• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Kad krene Srbin na Srbina...

Posljednja dva meča osmine finala Lige šampiona spojiće četiri fudbalera “viđena” za nastup na Svjetskom prvenstvu, u dresu Srbije.

 LŠ: Kad krene Srbin na Srbina... Izvor: MONDO

U duelu CSKA i Sevilje (18.30 časova) moglo bi da dođe do direktnog sudara Miloša Krasića sa Ivicom Dragutinovićem, dok će se Dejan Stanković i Branislav Ivanović naći jedan naspram drugog na utakmici Inter - Čelsi (20.45).

Njihovo prisustvo u ovako važnim utakmicama, koje će se gledati u cijelom svijetu, predstavlja novu potvrdu narastajućeg ugleda srpskog fudbala.

Ali naravno da se na tim duelima ne završava priča...

Meč Inter - Čelsi (prvi zvanični) obilježiće i veoma zanimljiv trenerski okršaj. Prvaka Italije predvodi nekadašnji strateg Čelsija, Žoze Murinjo, dok na klupi londonskog kluba od ljetos sjedi Karlo Anćeloti, doskorašnji trener Milana i bivši trofejni fudbaler Interovog gradskog rivala!

Murinjo je tokom prethodnih petnaestak dana dosta pričao i provocirao, a evo šta kaže Anćeloti.

"Cijela Italija, izuzev navijača Intera, u srijedu će navijati za Čelsi. Murinjo umije da napravi dobru atmosferu u svom timu, ali ja nikada ne bih radio kao on", aludirao je na konflikte u koje Portugalac ulazi sa predstavnicima medija, italijanskim fudbalskim savezom i drugim trenerima.

Inter i Čelsi vode na tabelama nacionalnih prvenstava, a iako tim sa Stamford Bridža nikada nije osvojio Ligu šampiona, posljednjih godina ima mnogo više uspjeha od svog narednog protivnika.

"Neroazure" je u osmini finala 2008. godine eliminisao Liverpul, a proljetos Mančester junajted, takođe na startu "nokaut" faze. Čelsi je prošle sezone u osmini finala bio bolji od Juventusa, a ispao je od Barselone u polufinalu, i to uz mnogo buke zbog odluka norveškog sudije Evreboa.

Murinjo će imati na raspolaganju sve prvotimce, osim Kristijana Kivua i Marka Materacija. Golman Žulio Sezar vjerovatno će moći da brani, uprkos saobraćajnom udesu u kojem je slupao auto i zaradio ogrebotine po licu.

Anćeloti neće moći da računa na Mikaela Esijena, Deka, Bosingvu i Ešlija Kola.




CSKA će dočekati Sevilju kompletan, pod uslovom da plejmejker Alan Džagoev uspješno sanira povredu prepona, dok su gosti doputovali u Rusiju bez Luisa Fabijana, Dijega Kapela i Sebastijana Skilaćija.

Prednost Sevilje je to što se nalazi u punom zamahu. CSKA nije odigrao takmičarsku utakmicu više od dva mjeseca, pošto se rusko prvenstvo igra po modelu proljeće-jesen i počinje tek 13. marta.

Moskovljani su prvi put iz pet pokušaja prebrodili grupnu fazu Lige šampiona, a Sevilja igrala samo jednom (sezona 2007/08) i upravo u osmini finala izgubila od Fenerbahčea na penale.

Revanš susreti u Londonu i Sevilji na rasporedu su 16. marta.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC