• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto je FS BiH odbio Zlatana Ibrahimovića?

"Svaki otac hvali svoje dijete. Imamo mi takvih koliko hoćeš u BiH i u dijaspori", izvjesni "stručnjak" iz Saveza odbrusio Zlatanovom ocu.

 Zašto je FS BiH odbio Zlatana Ibrahimovića? Izvor: MONDO

Reprezentacija BiH će odigrati prijateljsku utakmicu sa Švedskom 29. maja, ali u redovima "zmajeva" neće biti napadača Barselone i jednog od najboljih igrača svijeta Zlatana Ibrahimovića.

Bivši napadač Malmea, Ajaksa, Juventusa i Intera biće u sastavu "tri krune", iako je kao golobradi mladić, "nuđen" Fudbalskom savezu BiH.

Kako prenosi sarajevski "San", molbu Zlatanovog oca Šefika, da pozovu njegovog sina na neku utakmicu mlađih selekcija, u Savezu su dočekali na nož.

"Svaki otac hvali svoje dijete. Imamo mi takvih koliko hoćeš ovdje i u dijaspori", šokirao je izvjesni "stručnjak" iz FSBiH, Zlatanovog oca.


Jedini koji je na "svoju ruku" pokušao nešto da uradi bio je Šener Bajramović, selektor olimpijske reprezentacije BiH, koji je tada bio kordinator u mladoj reprezentaciji.

"Ja sam poslao poziv Ibrahimoviću za jednu od utakmica reprezentacije BiH. Tada je Zlatan igrao u Malmeu. Taj poziv i danas čuvam", rekao je Bajramović.

U "lov" na vrsnog centarfora mnogo kasnije se uključio i Munib Ušanović, tadašnji generalni sekretar Saveza, ali bilo je prekasno.

"Ibrahimović se nikom više nije javljao. Prekinuo je sve kontakte sa čelnicima Saveza i njegova je karijera išli vrtoglavom brzinom",podvukao je sarajevski list.

ZLATAN, IPAK U DRESU BiH?

Zbog tog su navijači "zmajeva" odlučili da zamole javnost, kako bi izvršili pritisak na FS BiH, da svojim kanalima pokušaju da zamole čelnike FS Švedske da dopuste Zlatanu da "barem pet minuta obuče dres BiH".

"Iako je riječ o prijateljskoj utakmici, to je vrlo teško izvodivo. Ali moguće", zaključio je San.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC