• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SARAJEVO: Hoćemo u finale Kupa BiH

Autor mondo.ba

Na "Koševu" uvjereni u prolaz u finale Kupa Bosne i Hercegovine.

 Kup BiH (polufinale): Mladost - Sarajevo, najava Izvor: Samir Cacan/MONDO

Prvotimac bordo tima Amer Bekrić, kao i pomoćnik Mehmeda Janjoša u stručnom štabu Sarajeva Zijad Švrakić izrazili nadu i uvjerenje da će uspjeti izboriti povoljan rezultat u revanšu polufinala Kupa BiH protiv Mladosti.

Ekipa iz Doboja kod Kaknja je u prvoj utakmici odigrala neriješeno 1:1 na stadionu "Asim Ferhatović Hase", a u srijedu u revanšu im je dovoljan i remi bez pogodaka da se po prvi put u klupskoj istoriji nađu u finalu.

Međutim, Bekić vjeruje u prolaz Sarajeva.

"Nadam se da ćemo proći u finale. Mislim da, ako ponovimo igru iz derbija rezultat neće doći u pitanje, ali moramo to dokazati i na terenu. Moramo jednostavno dati 100% od sebe na utakmici i mislim da ćemo slaviti prolazak u finale", rekao je prvotimac Sarajeva.

U drugom polufinalnom ogledu sastaće se Željezničar i Široki Brijeg, koji na "Grbavicu" donosi minimalnu prednost iz prvog dvoboja na "Pecari".

Zijad Švrakić, pomoćnik Mehmeda Janjoša sličnog je uvjerenja.

"Vrlo važna utakmica za nas. Mi ne da mislimo da možemo, već da moramo pokušati sve da prođemo i da ostvarimo prolazak u finale. Kada smo došli u stručni štab to je bio jedan od naših prioriteta, da dođemo do kraja u Kupu BiH. Evo nas, blizu smo, imamo rezultat 1:1 iz prve utakmice, koji nas tjera da moramo dati gol. Smatram da posjedujemo kvalitet, volju i želju i uz pomoć naših navijača, koji će sigurno doći u Doboj kod Kaknja smatram da možemo ostvariti dobar rezultat koji nam odgovara i proći u finale", rekao je Švrakić.

S druge strane, u ekipi Mladosti koju s klupe predvodi legenda kluba sa Koševa Husref Musemić slažu se da je bordo tim uprkos remiju u prvoj utakmici favorit za prolaz. Ali, to ne znači da će se predati bez borbe.

"Rezultat je aktivan za oba tima. Sarajevo je još uvijek favorit. Na nama je da i ovaj meč odigramo kvalitetno. Obje ekipe su umorne s obzirom na žestok tempo koji imamo, ali na nama je da pružimo svoj maksimum. Ne smijemo srljati, moramo biti masimalno skoncentrisani i strpljivi jer samo tako možemo do povoljnog rezultata i plasmana u finale, što bi samo po sebi bilo senzacija", rekao je Musemić.

Utakmica Mladosti i Sarajeva igra se u srijedu s početkom u 16.30, a sudiće je Elvis Mujić iz Banovića.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC