• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Zlatan poklon od Zlatana

Aktuelni šampion Evrope Barselona i najubjedljiviji tim ovogodišnje Lige šampiona Bordo nalaze se na dobrom putu da obezbijede plasman u četvrtfinale.

 LŠ: Zlatan poklon od Zlatana Izvor: MONDO

Djeluje kao da će u srijedu, 17. marta kasno uveče, poslije revanša osmine finala čestitke primati fudbaleri Barselone i Bordoa, a ruku pružati igrači Štutgarta i Olimpijakosa.

Poslije prvih 90 minuta dvomeča, u Štutgartu i Atini, više razloga za zadovoljstvo imaju gosti: Štutgart - Barselona 1:1, Olimpijakos - Bordo 0:1.

Štutgart je došao u vođstvo protiv neinventivne Barselone u 25. minutu, golom Brazilca Kakaua. Do njegovog pogotka, branilac titule imao je loptu u posjedu više od 70 odsto efektivnog vremena, ali je prilike stvarao domaći tim.

U tim momentima, Štutgartu je trebalo da bude dosuđen i jedanaesterac, ali nije i to je u drugom poluvremenu iskoristio Zlatan Ibrahimović, koji je postigao izjednačujući gol poslije niza srećnih okolnosti po njegov tim u jednom napadu.

Igrao se 52. minut kada je drugi najplaćeniji fudbaler svijeta, posle Kristijana Ronalda, iz drugog pokušaja savladao Jensa Lemana - 1:1.


Na prepunom Jorgos Karaiskakis stadionu u Pireju, navijači Olimpijakosa napravili su paklenu atmosferu, ali njihovi ljubimci na terenu nisu bili na željenom nivou. Francuski šampion Bordo potpuno je nadigrao najpopularniju i najtrofejniju ekipu u Grčkoj, koju sa klupe predvodi  Božidar Bandović.

Na kraju, crveno-bijeli iz atinske luke mogu da budu prezadovoljni što će u revanšu na Šaban Dalma stadionu juriti samo 0:1.

Defanzivac Mikael Sijani zakucao je loptu u mrežu indolentnog veterana Antonisa Nikopolidisa na centaršut Joana Gorkufa u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena.

Olimpijakos je za 90 minuta igre imao samo dvije, prave prilike za gol.

Prvu je preko prečke poslao Enco Mareska u 58. minutu. Njemu je idealno sa leijvog boka centrirao Raul Bravo, ali Italijan u padu nije uspio glavom dovoljno vešto da zahvati loptu i ugrozi Sedrika Karasoa. Taj golman maestralno je reagovao duboko u nadoknadi vremena kada se Jeroklis Stoltidis zatrčao poslije kornera i sa tri metra udario glavom iz sve snage.

Pogodio je Karasoa, ostalo je 0:1.

Jednom se i zatresla mreža gostiju, odmah u narednoj akciji poslije promašaja Stoltidisa, ali je prethodno Englez Hauard Veb dosudio faul nad čuvarom mreže francuskog tima.

Tek u posljednjih desetak minuta Olimpijakos je uspio igru da preseli pred gol "žirondinaca", Lomana Tresor Lua Lua, Jeroklis Stoltidis i Konstantinos Mitroglu počeli su da prave paniku među protivničkim linijama, ali ne i da postignu izjednačujući gol (nade) pred revanš.


REZULTATI I PAROVI OSMINE FINALA:

U utorak, 16. februara:

Lion - Real Madrid 1:0 (0:0)
/Makun 47/

Milan - Mančester junajted 2:3 (1:1)
/Ronaldinjo 3, Sedorf 85 - Skols 36, Runi 66, 74/

Revanši su 10. marta.

U sredu, 17. februara:

Porto - Arsenal 2:1 (1:1)
/Varela 11, Falkao 51 - Kembel 18/

Bajern Minhen - Fiorentina 2:1 (1:0)
/Roben penal 45+2, Klose 88 - Kroldrup 50/

Revanši su 9. marta.

U utorak, 23. februara:

Štutgart - Barselona 1:1 (1:0)
/Kaku 25 - Ibrahimović 52/

Olimpijakos - Bordo 0:1 (0:1)
/Sijani 45+2/

Revanši su 17. marta.

U srijedu, 24. februara:

CSKA Moskva - Sevilja (18.30)
Inter - Čelsi (20.45)

Revanši su 16. marta.

Prvi mečevi četvrtfinala igraju se 30. i 31. marta, a revanši su 6. i 7. aprila. Polufinala zakazana su za 20. i 21. april, odnosno 27. i 28. april, dok će finale biti odigrano na stadionu Santijago Bernabeu u Madridu, 22. maja.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC