• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petrović: Riskantno od prvog minuta

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Fudbaleri Željezničara u dobroj atmosferi dočekuju revanš utakmicu polufinala Kupa Bosne i Hercegovine protiv Širokog Brijega.

 Slavko Petrović i Vedran Kjosevski pred revanš polufinala Kupa BiH Željezničar - Široki Brijeg Izvor: MONDO/Samir Cacan

Iako su sarajevski "plavi" poraženi 1:0 u prvoj utakmici, Slavko Petrović i njegovi izabranici vjeruju da taj minus s "Pecare" nije nenadoknadiv.

Petrović je istakao kako je ekipa pet kola prije kraja osigurala sigurno učešće na evropskoj sceni i čestitao svojim igračima, a zatim se okrenuo narednoj utakmici.

"Protiv Širokog nas očekuje teška utakmica. Rezultat 1:0 je neugodan. Mora se s puno rizika ući u tu utakmicu. Isto bi morali dati gol i da smo odigrali 0:0 tamo, samo sada moramo postići dva", kazao je Petrović.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Na "Grbavici", uprkos činjenici da su ispunili zacrtani cilj, u ovoj sezoni žele i trofej u vitrinama. Na putu za to im stoji Široki Brijeg o kojem stručnjak iz Srbije ima samo riječi hvale.

ŠIROKI BRIJEG: Idemo u finale

Fudbaler Širokog Brijega Slavko Bralić nema dilemu oko prolaska u finale Kupa BiH.

"U Sarajevo idemo s jasnim ciljem, da izborimo finale Kupa BiH. Mislim da će ishod utakmice zavisiti prije svega od nas. Ako ponovimo pristup iz prve utakmice uspjeh ne bi trebao doći u pitanje", rekao je stoper hercegovačkog kluba.

"Široki je u zadnjoj prvenstvenoj utakmici odmarao kompletnu ekipu i to može biti prednost i ne mora. To se više puta pokazalo. Četiri igrača nemaju pravo nastupa, a to su Ivan Crnov, Dino Hasanović, Danijel Stojanović i Adnan Bobić, a pridružiće im se Srđan Stanić koji je dobio crveni karton u Bijeljini. Mi ćemo izvesti sve što imamo na raspolaganju. Biće jedna od najmlađih ekipa koja je pod mojom lupom izašla na utakmicu”, kazao je Petrović.

Iako je ranije rado govorio o sastavima koje će izvesti na teren, to ovaj put nije bio slučaj, te je ostavio mnoga pitanja otvorenim. Petrović je potvrdio da bi mogao Stevo Nikolić startovati u ovom susretu, te da je najizglednije da će zbog nedostatka bočnih igrača Muhamed Musa igrati na jednoj, a Siniša Stevanović na drugoj strani.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Golman Željezničara Vedran Kjosevski istakao je da su apetiti porasli i da Željezničar želi u finale.

"Ipak, Široki je kompaktna ekipa koja je samo sticajem okolnosti, tačnije lošom formom, a nikako kvalitetom ušla u Ligu za opstanak. Pokazali su u prvoj utakmici da su dobra ekipa. Ipak dolaze na naš stadion i pred naše navijače i tu je naša prednost", kazao je Kjosevski.

Utakmica se igra u srijedu od 18.00 sati na stadionu "Grbavica", a direktan prenos je na televiziji "Hajat".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC