• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sušićev spisak igrača za "crne zvijezde"

Iako još nije potpisan ugovor o gostovanju Gane u BiH, dileme nema. "Crne zvijezde" stižu 3. marta na Koševo. Pape objavio spisak.

 Sušićev spisak igrača za "crne zvijezde" Izvor: MONDO

Fudbalski savez BiH saopštio je da ugovor nije potpisan isključivo jer se čelnici FS Gane nalaze u Južnoj Africi, a parafiranje će biti obavljeno u četvrtak.

U srijedu je vijest o dolasku afričkog vicešampiona objavljena i na sajtu FS Gane.

Gana je na nedavnom Kupu afričkih nacija igrala u finalu, gdje je poražena od Egipta (1:0). Na FIFA rang listi zauzima visoko 27. mjesto, kao petoplasirana afrička selekcija. Četvorostruki je prvak Afrike.

Najveća zvijezda ekipe je Mikael Esijen iz Čelsija, tu su i Suli Muntari iz Intera, Asamoa Gijan iz francuskog Rena, Andre Ajeu iz Marseja, Stefan Apija iz Bolonje, Džon Mensah iz Fulama...

Selektor "crnih zvijezda" je srpski stručnjak Milovan Rajevac, a na Mundijalu u Južnoj Africi igraće upravo protiv Srbije, te Njemačke i Australije.

Selektor Safet Sušić objavio je spisak reprezentativaca za svoj debi na klupi "zmajeva".

"Tada se još nije znalo da li ćemo imati protivnika 3. marta. Pozvao sam sve fudbalere koji su igrali u proteklim kvalifikacijama za SP. Novo ime u odnosu na susrete baraža za Mundijal protiv Portugala je Ermin Zec iz Šibenika. Zec će dobiti određenu minutažu u duelu sa Ganom", izjavio je Sušić za "Oslobođenje".

On je dodao da se kod izbora reprezentativaca konsultovao sa Borčetom Sredojevićem, trenerom u stručnom štabu BiH, jer je imao "određene dileme".

GOLMANI: Kenan Hasagić (Istanbul BB, Turska), Asmir Begović (Stouk, Engleska);

ODBRANA: Emir Spahić (Monpelje, Francuska), Safet Nadarević (Eskišehispor, Turska), Sanel Jahić (AEK, Grčka), Boris Pandža (Hajduk, Hrvatska), Džemal Berberović (Denizlispor, Turska);

VEZNI RED: Zvjezdan Misimović (Volfsburg, Njemačka), Samir Muratović (Šturm, Austrija), Elvir Rahimić (CSKA Moskva, Rusija), Dario Damjanović (Kajzerslautern, Njemačka), Sejad Salihović (Hofenhajm, Njemačka), Miralem Pjanić (Lion, Francuska), Haris Medunjanin (Valjadolid, Španija);

NAPAD: Edin Džeko (Volfsburg, Njemačka), Zlatan Muslimović (PAOK, Grčka), Vedad Ibišević (Hofenhajm, Njemačka), Admir Vladavić (Salcburg, Austrija), Ermin Zec (Šibenik, Hrvatska), Senijad Ibričić (Hajduk, Hrvatska).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC