strane šutirao dobro, ali je Manojlović sjajno odbranio.

65' Odlično dodavanje Tavambe na desnu stranu, posle kojeg Janković iznuđuje faul u nastavku akcije. "Skraćeni korner" za Partizan, posle kojeg lopta proleće kroz kazneni prostor i odlazi u gol-aut. Centrirao je upravo Janković.

61' Petković pokušava iz velike udaljenosti posle kornera i šalje loptu daleko od gola. U međuvremenu, Le Talek je dobio žuti karton zbog ispucavanja lopte posle zvižduka sudije.

59' Snažan duel Boaćija i Milenkovića na oko 18 metara. Centarfor Zvezde loše prima loptu, a defanzivac crno-belih ostaje miran i dobija ovaj okršaj.

- Prema zvaničnim podacima, derbi uživo gleda 26.112 gledalaca.

53' Donald se ubacuje iz drugog plana, centrira sa desne strane, a Kljajić mirno interveniše.

49' Leonardo rukom obara Frimponga, koji pada na zemlju, a Grujić prekida igru. Velika tenzija u ovim trenucima.

48' Prvi žuti karton na utakmici dobija Everton, zbog starta na Kangi na sredini terena. Potom su pritrčali i Leonardo i Donald i svi su osim Kange dobili opomene.

47' ZVEZDA IZJEDNAČUJE! BOAĆI ZA 1:1!

Kanga je pronašao Ruiza na desnoj strani, gde je zastao Miletić. Usledio je centaršut ka Boaćiju, koji trese mrežu udarcem iz prve.

...
Izvor: YouTube



46' Prvi u nastavku napada Partizan. Janković je šutirao sa velike distance, ali je pogodio Tavambu, pa lopta odlazi u gol-aut.

46' Počeo je drugi deo derbija!

46' POLUVREME!



Pogledajte kako je izgledao prvi deo meča u slikama:



42' Plavšić utrčava iza leđa odbrane Partizana, Kljajić opet odlično brani, ali je igra već bila prekinuta, zbog ofsajda.

...
Izvor: YouTube



40' Kanga šutira sa oko 25 metara, pogađa desni ugao, gde Kljajić dotrčava na vreme da mirno interveniše.

38' Još jedna greška Zvezde u blizini levog kornera, koju Đurđević koristi da iznudi faul. Janković potom šalje oštar centaršut, posle kojeg lopta pogađa Ostojića i odlazi u gol-aut.

36' Vulićević natrčava na odbijenu loptu i sa oko 25 metara šalje loptu daleko od gola. Odmah potom, Plavšić pravi veliku grešku, predaje loptu Jankoviću, on je dodaje Đurđeviću, koga crveno-beli brzo okružuju.

34' Umalo velika šansa za Zvezdu, koju Miletić sprečava izbacivši loptu u korner! Plavšić je pronašao Ristića, a on je poslao loptu u peterac, gde je bek crno-belih mirno intervenisao.

33' Boaći pada na zemlju, za kratku brigu svih igrača na terenu! Miletić ga je u duelu snažno udario u grudi, a Leonardo je brzo dotrčao i skinuo dres da bi hladio napadača Zvezde i dao mu vazduha. Biće sve u redu sa njim, a Zvezda vraća loptu Partizanu, u duhu fer-pleja.

30' Đurđević proigrava Leonarda, koji šutira sa ivice kaznenog prostora, ali nisko i slabo da bi iznenadio Manojlovića.

28' Đurđević ponovo istrčava pred Manojlovića, ali ga golman Zvezde opet odlično zaustavlja! Centarfor crno-belih utrčao je na desnu stranu šesnaesterca, a čuvar mreže je istrčao, "skratio" ugao i sačuvao gol domaćina.

24' Dobar pokušaj Boaćija i sjajna odbrana Kljajića! Napadač Zvezde glavom je šutirao posle centaršuta sa leve strane, poslao je loptu ka "maloj" mreži, a golman Partizana se ispružio i sačuvao gol.

21' 0:1! PARTIZAN VODI! LEONARDO!

Sjajan šut Brazilca iz slobodnog udarca! Manojlović je zakačio loptu, ali mu je "slomila prste" i ušla u mrežu, za prednost crno-belih!

Leonardo gol
Izvor: YouTube



19' Frimpong ruši Leonarda na dvadesetak metara od gola iskosa. Crno-beli će imati dobru šansu za pokušaj iz "slobodnjaka".

16' Pokušaji na obe strane posle prekida, ali bez novih prilika. Mirniji period derbija...

- Podsećanje na to da Partizan do ovog meča nije izgubio 27 ligaških mečeva, a Zvezda 24.

12' Boaći pokušava da iznenadi Kljajića u teškoj situaciji i prebacuje gol. Bio je okružen trojicom čuvara.

8' Velika šansa za Đurđevića i odbrana Manojlovića! Tavamba je idealno proigrao golgetera crno-belih, on je bio brži od pratilaca i istrčao je pred golmana Zvezde, koji je bio na mestu!

Đurđević šansa
Izvor: YouTube



6' Dinamičan početak utakmice. I jedni i drugi su ušli u derbi sa namerom da napadaju.

5' Prvi prekid. Janković je posle jednog duela ostao na travi, ali će biti u stanju da nastavi.

4' Evo i prvog pokušaja crno-belih! Janković je "povratnom" loptom pronašao Jevtovića, a on je sa 17-18 metara prebacio gol.

3' Prvi korneri i za Partizan, posle kojih crno-beli ne stvaraju priliku.

2' Prva šansa - za Zvezdu! Le Talek je skočio na centaršut iz kornera, šutirao glavom i iz dobre pozicije poslao loptu u gol aut.

Le Talek šansa
Izvor: YouTube



- Sa deset minuta kašnjenja, derbi je počeo!

17.39 Veliki dim nadvija se nad severnom tribinom od pirotehnike, dok kapiten Partizana Miroslav Vulićević bira da crno-beli u prvom poluvremenu napadaju ka južnoj tribini.

17.37 A, evo i igrača oba tima, predvođenih glavnim sudijom Danilom Grujićem.

17.36 Rezervni igrači i stručni štab Partizana izašli su prvi na teren.

- Derbi neće početi na vreme, već sa nekoliko minuta zakašnjenja. Razlog je kašnjenje ekspedicije Partizana, koja je ušla u svlačionicu u 16.40 časova, zbog neplanirano dugog probijanja kroz gužvu na putu ka stadionu. Neposredno pre njihovog dolaska izbila je velika tuča navijača sa policijom u blizini Autokomande.

NAJAVA MEČA:

Crvena zvezda - Partizan, za titulu!

Na stadionu "Rajko Mitić" večiti rivali zaigraće treći i poslednji ligaški okršaj ove sezone, sa izuzetnim ulogom. Crveno-beli ulaze u meč sa tri boda prednosti u odnosu na rivala, koji je najavio ofanzivu. Isto kao i domaćin.

Šta mislite, ko će pobediti?

Anketa

Ko će pobediti u 154. "večitom derbiju"?

  • Crvena zvezda

    52.97% (107)

  • Partizan

    39.6% (80)

  • Biće nerešeno

    7.43% (15)

Ko će pobediti u 154. "večitom derbiju"?

Rezultati


Uoči utakmice, oko stadiona u Ljutice Bogdana nema gužve, ali ima sukoba.

Sat i po pre početka derbija, grupa navijača Partizana sukobila se sa policijom u blizini Autokomande. Grobari su hteli da do stadiona dođu ulicom Ljutice Bogdana, trasom kojom dolaze navijači Zvezde, što je policija sprečila.

Navijači su bakljama, dimnim bombama i topovskim udarima zasuli pripadnike policije, ali je policija uspela da smiri situaciju. Više o tome, kao i poruci Delija navijačima sa severne tribine ČITAJTE OVDE.

- Petnaestak minuta uoči utakmice može se proceniti da će ovo biti jedan od lošije posećenih derbija prethodnih godina, iako gledaoci još stižu i zauzimaju svoja mesta.

- S obzirom na to da ovo "preti" da bude jedna od najgorih poseta u istoriji "večitih derbija", pitamo vas - iz kog razloga niste otišli na utakmicu?

Anketa

Zašto niste otišli na derbi?

  • Zato što je fudbal loš i nema šta da se vidi

    30.43% (14)

  • Najavili su kišu, nisam hteo da pokisnem

    4.35% (2)

  • Ne osećam se bezbedno na tribinama

    19.57% (9)

  • Radni dan je i nisam mogao da stignem

    13.04% (6)

  • Ulaznice su bile preskupe

    2.17% (1)

  • Ima na TV-u, a posle je i Liga šampiona/Evroliga

    13.04% (6)

  • Ne pratim domaći fudbal odavno

    10.87% (5)

  • Ne mislim da je sve regularno, zato i ne dolazim

    6.52% (3)

Zašto niste otišli na derbi?

Rezultati


SEVER

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ

JUG

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC