• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krasić: Volim Laneta, navijam za Vojvodinu!

Reprezentativac Srbije otkriva ko mu je najbolji prijatelj, šta mu znači dres Srbije, koji su mu najdraži golovi i gdje bi najradije nastavio karijeru.

 Krasić: Volim Laneta, navijam za Vojvodinu! Izvor: MONDO

Vezni igrač moskovskog CSKA, Miloš Krasić, završio je grupnu fazu Lige šampiona kao drugi strijelac takmičenja, iza Kristijana Ronalda.

To i činjenica da se CSKA plasirao u osminu finala, bili su dovoljan povod da UEFA ugosti reprezentativca Srbije u rubrici "Pitanja i odgovori" na svom zvaničnom sajtu.

Krasić je dan uoči prve utakmice sa Seviljom (srijeda, 18.30) odgovarao fanovima iz cijelog svijeta, prvo na najaktuelnije pitanje...

"Mislim da CSKA mora da razmišlja samo o sljedećem protivniku, a to je Sevilja. Tek ako njih eliminišemo, možemo da se prebacimo na priču o četvrtfinalu. U sportu može da se napreduje samo korak po korak".

Kako ti se dopada život u Moskvi?

"Moskva je jedan od najlepših gradova na svijetu. Bilo mi je teško kada sam došao, ali što sam duže u gradu, sve ga više volim. Moram da se zahvalim svojim prijateljima, Rahimiću i Oliću, koji su me upoznali sa Moskvom i pomogli mi da se adaptiram".

Pričaj nam o prijateljstvu sa napadačem Standarda Milanom Jovanovićem.

"Lane je moj najbolji prijatelj, u kojeg imam apsolutno povjerenje. Mnogo vrednujem naše prijateljstvo. Upoznali smo se u mom prvom klubu i počeli da se družimo kada sam imao 17 godina. Uvijek mogu da mu se povjerim. Uz to, on je veoma dobar fudbaler, priznajem mu da je bolji od mene".

Igrao si za Vojvodinu, da li ti je draži Partizan ili Crvena zvezda?

"Jedini moj klub u Srbiji je Vojvodina. Tamo sam počeo karijeru i navijam samo za nju".

Kakav je osjećaj igrati za reprezentaciju Srbije?

"To je prije svega velika čast. Imamo sjajnu atmosferu, igramo dobro i ovo je jedan od najboljih perioda u istoriji našeg fudbala. Iz utakmice u utakmicu pokazujemo da imamo veliki kvalitet i polako se okrećemo Svjetskom prvenstvu".

Kakve su šanse "orlova" u Južnoj Africi?

"O tome razmišljam veoma pozitivno. Optimista sam po prirodi, a znam da će mnogo toga zavisiti od ishoda prve utakmice sa Ganom. To će biti kao malo finale. Ako pobijedimo, atmosfera u timu će postati još bolja i moći ćemo dalje da gradimo uspjeh".

Da li ti više znače uspjesi na klupskom ili reprezentativnom nivou?

"Nemoguće je odvojiti te dvije stvari. Gledam da pružim maksimum i da se dokažem na oba polja. Ako igraš dobro za klub, bićeš pozvan u nacionalni tim. Ako igraš dobro za reprezentaciju, taj kvalitet ćeš prenijeti na igre u klubu".

Koji su ti najdraži golovi u Ligi šampiona i u dresu Srbije?

"Drugi gol u pobjedi nad Volfsburgom ove sezone je bio divan. Za Srbiju bih izdvojio prvi gol na gostovanju Austriji u Beču".

Najvažniji mečevi u karijeri?

"Odigrao sam 25 minuta protiv Sportinga, kada je CSKA osvojio Kup UEFA 2005. godine. To je bio sjajan trenutak za mene, rame uz rame sa pobjedom Srbije nad Rumunijom, kojom smo se kvalifikovali za Mundijal".

Šta te motiviše?

"Porodica - roditelji, supruga, brat, ali i svi drugi ljudi koji me okružuju i podržavaju. Oni mi daju dodatnu motivaciju, a ja se trudim da radim najbolje što mogu".

Dokle ćeš ostati u CSKA?

"Imam važeći ugovor i mogu da odem samo u slučaju da stigne ponuda kojom će klub biti zadovoljan. Mislim da je poslije pet i po godina došlo vrijeme da promenim sredinu, ali ponavljam da moramo biti zadovoljni i ja i CSKA. Ako bih mogao da biram, mislim da mi po načinu igre najviše odgovara španski fudbal", zaključio je Miloš Krasić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC