• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mladost i iskustvo za prolaz Monaka!

Autor mondo.rs

Mbape i Falkao brzo doneli "kneževima" 2:0, Borusija nije mogla više od počasnog gola. "Rezervista" Žermen nakon pola sata neizvesnosti otklonio sumnje u trijumf Francuza i plasman u polufinale Lige šampiona.

Za razliku od onog protiv Juventusa (0:1, 0:0), drugo četvrtfinale za tri sezone pod vođstvom Portugalca Leonarda Žardima - ali u bitno drugačijem sastavu - bilo je uspešno za ekipu Monaka.

Tim iz kneževine, pun mladih i perspektivnih igrača, sa iskusnom osovinom Subašić - Glik - Mutinjo - Falkao, nadigrao je Borusiju iz Dortmunda u 180 minuta ultraofanzivnog dvomeča i zasluženo se obreo među četiri najbolja na "starom kontinentu".

Monako - Borusija 3:1 (prvi meč 3:2)!
/Mbape 3, Falkao 17, Žermen 82 - Rojs 48/

Prvi polufinalisti u utorak su postali Real i Atletiko Madrid, dok je Juventus u sredu komotno odbranio 3:0 iz prvog meča protiv Barselone.

Žreb je u petak u 12 časova, a polufinalne utakmice 2. i 3, odnosno 9. i 10. maja.

Sedam dana nakon okršaja na "Signal Iduna parku", a osam posle bombaškog napada na Borusijin timski autobus, Monako je i na stadionu "Luj Drugi" bolje počeo utakmicu.

Žardimov tim iskoristio je lošu postavku Tomasa Tuhela (3-4-2-1), rano došao do ubedljivih 2:0, što je uz "plus" iz Dortmunda ostavilo gostima minimalnu nadu u preokret.

Kilijan Mbape smestio je u mrežu odbitak nakon šuta Mendija i odbrane Burkija, a Radamel Falkao "zaplivao" i pogodio glavom na centaršut Tome Lemara.

Tuhel je izmenama u 27. minutu i na poluvremenu korigovao formaciju, Osman Dembele doneo je probojnost po desnom boku i "milioneri" su njegovom asistencijom Marku Rojsu u 48. minutu stigli do gola koji ih je vratio u život.

Međutim, uprkos inicijativi, Borusija nije uspela da stvori nijednu stopostotnu šansu za izjednačenje, dok je na drugoj strani bila izložena kontrama, od kojih je jedna "upalila" u 81. minutu.

Lemar je presekao dodavanje Piščeka i uposlio Valera Žermena, koji se bukvalno pola minuta po ulasku sa klupe upisao u strelce i rešio meč - 3:1!

Monaku je ovo četvrti plasman u polufinale otkako je u sezoni 1992/93 počela da se igra Liga šampiona. Prethodno su to uradili 2004. godine (kod trenera Didijea Dešana igrali su Žili, Morijentes, Evra...), kada ih je u finalu ukrotio Porto, predvođen sa klupe Žozeom Murinjom...

MONAKO: Subašić, Ture, Glik, Žemerson, Mendi, Bakajoko, Mutinjo, Silva (od 90' Rađi), Lemar, Mbape (od 81' Žermen), Falkao (od 67' Dirar).

BORUSIJA: Burki, Pišček, Sokratis, Ginter, Gereiro (od 72' Pulišić), Vajgl, Šahin (od 46' Šmelcer), Durm (od 27' Dembele), Rojs, Kagava, Obamejang.


IZ MINUTA U MINUT

90' Igraće se samo dva minuta sudijske nadoknade vremena. Nema ni razloga za više...

81' GOOOOL - 3:1, Valer Žermen! Samo što je ušao sa klupe umesto Mbapea, rezervni centarfor Monaka je stavio tačku na sve dileme oko ishoda revanš utakmice i oko učesnika polufinala. Sjajni Lemar je presekao Piščekovo dodavanje na sredini terena, povukao kontru, a za idealan pas Žermenu "pobrinuo" se jedan defanzivac Borusije, koji je zakačio tu loptu. Lemaru se piše druga asistencija večeras.


78' Igrači Monaka brzo prodiru po bokovima, ali onda nemaju dobre uglove za šut i to olakšava posao Burkiju. I dalje je 2:1...

75' Traljav udarac Rojsa sa 16 metara, Subašić lako hvata.

72' Mladi Amerikanac Kristijan Pulišić je poslednji Tuhelov adut večeras. Eventualni izjednačujući gol Borusije napravio bi "haos" pred sam finiš utakmice...

70' ŠANSA! Mbape posle duplog pasa sa Tureom na desnom krilu šutira u dalji ugao, a Burki pravi paradu i skreće loptu u korner. Ali, sudije su procenile da je to gol-aut?! Monako se u potpunosti orijentisao na kontre.

65' ŠANSA! Falkao je prihvatio dugu loptu, ali nije mogao da se sam stušti ka golu, pošto su ga brzo sustigla trojica defanzivaca. Kolumbijac je "lažnjakom" bacio Gintera na travu, pokušao da lobuje Burkija, ali je prebacio i prečku... Bio je to i poslednji potez Falkaa večeras, jer ga je zamenio Nabil Dirar.

59' Borusija vrši pritisak, ali za desetak minuta nakon postignutog gola nije uspela da stvori nijednu izrazitu šansu.

50' ŠANSA! Monako je mogao brzo da vrati dva gola prednosti na ovom meču. Ture je glavom zahvatio centriranu loptu, ispostavilo se da je to bio pokušaj loba, ali Burki je napravio paradu i sprečio 3:1.

48' GOOOOL - 2:1, Marko Rojs! Tračak nade za "milionere" nakon odličnog prodora Dembelea, dobijenog duela sa Mendijem i centaršuta u "srce" kaznenog prostora, gde je Rojs neometan zahvatio loptu i smestio je u gornji levi ugao.


- KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Sigurna igra i vođstvo domaćina od 2:0, u ukupnom bilansu 5:2.

- Efikasna igra Monaka u "nokaut" fazi Lige šampiona iznedrila je još jedno vredno individualno dostignuće.



39' ŠANSA! Gereiro u izglednoj poziciji, ali okleva sa šutom i na kraju njegov pokušaj sa svega šest metara iskosa blokira Ture. Borusija i dalje bez gola, koji joj je neophodan da bi na drugo poluvreme izašla sa kakvom-takvom nadom u preokret.

38' Dembele je napravio dar-mar na polovini Monaka, uposlio Rojsa, koji je petom probao da pronađe Obamejanga u kaznenom prostoru, ali Subašić je na vreme istrčao i pokupio loptu.

- Iskusni Falkao može se pohvaliti odličnim golgeterskim učinkom u evrotakmičenjima, kao član Porta, Atletika i Monaka.



27' Tomas Tuhel već vrši prvu izmenu! Umesto Erika Durma, po desnom boku će delovati ofanzivniji Osman Dembele.

17' GOOOOL - 2:0, Radamel Falkao! Brzo i jednostavno su kombinovali fudbaleri Monaka, sa leve strane je centrirao Toma Lemar, a "El Tigre" umakao Ginteru i glavom lako matirao Burkija.


13' STATIVA! Nuri Šahin sjajno je izveo slobodan udarac sa 20 metara i uzdrmao levu stativu Monakovog gola.

12' Ređaju se opasne situacije. Bernardo Silva tukao je glavom na centaršut sa leve strane, Burki brani.

11' Duva "promaja" u šesnaestercu Borusije. Već drugi centaršut na koji odbrana loše reaguje, ali ovog puta Falkao nije mogao dovoljno dobro da zahvati loptu glavom.

9' Šansa! Dobra akcija gostiju i snažan prizemni udarac Rojsa sa samo 10 metara, pravo u pribranog Subašića.

6' Golman Subašić se poigravao u kaznenom prostoru, neuspešno je pokušao da predribla Obamejanga, ali završilo se bez posledica po Monako.

- Evo šta je ovog proleća uspeo da uradi 18-godišnji napadač Monaka!

Twitter Embed Code



3' GOOOOL - 1:0, Kilijan Mbape! Benžamin Mendi raspalio je po lopti sa oko 20 metara, Burki je uspeo samo da je odbije i to do usamljenog Mbapea, koji ga je lako matirao sa sedam-osam metara.


1' Slovenački sudija Damir Skomina dao je znak za početak utakmice.

- Navijači Monaka pre meča su gostima otpevali pesmu "You'll never walk alone", posvećenu nemilom događaju, posle kojeg su navijači Borusije ponudili prenoćište gostima iz Francuske, kako bi ovi mogli da prisustvuju utakmici 24 sata kasnije.

- Mark Bartra, kome je povređena ruka u prošlonedeljnoj eksploziji, nije u sastavu, ali sedeće na klupi Borusije. Trener Tomas Tuhel otkrio je da je španskom defanzivcu dao da održi poslednji motivacioni govor u svlačionici.



- Utakmica će umesto u 20.45 početi u 20.50, pošto je francuska policija bez objašnjenja zadržala Borusijin autobus 20 minuta duže nego što je bilo planirano, prilikom polaska iz hotela.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC